• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

CHP'li Eryılmaz'a çifte şok!

CHPli Eryılmaza çifte şok!
Rüşvetin ses kaydı ortaya çıktı, CHP'nin canı yandı. Baykal inceletiyoruz derken İçişleri Bakanlığı da soruşturma açtı.

İçişleri Bakanlığı, Çankaya Belediyesi ile ilgili rüşvet iddialarını araştırmak üzere iki mülkiye başmüfettişi görevlendirdi. Bu arada CHP lideri Baykal'da iddiaları araştırmak için komisyon kurulduğunu ve Eryılmaz'ın ifadesinin alınacağını söyledi.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, bazı belediye meclis üyeleri ve belediye görevlileri hakkındaki basın yayın organlarında yer alan iddiaların araştırılması ve gerekiyorsa soruşturma açılması için iki mülkiye başmüfettişi görevlendirildi.

Müfettişlerin, ''imar uygulamaları karşılığında belediyeye bağış adı altında usulsüz minibüs ve araba alınması, belediye meclis üyelerinin para karşılığında iş takibi yaptıkları, belediye başkanının belediye meclis üyelerine rüşvet vermeden iş yaptıramadığı, Ankara'da bir restorandan gelecek 150 bin YTL rüşvetin dağıtılması, tanesi 1500 dolardan alınan 50 dizüstü bilgisayarın belediye meclis üyelerine dağıtılması, belediye bütçesinin onaylanması karşılığında Eryılmaz tarafından meclis üyelerine hediye verilmesi ve para dağıtılması, belediye tarafından bir gazetenin satışı ve dağıtımı ile söz konusu gazeteye maddi destekte bulunulması'' iddialarını araştıracakları belirtildi.

Baykal'da iddiaların peşinde!
CHP lideri Deniz Baykal, Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'a ait olduğu söylenen ve basına yansıyan rüşvet iddialarıyla ilgili olarak Milliyet'ten Fikret Bila'nın sorularını yanıtladı.

Bu konuda çalışma başlatıldığını açıklayan Baykal, "Ben hemen inceleme talimatı verdim. Bu iddialarla ilgili olarak inceleme yapılacak. Hukukçu arkadaşlarımızdan bir heyet bu incelemeyi sürdürecek. Ben Belediye Başkanımızın da belediye meclisi üyelerinin de ifadelerinin alınmasını istedim. Bir yolsuzluk varsa bunu yapan ister AKP'li, ister CHP'li, ister başka bir partili olsun ortaya çıkarılacak ve gereği yapılacaktır. Benim talimatım bu yönde olmuştur.

Belediyelerle ilgili çok yaygın bir şekilde olumsuz bir kanaat var. Belediyelerde rüşvet olaylarının yaygın olduğu konusunda kamuoyunda hâkim bir düşünce mevcut. Bu bir gerçek. Bu nedenle CHP olarak biz her yerde yolsuzlukla mücadele ettiğimiz gerektiğinin bilincindeyiz ve buna göre hareket ediyoruz. Çankaya Belediyesi ile ilgili iddialar da aynı titizlikle incelenecek ve ortaya çıkan duruma göre gereği yapılacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141