• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

DENİZDE İMAR BARIŞI OLUR MU

DENİZDE İMAR BARIŞI OLUR MU
Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) Başkanı Ahmet Kutengin, imar barışıyla ilgili açıklama yaptı.

Ahmet Kutengin, "Marmaris Yunus Parkı İmar Barışı kapsamına alınmaya mı çalışılıyor. MÇD olarak Yunus Parklarına karşı olmamız ve kapatılması için verdiğimiz uğraşta, karşılaştığımız sorunlarda çoğunluk ile yasaların boşluklarından faydalanmalar veya yasalara rağmen kanunsuz uygulamalar,verilen izinler ve destekler  karşımıza çıkmaktadır. Takibimiz ile yunuslara özgürlük konusunda mücadelemizi sürdüreceğiz. Denizde imar barışı mı olur!" dedi.

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) Başkanı Ahmet Kutengin,  imar barışının su istimale uğradığını ifade ederek şöyle konuştu: "Yeni akım 'imar barışı'  ile suiistimaller de çevre tahribatlarında  önde gelmektedir. Marmaris Yunus Parkının  kaldırılması için yapılan MÇD mücadelemize ait belgeleri , Analizleri, Yunuslar ve Parkın  su altı görüntüleri  Çevre ve Orman Bakanlığı, Tarım Hayvancılık Orman su ve Balıkçılık, Muğla Valiliği, Marmaris Kaymakamlığı,İlçe Tarım Müdürlüğü, Milli Parklar Müdürlüğüne gönderilmiştir.   Ayrıca,Yunus Parklarının kaldırılması Türkiye'nin de imza koyduğu BERN SÖZLEŞMESİ  ve HAYVAN HAKLARI KANUNU , bilgileri de ilgili kurumlar (!)  yanında, bilgilendirme ve Bern Sözleşmesi nedeni devletimizin zarara uğramaması  için  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da  gönderilmiştir. Bilimsel belge, genelge, kanun ve yasalara ülkeler arası sözleşmelere rağmen park işletmesinin devam etmesi ve ihale bile açabilmesini araştırma çalışmamızda, hazine ve belediyeye ait taşınmazlar üzerinde yapılan sit alanı ve kıyı kenarın deniz tarafında kalan yerlerden sit, iskele, marina, turistik tesis önü  için imar barışı taleplerinin  e-devlet üzerinden Muğla İl Çevre Müdürlüğüne  yapıldığı belirlenmiştir. Yunus Parklarının Bern sözleşmesi ve hayvan hakları kanununa rağmen sadece iskele  izini  ile denizde imar barışı olamayacağı  ve Yunus Parkı izni  ve  ruhsat elde edilemeyeceği kanısındayız. Dayanak, 20/Eylül/2018 Perşembe günkü Resmi Gazete Sayı 30541 Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslarda değişiklik yapılmasına dair esaslar Madde 2) de bu gibi iskele ,liman ,tersane için M2’ si 1.500.- T.L. olduğu  belirtilmektedir. İmar barışı resmi bilgilendirme  sitesindeki resmi bilgilere göre imar barışı için yapılan 8.5 Milyon müracaatın çoğunun yanlış olduğu belirtilmektedir.

open-seawater-dolphinarium-marmaris-1.jpg

Takibimiz ile Yunus Parkı izinlerinin denizde imar barışı kapsamına nasıl alındığını, İskele bahanesi ile metrekaresi  1.500.- T.L İle  sadece iskele iznini imar barışına dayandırılarak Yunus Parkına nasıl ruhsat ve izin verildiğini öğrenebilmek  için, Muğla Çevre İl Müdürlüğü, ve İmar Barışı Konusunda uzman Yüksek Mühendisler ile temaslarımızı sürdürerek, yunus esaret kampını kaldırmaya ve denizde imar barışının nasıl  ve hangi maddeye dayandırıldığını soruyor ve  öğrenmeye çalışıyoruz. Yunuslara Özgürlük konusunda mücadelemizi sürdüreceğiz”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141