• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

CHP Milletvekili Gürer: “Emekliler, Bayram ikramiyesi ile kurbanlık koyun bile alamıyor”

CHP Milletvekili Gürer:  “Emekliler, Bayram ikramiyesi ile kurbanlık koyun  bile alamıyor”
Gürer: “Bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyine çıkarılsın”
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen 1000 TL tutarındaki ikramiyenin asgari ücret düzeyine çıkarılması için Kanun Teklifinin TBMM Başkanlığında beklediğini belirtip bu süreçte TBMM gündemine alınmasını istedi.
 
Hazırladığı Kanun Teklifini TBMM Başkanlığında beklediğini ifade eden  Gürer, mevcut koşullarda emeklilerin ikramiyeleriyle kurbanlık alamadığını, hatta torununa, çocuğuna bayram harçlığı bile veremediğini vurguladı. 
 
1000 TL ENFLASYON KARŞISINDA ERİDİ 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Bayram ikramiyesini iktidarın 2018 yılında 7143 sayılı kanunun 23. maddesiyle 5510 sayılı kanuna ek madde 18 eklenerek uygulamaya alındığını, ancak CHP önerisinin yarısı tutarında bir ikramiye verildiğini  ve sonuçta  Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere 1000 TL emekli ikramiyesi ödenmeye başlandığını hatırlattı. 
 
Bu ikramiyenin her yıl enflasyon karşısında eridiğini belirten Gürer, 12 milyonu aşan emeklinin geçim sıkıntısı içinde olduğunu ifade etti. 6 milyona yakın emekli, emekli olduktan sonrada geçinemediğini ve çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Emekli açlık sınırı altında yaşamaya mecbur kılındığını belirten Gürer, bu çağda emekliye reva görülen bu durum esasen kabul edilemez. Pandemi döneminde emekli ücretinin 1500 liraya çıkarılması binlerce emeklinin ne kadar düşük bir ücretle çalıştığının somut göstergesidir” dedi.
 
ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇIKARILMALI 
 
Emeklilerin bayramlarda olsun rahat bir nefes almasını sağlanacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğine işaret eden CHP Milletvekili Gürer, emekliler için verilen bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyine çıkarılması konusunda hazırladıkları Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına ulaştırdıklarını açıkladı.
 
EMEKLİLER İKRAMİYELERİYLE KURBANLIK BİLE ALAMIYORLAR 
 
Gürer, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kızılay’ın bu yıl öngördüğü rakamlar dikkate alındığında emeklilerin, ikramiyeleriyle kurbanlık bile alamadıklarının belirlendiğini ifade etti. Bir kurbanlık koyunun ortalama 1300 TL ile 1500 TL arasında olduğuna işaret eden Gürer, “Emekliler, kendilerine verilen 1000 TL’lik bayram ikramiyeleriyle ne kurbanlık alabiliyorlar ne de çocuklarına ve torunlarına bayram harçlığı verebiliyorlar” diye konuştu. 
 
GÜRER’İN KANUN TEKLİFİ 
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair hazırladığı Kanun Teklifinin içeriği şöyle: 
 
“MADDE 1- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 18 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “1.000’er TL” ibaresi “o yıl için belirlenen net asgari ücret” şeklinde değiştirilmiştir.
 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141