• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

CHP'DEN ADİL SEÇİM ÇAĞRISI

CHPDEN ADİL SEÇİM ÇAĞRISI
CHP Marmaris İlçe Başkanı Çimen, yaptıkları araştırma sonucunda, Marmaris'te adil bir seçim döneminin yaşanmadığını, gerekenleri yasal olarak yaptıklarını belirtti.

Çimen, DSP Marmaris Adayı Acar'ın, CHP'nin seçim çalışmalarına engel olduğunu, evlere bıraktıkları seçim evraklarını toplattığını tespit ettiklerini vurguladı.

CHP Marmaris İlçe Başkanlığı, DSP Marmaris Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ali Acar'ın, seçim çalışmalarında  sadece CHP vurarak kampanya yürütmesini eleştirdi. CHP Marmaris İlçe Başkanı Fatma Gebeş Çimen, yaptıkları araştırma sonucunda DSP Adayı Ali Acar'ın, CHP'nın seçim çalışmalarını engellemeye yönelik faaliyetlerde bulunduğunu, bunun adil bir seçim süreci yaşanmasına gölge düşürdüğünü söyledi. İnsanlara baskı yaparak, nefret dili kullanarak bir yere varılamayacağının altını çizen Çimen,"Partimiz Marmaris Adayı olarak Mehmet Oktay'ın gösterdi. Bu adaylığı kabul etmeyen mevcut belediye başkanı sadece CHP'ye vurarak seçim çalışması sürdürüyor. Üç dönem atanmayı kabul ederek belediye başkanlığına aday gösterildiği zaman iyi, dördüncü kez aday gösterilmeyince kötü mü oluyor? Hiç kimse belediyeden emekli olmayı hak olarak görmemelidir. Halkımız yaşananları en doğru şekilde yorumlayacaktır. Tehdit ve kızgınlıkla bir yere varılamayacağı defalarca kanıtlanmıştır. Marmaris yaşayanı özlediği huzuru ve sevgiyi CHP'nin yeni yönetiminde bulacaktır" dedi.

"BELEDİYE OLANAKLARINI KULLANIYOR, BİZİM EVRAKLARIMIZI TOPLATIYOR"

Çimen, CHP'nin seçim çalışmaları kapsamındaki faaliyetlerinin DSP Marmaris Adayı Ali Acar'ın engellediğini öne sürerek şöyle konuştu: "Belediye olanaklarını ve kullanarak yaptığı seçim çalışmasında hiçbir tacize uğramadı. Madem başka bir partiden aday oldular, yolları açık olsun dedik. Ancak arkadaşlarımızın yaptığı mahalle çalışmalarında evlere bıraktıkları seçim evraklarını arkalarına birkaç kişi alarak, evlerinde bulunmayan insanların kapılarında toplatıyorlar. Arkadaşlarımız, bu tespitleri yaptılar. Ayrıca, 19 Mayıs Meydanı'nda belediyenin reklamlarını yapan ekranın da bu kapsamda kapatılması için yaptığımız başvurular, İlçe Seçim Kurulunun kararına rağmen, 15 Mart'a kadar yayınlamaya devam ettiler. Yasaya göre, mevcut belediye başkanı yeniden aday ise belediye çalışmalarının reklamını yapamaz hükmüne rağmen yasaya uymayı geciktirdiler. Karar uygulamaya geçirilince 'engellendim' diye veryansın ettiler. Hiç kimse yasaların üzerinde değildir. Son derece düzeysiz bir tavır ve söylemle seçim çalışması yürütüyorlar"

"BİLBOARDLAR ADİL BİR ŞEKİLDE DAĞILTILMADI"

CHP'nin bilboardlarına diğer adaylara göre adil bir şekilde yer verilmediğini aktaran Çimen, konuşmasına şöyle devam etti: "Merkezde sadece Ali Acar'ın ve Serkan Yazıcı'nın boy boy afişlerini görünce araştırdık. Seçim döneminde bilboardların adil bir şekilde dağıtılması gerekirken, merkezde en çok bilboardu olan firmanın, İlçe Seçim Kuruluna başvuru yapmayarak tüm bilboardları bu iki adaya kiraladığını öğrendik. Gereken itirazları yasal olarak yaptık, seçimin adil geçmesi için yasal şartlara uymadıklarından bu firmaya ait bilboardlardaki resimler ve reklamlar kaldırıldı. Bizim bazı afişlerimiz de bu kararla kaldırıldı"

"YAŞANANLAR OKTAY'IN ATANMASININ DOĞRU OLDUĞUNU GÖSTERMİYOR MU"

CHP'nin Marmaris Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Oktay'ın göstermesinin doğru bir karar olduğuna değinen Çimen, " Meydanlarda Marmaris’i ben yarattım daha önce Marmaris yoktu anlamına gelebilecek söylemler burada yaşayan herkesi rencide etmiştir. Kendisine sormak lazım. Bu söylemler, Marmaris’in alt yapı sorunlarının neredeyse tamamını çözüme kavuşturan Rahmetli İsmet Karadinç ve ekibine büyük vefasızlık değil midir? 1857’den beri ilçe olan Marmaris’e hemen her yöneticinin koyduğu bir taş vardır. Kendisi için de haksız ve asılsız şeyler söylenirse yine savunan biz oluruz. Her kim Marmaris için taş üstüne taş koymuşsa hepsine şükranlarımızı sunuyoruz.  Görev yaptığı sürede kavga etmediği kamu kurumu olmayan Ali Acar, Büyükşehir Belediye Yönetimiyle de sürekli sorun yaşamış ve Marmaris’e gelecek bazı yatırımları bu nedenle engellemiştir. Son güne kadar beklediği ve kendisi atanmayınca da en ağır şekilde eleştirdiği partisinin kaybetmesi için çaba göstermektedir. Ayrıca rakiplerle ittifakları halkımız tarafından çok iyi izlenmektedir. Sadece Marmaris’ de değil Muğla Büyükşehir’de de AKP gibi bir rakip varken CHP ile mücadele içinde olmasını kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.  Kendisi dönemini tamamlamıştır. Tüm bu yaşananlar Marmaris Belediye Başkanı olarak kendisi yerine Mehmet Oktay’ın atanmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu göstermiyor mu? Geçmişte kendisine gönül verdiğinden ya da farklı nedenlerle CHP’den ayrılmış arkadaşlarımızın da bu gerçekler ışığında tekrar aramıza dönmesi hepimizi mutlu edecektir.  Marmaris bundan böyle kırmadan, dökmeden, tehdit etmeden, kapısı herkese açık, Cumhuriyete ve onun değerlerine sonuna dek sahip çıkan bir yönetim ile huzur ve sevgi şehri olacaktır. Cumhuriyetin kalesiyiz, oyuna gelmeyeceğiz, yine kazanacağız" ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141