• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

CHP’de beklenen İstifalar gerçekleşti

CHP’de beklenen İstifalar gerçekleşti
Son zamanlarda Marmaris gündeminden düşmeyen adaylık başvurularından sonra CHP'de de beklenen istifalar gerçekleşmeye başlayınca Marmaris Siyaseti hareketlenmeye başladı. Uzun zaman CHP'de siyaset yapan, Marmaris'in tanınmış simalarından Kenan Değertaş ve

Haber Merkezi
“Sosyal demokrat anlayışa uygun bir çalışma ortamı bulamadım”
Çağlar Teknoloji sahibi Kenan Değertaş, dilekçesinde Sosyal demokrat anlayışına uygun bir çalışma ortamını bulamadığını belirtti. İşte Kenan Değertaş'ın istifa mektubu;
“Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçesinde kayıtlı üye olup halen Marmaris Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmaktayım.
Çağdaş bir belediyecilik yapmak, yaşadığım bölgeye katkı sağlamak amacıyla aday olduğum ve seçildiğim bu görevde sosyal demokrat anlayışa uygun bir çalışma ortamı bulamadım.
Çağdaş bir yönetimin temeli olan katılımcılık ve şeffaflık, uzlaşma kültürü, sosyal adalet anlayışı bugüne kadar tüm çabalarıma rağmen yeterince yaşama geçirilmedi.
Anti-Demokratik bir belediyecilik ve bütün uyarılarımıza rağmen buna tepkisiz kalan böyle bir parti anlayışı, sizlerle birlikte olmamı olanaksız kılmaktadır. Bu koşullarda siyasi tavır ve düşüncelerimi uygulama şansı bulamadığım Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ediyorum.
Gereğini arz ederim. Saygılarımla.”
Dilekçesini sunarak CHP'den istifa eden Değertaş'ın önümüzdeki günlerde Marmaris Belediye Başkanlığı için DSP'den adaylığını açıklayacağı duyumlarımız arasında.

“Beraberce yönetelim ilkesini hayata geçiremedik”
Mantıkoğlu Shell sahibi olan Ethem Sayar da yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında; Beraberce yönetelim ilkesini hayata geçiremediklerini ve insani değerlerin yaşama geçebilmesinde yeterli idareyi gösterebileceğim konusunda inancımı yitirdiğimden CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
2004 yerel seçimlerinde CHP'nin Marmaris Belediye Başkan Adayı olarak seçilen fakat sağlık nedenleri sebebiyle adaylıktan vazgeçen Mantıkoğlu Shell sahibi Ethem Sayar yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında; “Yıllar öncesi öğretmenlik görevimden emekli olduktan sonra Marmaris'te CHP'nin güçlenmesine katkı koyabilmek, Marmaris yerelinde CHP'yi iktidara taşıyabilmek, dolayısıyla ilçede katılımcı, sosyal adalet ilkelerine dayalı, demokratik dürüst bir yönetimi iş başına getirebilmek konusunda yardımcı olmak üzere CHP'ye katıldım.
1999 yerel seçimlerinde CHP'nin Belediye meclis üyesi seçildim ve o dönemde çeşitli zorluklara rağmen gücümün yettiğince partiyi en iyi bir biçimde temsil ettim. CHP'nin ilçede toparlanması, iktidar alternatifi olması konusunda maddi-manevi özverili çalışmalarda bulundum. 2004 yerel seçimlerinde örgütüm tarafından CHP'nin Marmaris Belediye Başkan Adayı olarak seçildim. Bundan sonrada çalışmalarımız var gücümüzle devam etti. Partiye küsen, CHP'ye uzak duran birçok kişinin partiye katılması ve onların partide aktif olarak çalışmaları sağlandı. Seçimlere kısa bir süre kala yakalandığım bir hastalık nedeniyle adaylıktan çekilmek zorunda kaldım. Yine de bu seçimde CHP'nin seçimi kazanma mutluluğunu yaşadım.
Ama iktidar olduğumuz geçtiğimiz beş yıllık dönemde düşündüğümüz bir yönetim şeklini sergileyemedik. Söylemimizde bulunan “Beraberce yönetelim” ilkesini hayata geçiremedik. Bölük-pörçük olduk, dağıldık. Bu parçalanma da her şey aynı kişinin penceresinden yansıtıldığı şekilde görülmeye çalışıldı ve her ters düşen kişi için konu , “çıkar zedelenmesi” olarak yansıtıldı. Bu gelişmelerde ilçe yönetimi inisiyatifi eline almak bir yana dursun, taraflı bir görüntü verdi. Üyesinin karalamasında, itibarsızlaştırılma çalışmalarında kayıtsız kaldı. Vatandaşların Marmaris Belediyesinden yakınmalarına objektif gözle bakamadı. İlçe yönetimi Belediyenin doğru veya yanlış, haklı veya haksız her uygulamasının peşinden körü körüne sürüklenir hale geldi.
Halbuki ne ümitlenmiştik, seçimleri kazandıktan sonra insan ön planda olacak, demokratik bir iklim yaratılacak. Herkesi kucaklayacak, dayanışma ile Marmaris'i bir huzur kenti yapacaktık. Ama bu süre içerisinde bırakalım herkesi kucaklamayı, kendi içimizde bile bütün olmayı koruyamadık. Ters düşen herkes “Çıkarcı” olarak gösterilmeye çalışıldı. İlçe yönetimi de her uygulamaya doğru veya yanlış olduğunu araştırmaksızın onay verir, toplumda bu uygulamaların ve söz konusu olan makamın savunma görevini yüklenir oldu. Üyesinin yalan yanlı bilgilerle yıpratılmasına, paralanmasına ve toplumda itibarsızlaştırılma çalışmalarına kayıtsız kaldı üstelik 2009 yılı seçimlerin de yeni belediye başkan aday adaylarının çıkabilmesinin sağlanması gerekirken, tam tersine bunun önünün kesilme çalışmalarına tanık olduk
Bu duygular içerisinde bu parti içerisinde kalarak katkı koymam olanaksız bir hale gelmiş bulunmaktadır. Büyük bir ümitle girdiğim CHP'nin bugünkü konumundan daha iyi bir noktaya gelebileceğim, toplumu kucaklayabileceğim, demokratik ilkelerin ve insani değerlerin yaşama geçebilmesinde yeterli idareyi gösterebileceğim konusunda inancımı yitirdiğimden CHP üyeliğinden istifa ediyorum”

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141