• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

CHP'li Üstündağ hastane ihalesinin akıbetini sordu

CHPli Üstündağ hastane ihalesinin akıbetini sordu
CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla'nın Bodrum ilçesinde şubat ayı başında ihalesinin yapıldığı açıklanan ve bir süredir temel atma töreni yapılması beklenen yeni Bodrum Devlet Hastanesi'nin inşaatı hakkında TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

 

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, şubat ayı başında ihalesinin yapıldığı açıklanan ancak daha sonra tekrar sessizliğe bürünen yeni Bodrum Devlet Hastanesi projesi ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması talebiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Üstündağ yazılı açıklamasında "Bodrumluların yanı sıra, özellikle turizm döneminde yoğun nüfusun ihtiyacına cevap verebilecek nitelik ve kalitede olması planlanan 150 yataklı yeni Bodrum Devlet Hastanesi, Bodrum'un kamu yatırımları açısından en fazla ihtiyacı olan proje olarak uzun süredir gündemde bulunuyor. Mevcut devlet hastanesinin fiziksel koşullarındaki yetersizlik ise artan nüfus ile birlikte her geçen gün daha fazla dikkat çekiyor ve vatandaşların şikayetleri günden güne artıyor. Bodrum gibi dünyaca ünlü turizm yöresinde modern ve yatak sayısı yeterli bir hastane olmaması büyük bir eksikliktir. Bodrum'un yerleşik nüfusu da her geçen yıl daha da artmaktadır. Yeni devlet hastanesi yapımına hala başlanmamıştır. Basında yer alan bilgilere göre 1 Şubat 2016 tarihinde yeni devlet hastanesinin ihalesi yapıldı. Ancak şimdiye kadar hastane yapımı ile ilgili herhangi bir işe başlanmadı" dedi.


CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, önergesinde şu sorulara yer verdi:


"Bodrum yeni devlet hastanesinin ihalesi yapılmasına rağmen niçin işe başlanmıyor? Yapılan ihalenin iptal edildiği doğru mudur? İhale iptal edildiyse nedeni nedir? -İhale iptal edildiyse Bodrum Devlet Hastanesi için yeni bir ihale hazırlığı var mıdır? İhale tarihi belli midir? -Yapılması planlanan hastane kaç yataklıdır? Bu hastane hem donanım olarak hem de yatak sayısı olarak Bodrum'un ihtiyacını karşılayacak nitelikte midir? Yapılması planlanan hastanenin Bodrum'un kaç yıllık ihtiyacını karşılaması öngörülmektedir" dedi.


AK PARTİLİ VEKİLDEN YANIT

 CHP MUGLA MILLETVEKILI AKIN USTUNDAG, MUGLA'NIN BODRUM ILCESINDE SUBAT AYI BASINDA IHALESININ YAPILDIGI ACIKLANAN VE BIR SUREDIR TEMEL ATMA TORENI YAPILMASI BEKLENEN YENI BODRUM DEVLET HASTANESI'NIN INSAATI HAKKINDA TBMM BASKANLIGI'NA SORU ONERGESI VERDI. .AK PARTI MUGLA MILLETVEKILI NIHAT OZTURK (FOTOGRAFTA) ISE TWITTER'DAN YANIT VERDI. (FOTOGRAF: DHA - YASAR ANTER / BODRUM)


CHP'li Üstündağ'ın verdiği soru önergesinin ardından dün (çarşamba) öğle saatlerinde Twitter'dan paylaşımda bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise önergeye yanıt vererek "Milletvekili Üstündağ'ın Bodrum Devlet Hastanesi'nin ihalesinin iptali ve işe başlanılmaması ile ilgili iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Turizm nedeniyle inşaat yasağının olması ve gerekli yasal izinlerin alınamaması nedenleri ile Bodrum'daki hastane inşaatına başlanmamıştır. Bu süre inşaat ruhsatının alınması için değerlendirilecek. Hastane inşaatına kısa süre içinde başlanılacak. Hastane tamamlandığında, 150 nitelikli yatak kapasitesi ile Bodrum'un layık olduğu sağlık hizmetine vesile olacaktır. Bodrum'un şu anki yatak kapasitesi 77 olup iki katına çıkan yatak kapasitesi ile ilçeye en az 30-40 yıl hizmet vermesi beklenmektedir" dedi.

CHP MUGLA MILLETVEKILI AKIN USTUNDAG, MUGLA'NIN BODRUM ILCESINDE SUBAT AYI BASINDA IHALESININ YAPILDIGI ACIKLANAN VE BIR SUREDIR TEMEL ATMA TORENI YAPILMASI BEKLENEN YENI BODRUM DEVLET HASTANESI'NIN INSAATI HAKKINDA TBMM BASKANLIGI'NA SORU ONERGESI VERDI. (FOTOGRAF: DHA / BODRUM)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141