• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

DEĞİŞİME TALİBİM

DEĞİŞİME TALİBİM
DP Muğla Adayı Kocadon: "Halkın içinden gelmeyen biri belediyecilik yapamaz. Ben bütün basamakları tek tek çıktım. Şimdi sıra Muğla’ya hizmet zamanı geldi"

Demokrat Parti (DP)Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kocadon'a DP Marmaris İlçe Başkanı Mustafa Tüzün ve partililer eşlik etti. Seçim çalışmaları ve adaylık süreciyle ilgili bilgi veren DP Muğla Adayı Kocadon, "Muğla bölgesinde çoğulculuğu sağlayarak en çok oyu alan tek başkan benim. İmkansızları başararak geldim. Her kesimden oy alarak geldim. 2016 yılından beri büyükşehire adayım. Bir ay önce çıkmış bir aday değilim. Muğla halkı, ben bilirim gibi kibirle yönetilmek istemiyor. Halk seçtiği kişiyle yönetilmek istiyor. 2009 seçimlerinde Bodrum’da yaptığımızı şimdi Muğla da yapacağız. Tarih tekerrürden ibarettir. Muğla'nın tabanının ne olduğunu unutuyorlar. Muğla demokratik yaşayan bir kenttir. Bunlar  ödünç verilen oylardır. Benim kadar meydanlarda koşturan başka aday yok. Onlar siyasi partinin oylarına güveniyorlar.  CHP muhalefet edemiyor. Ana muhalefet olacağız. DP Muğla'dan şahlanarak bütün Anadolu’ya yayılacak Muğla halkı inanamadı güvenmediği kimseye oy atmaz. Bu iş yürek ve cesaret ister. Muğla’da müthiş bir değişim olacak" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ VE HUZUR İÇİN GÖREVE TALİBİM

Kendini yerel siyasetçi olarak tanımlayan ve hayatı boyunca halkıyla hep iç içe yaşadığını, bölgenin sorunlarını çok iyi bildiğinin altını çizen Mehmet Kocadon sözlerini şöyle sürdürdü: " Halkın içinden gelmeyen biri belediyecilik yapamaz. Ben bütün basamakları tek tek çıktım. Halkın her türlü sorunlarını biliyorum. Belde belediye başkanlığından bugünlere geldim. İnanıyorum ki Muğla kazanacak. Ben Muğla halkına güveniyorum. Muğla halkının huzuru ekonomisi için biz bu göreve talibim. Beceriksizliklerini bizleri suçlayarak kapatmaya çalışıyor. Gelir paylaşımlarını yaparak, sıkıntı yaşayan her yerin sıkıntılarını çözeceğim. Haklarını geri vereceğim. Bodrum’u nereden nereye taşıdık. Belediye başkanı dediğin, yöresine kattığı ekonomik güçtür.  Yöresinin tanıtımına katkı sağlamaktır. İyi bir gelecek hazırlamaktır. Arıtma tesisi yapmak, marifet değildir. Bunlar zaten yapılması gereken şeyler. İlçeleri olmasa Muğla’yı bilen yok. Türkiye’de bilen yok. Ekonomiye ne güç kattın? Hangi işsize istihdam yarattın? Hangi yatırımcıyı getirdin? Ben bunları hepsini başararak geldim. Sağlıklı bir nesil yetiştiremiyorsan, iyi bir başkan değilsin. Bodrum’da bunların hepsini yaptık. Şimdi Muğla’da yapacağız. Turizmde tanıtımda Bodrum’da büyük katkı sağladık. Biz kent turizmini sağladık. Ben de çiftçilik yaptım. Üreticinin en büyük sıkıntısı ürettiği ürünü satamamasıdır. Muğla durum bu çiftçi malını satamıyor. Bunların hepsini çözeceğim"

KILIÇDAROĞLU SİYASİ AHLAKTAN BAHSEDEMEZ

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bizzat Bodrum Belediye Başkanlığına aday gösterilmek istendiğini aktaran Kocadon, konuşmasına şöyle devam etti:

Genel merkez ısrarla beni Bodrum’da bir dönemde daha istediler. Bende kendilerine birçok şeyin elimizden alındığını söyledim. Kırgınlık ve küskünlükler biterse Bodrum’da devam ederim dedim. Genel başkanı kendisini kırmamamı rica etti. Bizde lidere güvenmek vardır. Bodrum’a aday olmadım. Kendileri aday etti. Aday gösterdiklerinin arkasında duramadılar. Atanmış adaylardan başka bir şey yok. Bunun en güzel örneği Muğla'dır. Seçim kazanma dertleri yok. Eğer öyle olsaydı. En çok oy alanları devre dışı bırakmazlardı. Bizler halkımızın bize verdiği yetkiyle, malımıza sahip çıktığımız için,  isyan ettiğimiz için,  kendilerinden talimat almadığımız için, boyun eğmediğimiz için bizi aday yapmadılar.  Muğla’nın tabanını bilmiyorlar Muğla demokrat bir zihniyete insanlar. Bunlar ödünç verilen oyladır bu oylar geri gelecek. Kılıçdaroğlu, DP'den aday oldum diye benim hakkımda siyasi ahlaktan bahsetti. Bodrum'da ben 4 dönem yaptım diye  hem benim yerime daha genç birini aday gösteriyorsun. Büyükşehir'de benim yerime ben yaş olarak büyük ve mevcut başkanı tekrar aday gösteriyorsun. Kılıçdaroğlu,  söyledikleriyle ters düşüyor. Bu yüzden Kılıçadaroğlu siyasi ahlaktan bahsedemez. Çoğulculuğu temsil eden tek başkanım.  CHP ne almışsa, benin oyum bir fazla"

PARTİ ÖRGÜTLENMESİ OLMADAN BU İŞ OLMAZ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına  Bağımsız Aday olan Behçet Saatcı hakkında da konuşan Kocadon: "DP olarak bizim her ilçede ilçe başkanlıklarımız var.  Bağımsız aday olarak meydanlara çıkmak olmaz. Bu iş parti örgütlenmesi ve desteği olmadan olmaz. Bu  şekilde halkın içine giremez, sorunlarını çözemezsin. Hem kendim köy köy dolaşıyorum. Hem  de ilçe başkanlıklarımızdaki arkadaşlarımız halkla iç içe oluyor, sıkıntıları dinliyor" dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141