• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

CHP’li Erbay: Tek adamın şatafatı için halkın ata toprağına el konuluyor

CHP’li Erbay: Tek adamın şatafatı için halkın ata toprağına el konuluyor
CHP’li Erbay: “Okluk Koyu’nda Cumhurbaşkanı için yapılan 300 odalı yazlık saray için hazine arazileri, ormanlar talan edilmiş, 40 bine yakın ağaç kesilmişti şimdi de köylülerin doğup büyüdükleri, geçimlerini sağladıkları ata topraklarına el konuluyor. Art

Marmaris Okluk Koyu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapılan 300 odalı yazlık saray için köylülerin arazilerinin kamulaştırılacağının ortaya çıkmasıyla ile ilgili açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Marmaris Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın oluruyla köylülere gönderilen davet yazısında görülmektedir ki, Okluk Koyu çevresindeki yaklaşık 200 dönüm arazi Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere acil kamulaştırılmaya tabi tutulacaktır. Bu araziler Hazine adına tescil edilecek ve tek adamın yazlık sarayının kullanımına sunulacak. Hali hazırda bu saray için hazine arazilerini ve ormanlık alanı talan edenler şimdi de köylülerin arazilerine göz dikmişlerdir.” dedi.

Bu topraklarda doğup büyüyen, bu topraklardan rızkını kazanan insanların ata dede toprağından sürüleceğini belirten Erbay, “Halka bir yazı gönderilerek ‘sizin arazilerinize el koyacağız’ denilmektedir. Böyle bir anlayış böyle bir uygulama olamaz. Daha öncede burada Cumhurbaşkanları gelip dinleniyordu. Mütevazi bir konuk evi vardı burada. Ancak şimdiki gösteriş heveslisi iktidar kendi şaşalı yaşamı için insanları yerinden yurdundan ederek, köylülerin aşını ekmeğini, ata toprağını elinden almakta, onları açlığa ve yoksulluğa mahkum etmektedir. 300 odalı yazlık saray için hazine arazileri, ormanlar talan edilmiş, 40 bine yakın ağaç kesilmişti şimdi de köylülerin doğup büyüdükleri, geçimlerini sağladıkları ata topraklarına el konuluyor. Artık kimsenin mülkiyet hakkının garantisi yoktur. Tek adam rejimi istediği araziye el koymaktadır.”” ifadelerini kullandı.

Kamulaştırmayla birlikte sadece köylülerin arazilerine el konulmadığını, aynı zamanda turizm için önemli olan doğa harikası koylara da giriş yasağı koyulduğunu vurgulayan CHP’li Erbay şunları söyledi: “Bu kamulaştırmayla birlikte Okluk Koyu, İngiliz Limanı, Hırsız Koyu ve Değirmen Bükü’nün tamamı da tekne trafiğine kapatılacak. Hem yat işletmecileri hem de bu bölgede işletmesi olan birçok esnaf işini aşını kaybedecek. Yıllarca bu topraklara emek veren, bu alanları koruyup bakımını yapan insanlar yerlerinden kovulacaktır. Bütün bunların nedeni tek adamın keyfidir. Tek adamın sarayı için binlerce insan yerinden yurdundan olacaktır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141