• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

CHP’li Erbay Isparta’da öldürülen Muğlalı Güleda’nın davasını takip etti

CHP’li Erbay Isparta’da öldürülen Muğlalı Güleda’nın davasını takip etti
Isparta'da Güleda Cankel'in eski erkek arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürmesi davasının ilk duruşmasına katılan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, kadın cinayetlerinin ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu belir

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Muğlalı Güleda Cankel'in öldürülmesiyle ilgili dava Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın hakları dernekleri, sivil toplum kuruluşları ile Muğla, Isparta, Antalya ve Aydın barolarının temsilcilerinin yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay ve CHP Isparta İl Başkanı ve yöneticiler de katıldı.

Duruşmanın ardından adliye binası önünde açıklama yapan CHP’li Erbay,  ülkemizde kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin her geçen arttığını ifade ederek şunları söyledi:

Öldürülen kadın sayısı artıyor

Öncelikle Güleda’nın annesine, babasına ve Muğlamıza baş sağlığı diliyorum. Güleda mahallemizin kızıydı. Hayatını kaybeden her kadın da olduğu gibi Güleda’nın ölümü de hepimizi derinden üzdü. Maalesef kadın cinayetleri artarak devam etmekte. 2008 yılında cinayete kurban giden kadın sayısı 66 iken 2019 yılında 411 kadın hayatını kaybetmiştir. 2020 yılının daha ilk iki ayında 30 kadın cinayete kurban gitmiştir. Kadın cinayetlerinde yüzde altıyüz artış var. Kadın cinayetleri, sadece kadınların değil bu ülkede yaşayan herkesin sorunudur.

Yargının kararı caydırıcılık açısından çok önemli

Bu davada ve bu tür diğer davalarda yargının vereceği karar caydırıcılık açısından çok önemli. Bu tür cinayetlerin bir daha tekrarlanmaması için verilen kararların caydırıcı olması gerekmektedir. Biz de yargının vicdanları rahatlatacak bir karar vereceğine inanıyoruz. Bu tür cinayetlerin önüne geçecek bir karar çıkacağını umut ediyoruz.

Bu konu bütün yönleriyle araştırılmalı

Ülkemizin içinde bulunduğu sosyal, ekonomik ve sosyal durum bu tür cinayetlerin artmasında önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Kadın cinayetlerinin nedenleri ile ilgili çok kapsamlı çalışmalar yapılmalıdır. Bu konuda tüm paydaşların bir araya geldiği ve çözüm üretebildiği platformlar oluşturmalıyız. CHP olarak bizim Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin araştırılması için verdiğimiz araştırma önergeleri maalesef reddedildi. Şu unutulmamalıdır ki bu sorun parti sorunu değildir. Hepimizin sorunudur.

 

CHP olarak her zaman bu davaların takipçisiyiz

CHP olarak ülkemizin neresinde bu tür davalar varsa müdahil olmaya ve takip etmeye çalışıyoruz. Her zaman kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin karşısında olacağız. Ülkemizin kanayan yarası olan bu tür durumlar karşısında çözüm üretmek için her zaman takipçisi olmaya devam edeceğiz.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141