• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

ÇİVİYE ÖZGÜRLÜK

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Geçtiğimiz günlerde iki ayrı turizmciyle konuşmuştum. Birer saat arayla ikisi de, 'Marmaris'e tatile geleceksin. Yatırım yapmayacaksın' şeklinde fikirlerini açıklamıştılar. Onlara tatile "geleceksin ama, 15 günden fazla Marmaris'te kalmayacaksın" dediğimde, aynen diyerek onaylamıştılar.

Yine inşaat işleriyle 35 yıldır uğraşan,  bir insanın nasıl tekelleşmeye kurban gittiğini öğrenince şok geçirmiştim. Sizlerde hiç mi ALLAH korkusu kalmadı. Aynada nasıl yüzünüze bakıyorsunuz. Çocuklarınız yüzüne de, bakarken o masum rolü nasıl oynuyorsunuz. Ha oyunculukta üstelerine yok.

Tekelleşmiş insanlık...

Tekelleşmiş dostluk...

Tekelleşmiş çivi bile...

İlçe başkanı olabilirsin, ama o partinin mensupların haklarını savunamadığında, ilçe başkanlığın düşer. Kağıt üzerinde başkan olarak kalırsın.

Belediye Başkanı da olabilirsin. Hak, adalet ve tekelleşmeye göz yumarsan, belediye başkanlığın biter.

Ondan sonra çıkar söz yeğenin Acar Ünlü; "Gülümseyen Marmaris" der.

Ben demiyorum ha...

Yanlış  anlaşılmasın...

Kimseyle sorumum yok.

Bir gazeteci olarak, gündemi takip edip, insanların nasıl bir belediye başkanı istediklerini aktarıyorum aracıyım ...

Tekelleşmiş Gazetecilik...

Tekelleşmiş Habercilik...

Tekelleşmiş  Çivi bile...

Gazetecilik zor bir meslektir. Yıllardır beraber hareket ettiğin insanlarla bile bir gün menfaatine dokunduğun için ters düşebilirsin.

Hayat bu, yaşam zorlaştı. Helal kazanan insanlar geçim derdinde. Ama yaşam birilerine çok güzel. Ellerinde telefonlar, oyun oynamalar, fitne, fesat ve dedikodunun içine bulaşmışlar.   Neyse hayat onların. Biz dönelim çiviye...

Asıl mesele çivi...

Nerden çıktı bu çivi meselesi.

Marmaris'i baştan aşağıya dolaştığınızda tek bir çivinin çakıldığını görürsünüz. 

CHP Genel Merkezi, Marmaris'i yönetmek için 4. dönem yetki isteyen muhterem beyefendiye verirse,  çiviyi tek el çakmaya devam edecek demektir.

Biz şimdi oturup “Biz ne bilek beyim, böyükler bilir!" mi diyeceğiz. Abdurrahim Karakoç’un şiiri geldi aklıma. Rahmetle anıyorum.

Tekelleşmeye Ankara dur demelidir.

Tekelleşmeyi VİCDAN sahibi insanlar engellemelidir.

Tekelleşmeye karşı bütün parti temsilcileri seslerini yükseltmelidirler.

Marmaris'in kaybedecek bir beş yılı daha yoktur.

İnşaat çivisi bile özgür olmak, tekelleşmeden kurtulmak, korku imparatorluğun saltanatına son vermek istiyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Belediye Başkan A. Adaylığını açıklayan Mehmet Oktay; “Yeni bir heyecanla yola çıkan kadromuzun temel amacı, Cumhuriyetin Kalesi olan Marmaris’i Demokrasinin de kalesi yapmaktır. Halka hesap veren, Tüm kesimleri kucaklayan, Güler yüzlü, hoşgörülü , kin ve nefretten uzak bir yerel yönetim için, Tüm ekip arkadaşlarımla beraber bize omuz verin, Bir yürüyüş başlatalım".

CHP eski ilçe başkanlığı yapmış ve Belediye meclis üyesi diyor ki, KİN ve NEFRETTEN uzak bir yerel yönetim. Ben demiyorum. Beyefendi senin partinin Belediye Başkan adayı diyor. Demek ki, bir sıkıntı var. Buna CHP yönetimi sessiz kalmamalıdır.

CHP yönetimi Marmaris'in bu yönetim şekline dur demelidir. Marmaris geçtiğimiz yerel seçimlerde aday olmak için şu kadar GENEL MERKEZE ödeme yaptı, şeklinde dolaşan laflardan kurtulmalıdır.

“Biz ne bilek beyim, böyükler bilir!" Böyükler artık ezilmiş, zarara uğratılmış, yetkilerini yalakalarını için kullananlara DUR demelidir.

ÇİVİNE özgürlük diyerek, Küfürbaz Haydo'yu bilirsiniz, önüne gelene küfür eder.  Haydo'nun diline acı biber sürmek gerek artık. Gelene, gidene, yetki verene, vermeyene küfür eden Haydo sanal alemde yok olmalıdır...

"Allah'a Emanet Olunuz"

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141