• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

CHP’li Erbay: Emeklilikte Yaşa Takılanlara yapılan haksızlık son bulmalı

CHP’li Erbay: Emeklilikte Yaşa Takılanlara yapılan haksızlık son bulmalı
Emeklilikte Yaşa Takılanların yaşadıkları haksızlıkların giderilmesi için CHP’nin TBMM’ye verdiği Yasa teklifi ile ilgili açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Emeklilikte Yaşa Takılanların yıllardır yaşadı
Emeklilikte Yaşa Takılanların yaşadıkları haksızlıkların giderilmesi için CHP’nin TBMM’ye verdiği Yasa teklifi ile ilgili açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Emeklilikte Yaşa Takılanların yıllardır yaşadığı haksızlık ortadan kaldırılmalı ve mağdur olan binlerce insana hakları teslim edilmelidir.” dedi. 
AKP’nin 1999 yılında çıkarılan 4447 sayılı yasayı geriye doğru işleterek hukuksuz bir şekilde binlerce insanın emeklilik yaşını ileri tarihe ertelediğini ve vatandaşlarımızın emeklilik hayallerini elinden aldığını söyleyen Erbay, “CHP olarak, büyük bir mağduriyet yaratan ve kangren haline gelmiş bu sorunun çözümü için TBMM Başkanlığı’na yasa teklifimizi verdik. 24 Haziran seçimlerinden önce halkımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Grup Başkanvekillerimiz kanun teklifinin görüşüleceği Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İlişkiler Komisyonu’nun toplanması için dilekçe verdiler. AKP her ne kadar bu kanuna destek vermese de diğer partilerin ortak tutumuyla bu kanunun geçmesi mümkün.” diye konuştu.
dogxtfewkae2tga.jpg
CHP’li Erbay, AKP’nin kanun teklifine karşı çıkarken ekonomiye büyük bir yük getireceğini ileri sürmesini eleştirerek, “Saraylar yaparken, saray gibi uçaklar alırken ekonomiye yük olmuyor. Sarayın günlük maliyetinin 1.8 milyon TL olduğu bir yerde, vatandaş yiyecek ekmek bulamazken adını dahi duymadığımız yiyecek ve içeceklerle kokteyller düzenlenirken ekonomiye yük olmuyor. Ama gel gör ki vatandaşa sıra geldi mi ekonomiye yük oluyor. Ekonomiye yük olan vatandaş değil aslı sizsiniz.” ifadelerini kullandı.
AKP’nin artık mecliste çoğunluk olmadığının altını çizen Erbay, “AKP dışında Meclis’te grubu bulunan dört parti de bu kanunun kabul etmesine olumlu yaklaşıyor. Meclis aritmetiği de AKP dışındaki partilerin birleşmesiyle bu kanunun çıkarılmasına imkan sağlamaktadır. Biz CHP Grubu olarak bütün partilere çağrı yapıyoruz. Bir an önce bu yasa Meclis’ten geçirilerek binlerce insanın mağduriyetini ortadan kaldırmalıyız. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Binlerce insanı bu mağduriyetten kurtarmak için var gücümüzle çalışacağız. Halkımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz.” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141