• BIST 9569.07
  • Altın 2476.936
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.5932
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 27 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C

Deniz Harp Okulu Mezuniyet Töreni

Deniz Harp Okulu Mezuniyet Töreni
Deniz Harp Okulu Komutanlığının 240. Dönem Diploma Töreni, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in katılımıyla yapıldı.

Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığındaki 240. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, alay sancağının tören alanında yerini almasının ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün tören alanına gelmesiyle başladı.

Gül, tören alanındaki öğrencileri, "Deniz Harp Okulu merhaba" diyerek selamladı.

Törende, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, Deniz Harp Okulunun görevinin, dünya denizlerinde ulusun vazgeçilmez hak ve menfaatlerini koruyan Türk donanmasına, her zaman ve her şartta liderlik yapabilecek, Türk ulusunun güvenine layık deniz subayları yetiştirmek olduğunu söyledi. 

Özel, Deniz Harp Okulunun, bu görev doğrultusunda 1773 yılından bugüne kadar, her dönemde çağın gereklerine göre en seçkin eğitim ve öğretimi veren ve mazisi şanlı zaferlerle dolu Türk bahriyesine kahraman denizciler yetiştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Deniz Harp Okulu, bu yıl da geçmişinden aldığı bu güçle, geleceğin komutanları olacak, 175'i Türk, 2'si Kazakistan ile 1'i Ürdün ve 1'i Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden olmak üzere 179 Deniz Teğmeni'ni donanma saflarına yolcu etmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Mezun teğmenlerimizin, akla ve bilgiye dayanarak karar verebilen ve onu cesaretle savunabilen, günümüz dünyasını tarih bilinciyle değerlendiren, geleceği şekillendirebilecek lider personel olmaları hedeflenmektedir. Teğmenlerimiz, bilim ve teknolojinin şekillendirdiği modern Türk Bahriyesi'nin ihtiyaçları paralelinde, elektrik/elektronik, bilgisayar, makine, gemi inşa ve endüstri dallarından birinde lisans diplomasına sahip iyi bir Deniz Subayı olarak Deniz Harp Okulundan mezun olmaktadır."

Özel, çağdaş eğitim sistemi ve modern imkanlarıyla dünyanın önemli askeri eğitim kurumlarından biri haline gelen okulda, sadece akademik yönden değil, aynı zamanda deniz ve denizcilik ile ilgili konularda da en iyi eğitim verildiğini, öğrencilerin denizciliği bir yaşam biçimi olarak görmelerinin sağlandığını dile getirdi. 

Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, genç teğmenlerin, aldıkları bu eğitim sonrasında Atatürkçü düşünce sisteminin rehberliğinde vatanın ve milletin bölünmezliği ve bekası için verilecek her göreve her zaman ve her şartta hazır olduklarını sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından Deniz Harp Okulu 240. dönem mezunu teğmenler hep birlikte, "Ant içeriz ki laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizleri bulacak, kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız, şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz" diye ant içti.

240. Dönem Baklası

Törende, 240. yıl baklasının dönem birincisi Teğmen Erhan Erden tarafından denize indirilmesinin ardından dereceyle okulunu bitirenlere diplomaları verildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül okul birincisi Teğmen Erden'e, TBMM Başkanı Cemil Çiçek okul ikincisi Teğmen Hakan Akdemir'e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan okul üçüncüsü Teğmen Ömür Paçacı'ya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel de okul dördüncüsü Bilal Emin Türker'e diplomalarını verdi.

Öte yandan okul beşincisi Mustafa Garip, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, okul altıncısı Mesut Gürgil de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elinden diplomalarını aldı. 

Dereceye giren diğer mezunlara da diplomalarını kuvvet komutanları verdi.

Sancak devir teslim töreninin yapılmasından sonra sancaktar ve sancak muhafızı teğmenlerin diplomalarını, okul komutanı Tümamiral Özel verdi.

Tören, Deniz Harp Okulu Marşı'nın okunması ve geçiş töreniyle sona erdi. Törenin sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçak ve helikopterler gösteri uçuşu yaptı. Bu arada denizde de çeşitli gösteriler yapıldı. 

Törende, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile mezunların aileleri de hazır bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, törene Bahriyeli üniformasıyla katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141