• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Çölaşan'dan çarşaf desteği

Çölaşandan çarşaf desteği
Çölaşan, Deniz Baykal'ın bazı türbanlı ve çarşaflı kadınlara rozet takmasını yadırgamadığını söyledi ve ekledi;

Gazeteci Emin Çölaşan, Deniz Baykal'ın bazı türbanlı ve çarşaflı kadınlara rozet takmasını yadırgamadığını söyleyerek, "Ancak aynı hoşgörüyü, seçimden önce partiden ihraç ettiği insanlara da göstermeli" dedi.

Show TV'de Ali Kırca'nın sunduğu 'Siyaset Meydanı' programına Ankara stüdyolarından konuk olan gazeteci-yazar Emin Çölaşan, bir süredir tartışmaları süren çarşaflı, türbanlı kadınların CHP'ye katılımlarını değerlendirdi.

'CHP bir kitle partisidir' diyen Emin Çölaşan, "Baykal'ın yaptığı bir olayı bir taraftan baktığınız zaman şiddetle eleştirebilirsiniz, ama bir taraftan baktığınızda da belli kapıları açık bırakmak koşuluyla bundan yana tavır koyabilirsiniz. Bir kitle partisinin kapısını başı örtülülere, bazılarının deyimiyle sıkma başlılara, türbanlılara ya da çarşaflılara açması bana çok yadırgatıcı gelmedi" diye konuştu.

CHP, AKP'DEN OY ÇALMAK ZORUNDA

Gerçek müslümanlarla din tüccarları, din üzerinden rant, özellikle siyasi ve kişisel çıkar elde eden kişileri ayırmak gerektiğini vurgulayan Çölaşan, "Oraya gelen hanımların, çarşaflılar biraz fazla kaçmış ama başörtülü, türbanlı hanımların din tüccarı olduğunu hiç düşünmüyorum. Bu kişilerin hiç biri parti yönetiminde görev alacak kişiler bence değil. O türbanlılar, sıkma başlılar, çarşaflılar CHP'ye belki üye kaydedildi. Belki sadece Baykal, bir jest yaparak onlara rozet taktı. Önümüz seçim. Seçimde CHP'nin AKP'nin oylarından mutlaka çalması gerekiyor. Belki binde bir, belki milyonda bir çalacaktır ama o kesime CHP'nin bir açılım göstermesi gerekir" dedi.

AYNI HOŞGÖRÜYÜ KENDİNE YAKIN İNSANLARA DA GÖSTERMELİ

Emin Çölaşan, Baykal'ın türbanlılara, çarşaflılara gösterdiği hoşgörüyü, kendisine çok yakın bir duruş sergilemiş olan insanlara da açması gerektiğini belirtti. Çölaşan, şöyle konuştu:

"Mesela Mümtaz Soysal. Gel ey CHP, ey Baykal, Mümtaz Soysal'la veya başka bir takım insanlarla bağlantı kur. Gel seçim öncesinde partiden ihraç ettiğin insanlarla bir bağlandı kur. Yani başörtülülere gösterdiğin hoşgörüyü onlara da göster. Onlar da sana yakın insanlar, aynı ideolojiyi paylaştığınız insanlar. Baykal'ın yaptığı özünde doğrudur, ama Baykal'ın kendisine, CHP'nin ilkelerine yakın olan kişilere de kapısını açması gerekiyor. Türkiye'nin maalesef acı gerçeğidir, delege oyunlarıyla, laikliği benimsemiş, Cumhuriyet rejimine bağlı kişilerin CHP'den uzaklaştırılması Baykal'ın hatasıdır." (Televizyongazetesi)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141