• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

CHP'li Aldan: Erdoğan'daki yetki Obama'da yok

CHPli Aldan: Erdoğandaki yetki Obamada yok
CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Başkanlık sistemi ile ilgili dayatmanın sürdürülmesi durumunda Anayasa Komisyonu masasına oturmayacaklarını söyleyerek, "Erdoğan'daki yetki Obama'da yok. Biri başkanlık sistemine sahip bir başkandır. Diğeri ise yarı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde partilileri ile buluşan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Başkanlık sistemi ile ilgili dayatmanın sürdürülmesi durumunda Anayasa Komisyonu masasına oturmayacaklarını söyleyerek, "Erdoğan'daki yetki Obama'da yok. Biri başkanlık sistemine sahip bir başkandır. Diğeri ise yarı başkanlık sistemine sahip bir Cumhurbaşkanıdır" dedi. 


CHP Marmaris İlçe Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Anayasa değişikliği konusunda ilk 4 maddenin kesinlikle değişmeyeceğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nde Recep Tayyip Erdoğan fiilen başkanlar üstü başkan konumundadır. Anayasayı tanımadığını söyleyen bir insana biz nasıl başkanlığı teslim edeceğiz? Şu anda Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde olan yetki Obama'da yoktur. Biri başkanlık sistemine sahip bir başkandır. Diğeri ise yarı başkanlık sistemine sahip bir Cumhurbaşkanıdır. Fransa'daki yarı başkanlık sistemi ile Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı sistemi arasında hemen hemen hiç fark yoktur. Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı istemesinin tek bir nedeni var; o da partisine sahip olabilmektir" dedi.

"CEZAEVLERİ CUMHURBAŞKANINA HAKARET EDENLERLE DOLDU"

Cumhurbaşkanına hakaret suçu nedeniyle Türkiye'de pek çok insanın ceza aldığını belirten Ömer Süha Aldan, "Venedik Komisyonu raporuna göre bir Cumhurbaşkanına 'hırsız', 'diktatör' demek suç sayılmaz. Cumhurbaşkanlığına hakaretin suç olmaktan çıkartılması ve bu maddenin yeniden revize edilmesi için yasa teklifi veriyorum. Cumhurbaşkanına hakaret ederseniz cezanız 14 aydan 4 yıl 8 aya kadar çıkıyor. Ama Türk milletine hakaret ederseniz 6 ay ceza yiyorsunuz. Şu an cezaevleri neredeyse Cumhurbaşkanına hakaret edenlerle doldu. Bu ülkede yüzde 50 insan Cumhurbaşkanına sempati gösterebilir ama kalanı da sempati göstermiyor. Kimi dışından, kimi içinden çok huşuna gitmeyecek sözler söylüyor. Bunları söyleyen herkesi tutuklatmaya kalkarsa cezaevlerinde hiç yer kalmayacak. Bunun için bu maddeyi biz revize edeceğiz" dedi.

63ffdda2cf9eec22a93be3ab9b1f7b66.jpg

"BAŞKANLIK SİSTEMİ OLDUĞU SÜRECE MASAYA OTURMAYACAĞIZ"

Başkanlık sistemi olduğu sürece Anayasa Komisyonu masasına geri oturmayacaklarını da sözlerine ekleyen Aldan şöyle konuştu:

"Başkanlık sistemi dayatması olduğu sürece o masaya oturmayacağız. Bizim 3 talebimiz oldu. Darbe döneminden kalan maddeler üzerinde revizyon yapılmasının yanı sıra MHP ve CHP olarak ilk dört maddeye dokundurtmayız dedik. Ancak AK Parti ve HDP ilk 4 madde dahil bütün anayasayı değiştireceklerini söyledi. Eğer başkanlık dayatmasıyla o masaya oturulacaksa hiç oturmayalım. Recep Tayyip Erdoğan'ın yoluna uygun güzel taşlar döşemek niyetinde değiliz."

DHA-Genel - Türkiye-Muğla / Marmaris - Doğuş Esat BERME

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141