• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

CHP’li Erbay: Muğlamızın güzelliklerini torunlarımıza miras bırakmak istiyoruz

CHP’li Erbay: Muğlamızın güzelliklerini torunlarımıza miras bırakmak istiyoruz
Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Bodrum’da 12 milyon metrekare alan üzerine inşaat yapacağını duyurması üzerine açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Bir turizm kenti olarak bölgemize yapılacak yatırımlara karşı ön

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Bodrum’da 12 milyon metrekare alan üzerine inşaat yapacağını duyurması üzerine açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Bir turizm kenti olarak bölgemize yapılacak yatırımlara karşı ön yargılı değiliz. Tabi ki yatırım yapılmalı ancak bu yatırımların doğal çevreye, ekolojik yapıya ve sosyal dokuya zarar vermemesi gerekiyor.” dedi.

Bodrum'da 12 milyon metrekarelik bir alanda, içerisinde golf sahaları, oteller, rezidanslar, villalar, okul, ofisler, ticari alanlar, fuar alanı, botanik park, hobi bahçeleri, okul, kreş, teknopark ve sağlık tesislerinin yer aldığı bir projeye imza atmaya hazırlanana Ağaoğlu’nun projesi hakkında endişelerini dile getiren CHP’li Erbay, projenin çok geniş bir alanı kapsadığını, Bodrum'un toplam yüzölçümünün yüzde 1,8'ine denk gelen, yaklaşık bin 700 adet futbol sahası büyüklüğüne eşit  12 milyon metrekarelik  inşaat alanının çevreye, doğal ve sosyal dokuya vereceği tahribattan endişe duyduklarını ifade etti.

Muğla'nın yüzde 70'i hâlâ tarım alanı

Projenin Bodrum Havalimanı'nın beş kilometre uzağında, Bodrum-Milas içerisinde yer aldığını ancak Milas sınırlarında bulunduğunu hatırlatan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, söz konusu arazinin çok önceden satın alındığını ancak firmanın bazı sıkıntılar nedeniyle İstanbul dışındaki projelerini durdurulduğunu, Bodrum projesinin de bu nedenle bir süredir bekletildiğini söyledi.

Erbay, Muğla'nın bir turizm bölgesi olarak kabul edilmesine karşın yüzde 70'inin hâlen kırsal alan olduğunu vurguladı ve "Biz yapılacak yatırımlara karşı ön yargılı değiliz. Ancak yatırımın Muğla'nın sosyolojik ve doğal yapısına zarar vermesini istemiyoruz" diye konuştu. 

Güzelliklerimizi torunlarımıza miras bırakmak istiyoruz

"Turizmden yeteri kadar gelirimiz yok. Asıl gelir kaynağımız tarım. Dünyadaki en güzel çam balı Muğla'dan çıkıyor. Narenciye ve zeytin yetiştirip, arıcılık yapıyoruz. Bazı bölgelerimizde hâlâ içilebilen su kaynakları var. Musluklardan su içebiliyoruz. Bunu torunlarımıza da bırakmak istiyoruz" diyen Erbay,  projenin takipçisi olacaklarını ve gerekirse konuyu Meclis'e de taşıyacaklarını aktardı.

Daha önce benzer girişimlerin olduğunu hatırlatan CHP'li vekil, "Bugün betonlaşmanın artmasından ötürü Antalya tercih edilmiyor. Burada Güvercinlik mevkinde çıkan yangının ardından oteller dikildi, yapılaşma başladı. Aynı durumun tekrar etmesini istemiyoruz" diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141