• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Cildi 10 yaş gençleştiren ürünler

Cildi 10 yaş gençleştiren ürünler
Daha da genç görünmek için kozmetiğe para harcamayın.

Cilt sağlığı insan hayatında büyük önem taşır. Yaşlanma süreci 20'li yaşlarda başlar. 30'lardan itibaren yüz ve boyun, 40'lardan sonra da el ve ayak sırtlarında kendini belli eder. Bu noktada besinler devreye girer. Eğer ihtiyacınız olan besinleri tüketirseniz yaşlanmayı da geciktirirsiniz.

Yaşlanma insan hayatında kaçınılmaz bir süreç. Öncelikle genel yaşlanmaya etki eden faktörleri açıklayalım. Faktörleri içsel ve dışsal olarak ikiye ayırıyoruz. Vücuda alınan besinlerin oksijen yardımıyla yakılması ve enerji üretilmesi gibi olayları içeren vücudun metabolik hareketleri sonucunda oksidan maddelerin oluşması yaşlanmanın içsel (endojen) sebebidir.

HIZLANDIRAN FAKTÖRLER

Yaşadığımız çevre, sigara, güneş, radyasyon, stres, ağır depresyon, zararlı kimyasallar gibi etkiler yaşlanmanın eksojen yani dışsal sebebidir. Cilt yaşlanmasında da birden fazla etken vardır yaşla birlikte cilt altı destek dokusunun bozulması ve azalmasına bağlı olarak deformasyonların oluşması ayrıca cilde esnekliğini ve gerginliğini veren cildin alt tabakasında dizilmiş olan fibrogalasların ürettiği elastin, kolajen liflerinin sayısal ve kalite olarak azalması cilt yaşlanmasının başlıca içsel sebepleridir.

Özellikle güneş ışınlarının taşıdığı ultrviyole ışınları,sigara ve olumsuz çevre koşulları cilt yaşlanmasının dışsal sebepleridir. Güneş ışınlarına yoğun olarak maruz kalan ciltlerde yaşlanma süreci çok hızlıdır. Foto yaşlanma adını verdiğimiz bu durumu önlemek için güneşle olan ilişkinize çok özen göstermeniz gerekmektedir.

YAŞLANMAMAK İÇİN VİTAMİN ŞART

Yaşlanmayı önleyen etkenlere antioksidan deniyor. Antioksidanları ise almanın en etkili yolu sağlıklı beslenme prensibidir. Bilindiği gibi güçlü antioksidanlar yani gençleştiren vitaminler ve mineraller; A vitamini aktivitesi gösteren beta karoten. E vitamini. Selenyum. C vitamini. Bu vitaminlerden zengin besinlerin beslenme sistemine düzenli katılımı ile yaşlanma etkilerini azaltmak mümkündür.

CİLDİNİZİN KOLAJENİNİ ARTIRIN

Yapılan bilimsel çalışmalar C vitamininin kolojen yapımı üzerinde etkili rol oynadığını gösteriyor. Çalışmalar bağ dokusunun bir elemanı olan kolajen ile bağ dokusunu güçlendirme görevi gören C vitamini arasında bir bağ kurmaktadır. Bilindiği gibi cilt yaşlanması yaşa ve çevresel etmenlere bağlı olarak elastin- kolajen liflerin sayısının ve kalitesinin azalmasıyla oluşmaktadır.

VÜCUDU PASLANDIRANLAR

Hücrelerimiz her gün onbirlerce serbest radikalin saldırısına uğramaktadır. Ne kadar çevresel etmenleri önlemeye çalışsanızda bu işleyişin önüne geçemezsiniz. Çünkü bu vücudun doğal işleyiş sisteminde ortaya çıkan bir olaydır.

Yani nefes alırken oksijen alırız ve bu oksijen tüm vücuda yayılır ve hücrelerin oksijen alımıyla metabolik olayları başlar ancak bu olayların sonucunda serbest oksijen radikalleri oluşur. Bunlarsa vücuda zararlı reaksiyonlar oluştururlar. Vücutta paslanma diye tabir ettiğimiz oksidasyona neden olur. Vücutta antioksidan savunma sistemin yeterince çalışmaması ve kişilerin antioksidan besinleri yeterince tüketememesi durumunda serbest radikaller hücrelere zarar verir ve yaşlanma başlar. Bu yaşlanma içsel olduğu gibi cildimize yansıyan dışsal yıpranmadır da.

GENÇLEŞTiREN YiYECEKLER

Kivi: 100 gram kivi de 400 miligrama yakın C vitamini bulunmakta. Bağ dokusunu güçlendiren C vitaminini kividen yeterince karşılamak mümkün.

Taze patates: A vitamini zengini taze patates gençleşme etkili beslenme sisteminde yer alacak bir gıda.

Yeşil çay: Serbest radikallere karşı önemli hücre koruyucu maddeler içeriyor.

Domates: Güneş ışınlarına karşı cildi korumaya yardımcıdır, yaşlanmayı geciktirir.

Muz: Potasyum cilt kurumalarının önüne geçer. Potasyum zengini meyve ve muz cilt dostudur. Soya filizi: Cildi doldurur, gerginleştirir.

AVOKADO VE BÖĞÜRTLEN

En iyi antioksidan olan E vitamini hücreye zarar veren serbest radikallere karşı savaşan en iyi vitamindir Avakoda bir E vitamini deposudur. Yüksek seviyede E vitamini barındıran diğer meyve ise böğürtlendir.

ISPANAK VE PATLICAN

B vitamini bağ dokusunun sıkılığını destekliyor. n Patlıcan da A vitamini yönünden zengin bir gıdadır aynı zaman da sakinleştirici etkisi vardır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141