• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

ÇOCUKLARINA GEMİ ALANLAR, PANTOLON ALAMAYIP İNTİHAR EDENLERİ ANLAYAMAZ

ÇOCUKLARINA GEMİ ALANLAR, PANTOLON ALAMAYIP İNTİHAR EDENLERİ ANLAYAMAZ
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın, çocuğunun okulun istediği pantolonu olmadığı için eve gönderilmesi üzerine baba İsmail Devrim'in intihar etmesine ilişkin açıklamalarını eleştirdi
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın, çocuğunun okulun istediği pantolonu olmadığı için eve gönderilmesi üzerine baba İsmail Devrim'in intihar etmesine ilişkin açıklamalarını eleştirdi. Alban, “Yandaş sendikacıların açıklamaları tam bir skandal. Ülkede ekonomik krizin en ağır koşullarda yaşandığı günlerde, bunlar hala kriz yokmuş havası vermek istiyorlar. Ülkenin gerçeklerinden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar” dedi.
Geçtiğimiz günlerde ekonomik sıkıntılar yaşayan ve oğluna okul pantolonu alamadığı için bunalıma girdiği öne sürülen baba hayatına son vermişti. Ülkenin gündemine oturan olay sonrasında ise birçok kurum ve kişiden açıklama yapıldı.
OKUL MALZEMELERİ 2-3 KAT ZAMLANDI
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaşananlarla ilgili olarak, olayın siyasi malzeme haline getirildiğini ve ekonomi ile ilgili mesaj vermeye çalışan bazı grupların olayı çarpıttığını iddia etmişti. CHP’li Alban, Yalçın’ın açıklamaları üzerine sert tepki verdi. Öğrencinin, velinin ve tüm eğitim kurumlarının hakkını savunması gereken bir sendikanın, işini gücünü bırakıp hükümetin sözcülüğüne savunduğunu belirten Alban, yapılan açıklamaların tam bir yandaş sendikacılık örneği olduğunu vurguladı. Alban, “Bunlarda ne vicdan ne de akıl kalmış. Bir babanın içine düştüğü çaresizliği anlamamazlıktan geliyorlar. Okulların açıldığı şu günlerde onbinlerce veli kara kara düşünüyor. Çoğu çocuğun ya defteri, ya kırtasiye malzemesi ya da okul kıyafeti eksik durumda. Ailelerin bunu alacak gücü yok. Her şey geçen senenin 2-3 katı zamlanmış durumda” dedi. 
cocuguna_pantolon_alamadigi_icin_intihar_etmisti_h32249_1a285.jpg
KRİZ YOKMUŞ GİBİ DAVRANARAK KRİZ YOK OLMAZ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “biz de kriz yok. Bunlar manipülasyondur” sözlerini de eleştiren Alban, “kriz yok demekle kriz ortadan yok olmuyor. Bir baba evladına pantolon alamadığı için intihar ediyor. Ülkeyi yönetenler ve yandaşları bunu görmemezlikten geliyor. Oğullarına gemi alanlar, pantolon alamayıp intihar edenleri anlayamaz” diye konuştu. 
CHP’li Alban, Eğitim-Bir-Sen’in ve tüm hükümet yandaşı sendikaların, ülkede ekonomik krize bağlı olarak yaşananlara bakış açılarından dolayı, hızlı bir şekilde itibar kaybettiklerini ve bu açıklamaları nedeniyle derhal özür dileyip, bu yanlıştan geri dönmelerini beklediklerini kaydetti. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141