• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

“Çocukken tek hayalim vardı: Sinema”

“Çocukken tek hayalim vardı: Sinema”
Temel Irmak on iki yıldır Marmaris basınının içinde. Marmaris'te bir günlük gazetenin, Gazetemiz Gündem'in Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni. Birkaç yıldır Temel Irmak bir bakarsınız ki ortadan yok olmuş.,.

Temel Irmak on iki yıldır Marmaris basınının içinde. Marmaris'te bir günlük gazetenin, Gazetemiz Gündem'in Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni. Birkaç yıldır Temel Irmak bir bakarsınız ki ortadan yok olmuş.,. Temel Irmak böyle yok olduğu zamanlarda ne yapar? İstanbul'a gider… Çocukluk hayallerinin peşindedir… Çocukluk yıllarında pastanede oturup akşama kadar film izlemesi yüzünden sınıfta kalıp, okuldan alınan Irmak, artık hayallerini gerçekleştirmek üzeredir. Önce dizilerde rol alır… Şimdi sırada yazın çekilecek olan bir sinema filminde oynamak var… Henüz döndü İstanbul'dan… Ben de ayağının tozuyla bu söyleşiyi yapıverdim kendisiyle… Kulağıma şunları söyledi “Sabır, yalnızca sabır” dedi. “Bekledim ve başardım”… İşte içimizden birinin, işte Temel Irmak'ın çocukluk yıllarından günümüze uzanan sinema serüveni…

Sinema filminde rol alacak - Bir aydır Marmaris dışındaydın. Rusya ve dönüşte de İstanbul seyahatin oldu. Neler yaptın Marmaris'ten ayrı olduğun bu süre içinde?
-Marmaris'ten ayrılışının ilk haftası Saint Petersburg'ta yeğenimin düğününe gittim. Düğünden sonra İstanbul'a döndüm. İstanbul'da bazı dostlarımın aracılığıyla Samanyolu TV.de yayınlanan 5. Boyut isimli dizide rol aldım. Samanyolu TV.nin cast bölümüne girdim. Yine bununla birlikte yazın çekilecek sinema filmi için cast yapıldı. Fotoğraflarım çekildi. Yine yakın bir dostumun aracılığıyla Mayadroom Ajans'a kaydım yapıldı.

Sinema hayallerim yüzünden okulu bıraktım
- Yıllardır burada yaşıyorsun. Bir günlük gazete sahibisin ve Marmaris'te yerel seçimlerin yaklaşmasından dolayı yoğun bir tempo yaşanmaya başlamak üzere. Tüm bunlar yaşanırken, neden İstanbul?
- Bu taa çocukluk yıllarıma uzanan bir hikaye. 1980 yılında İmam Hatip birinci sınıfa gidiyordum. Videoların yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı dönemdi o zamanlar. Arkadaşlarımla pastaneye gider akşama kadar film izlerdik. Bu hevesim o yıllarda derslerimi son derece olumsuz yönde etkilemişti. Diyebilirim ki sinema ve film hayallerim yüzünden durmadan sınıfta kaldım. Bizimkiler beni bir daha okula yollamadılar. İşte içimdeki sinema aşkı böyle başladı.

Yıldırım Gencer'i kendime örnek aldım
- O yıllarda en çok hangi film artistine özenirdin. Kimi örnek aldın kendine?
- Kadir İnanır'ı çok beğenir, onun filmlerini izlerdim devamlı. Ayrıca karakter oyuncuları olarak Erol Taş ve Yıldırım Gencer'i çok beğenirim. Erol Taş'la tanışma fırsatım oldu. Türk sinemasında kötü karakterleri çok iyi canlandıran bir oyuncu olmasına rağmen, çok babacan ve iyi bir insandı.
Benim kendime örnek aldığım kişi Yıldırım Gencer. Filmlerde kötü karakteri canlandırır, ama içinde iyilik vardır. Sonunda her şey iyiye bağlanır. Bir de fizik olarak benzetirim kendimi Yıldırım Gencer'e. Zaten film şirketlerine de başrol oynamak şu anda bana uzak, karakter oyuncu olmak istiyorum dedim. Benim bu yaklaşımım, kendime olan özgüvenim çok hoşlarına gitti.

- Marmaris'te yıllardır bir basın mensubu olarak yaşaman mı yaklaştırdı seni sinema hayallerine?
- On iki yıldır Marmaris'te gazetecilik yapıyorum. Girişken de bir yapım var. Bu nedenle tanımadığım ünlü kalmadı. Beş yıl Fethiye Televizyon kanalı Kanal F'de “Temel Irmak'la Devrialem” diye bir program yaptım. O sıralarda ulusal bir haber ajansının Marmaris temsilciliğini de üstlenmiştim. Kanal 48'de de spor programı hazırlayıp, sundum. Marmaris'te kendime göre yapabileceklerimin hepsini yaptım. Şimdi sıra çocukluk hayallerimi gerçekleştirmeye gelmişti.


İlk olarak “Kurşun Yarası”nda rol aldım
- Ne kadar süredir İstanbul'a gidip geliyorsun. Hayallerinin gerçekleşmeye başlaması ne kadar zaman önceye dayanıyor?
- Hayallerimin gerçekleşmeye başlaması 2005 yılına rastlıyor. İlk kez 2005 yılında Kurşun Yarasında rol aldım. Bu da sevgili Turgut Çağlar'ın, beni Avşar Filmin sahibi sayın Şükrü Avşar'la tanıştırmasıyla oldu. Buradan Celil Yağız'a ve Özbek Güzel Sanatlar'a teşekkür etmek istiyorum. Celil Yağız'ın Marmaris'te sahneye koyduğu “Biraz Gelir misin?” isimli oyunda rol aldım. Bana oyunculuğun nasıl yapılacağını en ince ayrıntısına kadar Celil Yağız öğretti.
Yalnız oyunculukta devamlı İstanbul'da olmak gerekli. İstanbul'dan uzak olmak çok büyük bir dezavantaj. Bu son gidişimde bir ay kaldım İstanbul'da ve yaptığım tüm görüşmeler çok iyi geçti.

- Kurşun yarasından sonra oynadığın dizi oldu mu?
- Geçtiğimiz günlerde Samanyolu TV de 5. Boyut isimli bir dizide oynadım. İlerleyen günlerde şu anda yayınlanan popüler dizilerde rol alabilirim. Çok iyi bir oyuncu olmayabilirim. Ama şu ana kadar oynadığım dizilerde yönetmenleri yormadan bir prova ile rolümü gerçekleştirebiliyorum. Bu da yönetmenlerin hoşuna gidiyor.

Yaptığım şarkıların alt yapı çalışmaları sürüyor
- Müzik çalışmaların olduğunu da biliyorum. Şarkı sözü yazıp bestelemiştin hatta. Bu çalışmalar ne durumda?
- Çok değerli dostumuz aranjör Ercüment Ekin'in kurmuş olduğu Ekin Müzik Yapım Şirketi'nde memleketim Çarşamba için yazmış olduğum bir türkünün alt yapı çalışmaları sürüyor. Sayın Mustafa Yıldızdoğan'ın hazırladığı albümü dinleme fırsatım oldu. Yıldızdoğan gerçekten çok güzel bir albümle geliyor. Yine dostumuz Berdan Merdani'nin önümüzdeki günlerde çıkarmaya hazırladığı albümünü dinledik.
Marmarislilere bir müjde vereyim, Marmaris için yazmış olduğum pop türü şarkımın da alt yapı çalışmaları sürüyor. Saint Petersburg'ta yazmış olduğum ülkemizin bölünmez bütünlüğü ile ilgili şiirimi de İstanbul'a dönünce seslendireceğim.
Çok iyi bir müzik adamıyım, çok iyi bir şairim, çok iyi bir oyuncuyum demiyorum. Ülkem için, bugüne kadar bana destek verenler için bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Bunun yanında İstanbul'da anlaştığım bir ajansla geliştirdiğimiz bir çalışma var. Yaşantımda başımdan geçen komik olayların ele alınacağı bir stand-up gösterisi hazırlıyoruz.

Marmarisliler yaşadığınız yerin kıymetini bilin
Marmaris'teki tüm okurlarımıza gazetemize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ben burada olmasam da gazetemize ilgilerini esirgemediklerini biliyorum. Gazetede çalışan arkadaşlarımın da benim yokluğumu hissettirmemek için var güçleriyle çalıştıklarının farkındayım.
Marmarisliler yaşadığınız bu cennet yörenin kıymetini bilin. İnanın İstanbul'da yaşamak çok zor. Kalabalık bir yandan, trafik bir yandan çekilir gibi değil. Bu güzel yerde yüreklerinizi de güzel tutmayı başarın. Birbirinize sayıp sövmeyin…
- Bir de şiir kitabın çıkacak. Bu çalışma ne durumda, ne zaman çıkacak şiir kitabın?
- Evet, şiir kitabım tamam. Şiir kitabımın editörüne sormak lazım Oya Hanım. Yani size… “Basılmaya hazır hale geldi” deyin basılsın…

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141