• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

CHP’Lİ ALBAN: “TWEET ATAN İÇERDE, YUMRUK ATAN DIŞARDA”

CHP’Lİ ALBAN: “TWEET ATAN İÇERDE, YUMRUK ATAN DIŞARDA”
Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Bu alçak saldırıyı yapanlardan hiçbiri tutuklanmadı. Demokratik görüşlerini sosyal medyada dile getirerek tweet atan gençler hapiste , Genel Başkanımızı linç etmek için yumruk atanlar serbest"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı sonrasında yumruğu atan şahıs dahil olmak üzere, tüm şüpheliler gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gelişmeleri değerlendiren Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Bu alçak saldırıyı yapanlardan hiçbiri tutuklanmadı. Demokratik görüşlerini sosyal medyada dile getirerek tweet atan gençler hapiste, Genel Başkanımızı linç etmek için yumruk atanlar serbest. AKP’nin yönettiği ülkede adalet aramak, çölde su aramak gibi” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının yankıları devam ediyor.Saldırıya ilişkin Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında direkt fiziki müdahalede bulunan 11 kişinin kimliği tespit edilmiş, Osman Sarıgün'ün de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 3'ü savcılıktan serbest bırakılırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Busaldırının terör olayı kapsamında incelenmesi gerektiğini vurgulayan CHP’li Alban, suçluların serbest bırakılmasını eleştirdi. Yerel seçimlerin hemen ardından gelişen bu olayın, gösterilmek istendiği gibi sade bir protesto olayı olmadığını ifade etti.

SALDIRI TÜRKİYE’NİN BÜTÜNLÜĞÜNE YAPILDI

Ülkenin bir kaosun içine itilmek istendiğini belirten Alban, yaşananların CHP’lileri sokağa dökmek için hazırlanmış bir planın parçası olarak gördüğünü vurguladı. Parti olarak demokrasi ve hukuk çerçevesi içinde hak arama mücadelesi verdiklerini söyleyen Alban, “Saldırı Türkiye’nin bütünlüğüne yapılmıştır. Tüm kışkırtmalara rağmen, oyuna gelmeyeceğiz” dedi.

“NEFRET DİLİNİ BIRAKIN”

Yerel seçim kampanyası boyunca Millet İttifakı’na zillet ittifakı denilmesini ve her mitingde partilerinin terör örgütü ile ilişkilendirilmek istendiğini söyleyen Alban, özellikle siyasi sorumluluğu olan herkesin, nefret söylemlerinden uzak durması gerektiğinin altını çizdi.

CHP’li Alban şunları kaydetti:

“Özellikle yönetimde bulunan siyasiler dillerinehakim olmalıdır. Yerel seçimlerde meydanlarda söylenen sözlerin, kışkırtmaların nelere yol açacağını hepimiz görmüş olduk. Geçtiğimiz hafta sonu Genel Başkanımıza yapılan alçak saldırının nedenlerini toplumun iyi analiz etmesi lazım. Türkiye’nin huzur ortamının bozulmasını isteyenlere fırsat vermeyeceğiz”

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141