• BIST 9530.85
  • Altın 2474.123
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.6107
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 30 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

CHP ikinci 'sövüşleme' skandalı!

CHP ikinci sövüşleme skandalı!
TŞOF ve TESK başkanlığı yaparken aylık geliri 25 bin YTL'yi bulan CHP'li Derviş Günday'ın halen tüm masrafları TŞOF'tan karşılandığı ortaya çıktı.

Milletvekili seçildikten sonra Yol-İş'ten danışmanlık adı altında maaş almaya devam eden CHP'li Bayram Meral'den sonra ikinci 'elin üstümüzde olsun' vakası Türkiye Şoförler Federasyonu (TŞOF)'nda yaşanıyor.

Taksicilerin Derviş Günday hakkındaki iddiaları Devlet Denetleme Kurulu, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurumu ve ilgili bakanlıkların müfettişleri tarafından incelenecek.

Suçlanan isim bu kez Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Şoförler Federasyonu (TŞOF) eski Başkanı CHP Çorum Milletvekili Derviş Günday. TŞOF'a üye bir grup taksici, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri ve Sanayi Bakanlığı'na verdikleri dilekçede Derviş Günday'la ilgili ilginç iddialarda bulundu. İddialara göre, TŞOF ve TESK başkanlıkları sırasında aylık geliri 25 bin YTL'yi bulan Derviş Günday'ın halen tüm masrafları Şoförler Federasyonu tarafından karşılanıyor. Günday'a özel bir büro tutulurken, yardımcısı, koruması, şoförü ve evindeki hizmetçisinin ücretleri federasyonun kasasından çıkıyor. Aralıksız 19 yıl Türkiye Şoförler Federasyonu, 16 yıl da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu başkanlığı yapan Derviş Günday, geçen yıl yapılan genel seçimlerde CHP'den Çorum milletvekili seçildi. Birçok yolsuzluk davasından yargılanan Günday'ın, kendisini ve arkadaşlarını Ankara Şoförler Odası kasasından usulsüz şekilde emekli ettiği mahkeme kararıyla tescillendi. Günday ve arkadaşlarının emekli maaşları kesilirken, emeklilik tazminatı ve bugüne kadar aldıkları emeklilik maaşlarının yasal faiziyle tahsil edilmesine karar verildi. Derviş Günday hakkında ortaya atılan yeni iddia ise TESK ve TŞOF başkanlığını bırakmasına rağmen bu kurumların parasıyla 'saltanat sürdüğü' yönünde. Ankaralı bir grup taksici, iddialarını bir şikayet dilekçesiyle en üst devlet kurumlarına iletti. Birçok taksici esnafının imzasının bulunduğu dilekçede, Günday'ın TŞOF'la hiçbir bağı olmamasına rağmen federasyonun tüm imkanlarından yararlandığı ileri sürülüyor. Dilekçede, "Ankara Fevzi Çakmak Sokak'taki Zümrüt Apartmanı'nın son katının kendisine tahsis edilerek tüm masraflarının federasyon tarafından karşılandığı, yine yanında çalışan A.C., şoförü M., koruması C. ve evindeki hizmetçisinin maaşının federasyon tarafından ödendiği, eşinin federasyona ait makam aracını kullandığı herkesçe bilinmektedir." denildi.

Şikayet dilekçesinde ayrıca Derviş Günday'a yakınlığıyla tanınan eski bakanlardan Tahir Köse'ye her ay 5 bin, Ersan Yavuz adlı kişiye de 16 bin YTL para ödendiği savunuldu. Şikayet dilekçesinde şu görüşe yer verildi: "TŞOF'un tüm imkanlarının halen Derviş Günday tarafından kullanıldığı, mevcut Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın ile yönetim kurulunun da bunlara göz yumduğu ve federasyonumuzun parasının çarçur edildiği bilinmektedir. Günday'ın şoför esnafının üzerinden elini çekmesinin sağlanması, ayrıca sözünü ettiğimiz iddiaların incelenerek sorumluluğu bulunan ilgililer hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını tüm şoför esnafı adına saygılarımızla arz ederiz."

Günday'ın koruması, TŞOF personeli çıktı

Derviş Günday'a her türlü desteği vermekle suçlanan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, iddiaları cevaplarken Günday'ın yanında çalışan kimseye maaş vermediklerini savundu. Cemal Ülger adlı kişinin kendi personelleri olduğunu ve maaşının federasyon tarafından ödendiğini doğrulayan Apaydın, Günday'ın telefonlarını açan ve kendisini 'Derviş Günday'ın korumasıyım' diyerek tanıtan Ülger'in gerçekte korumalık görevinde bulunmadığını ileri sürdü. Apaydın, ardından da, "Cemal'in Günday'ın koruması olduğunu söylemesi etik değil. O burada görevlidir. Cemal veya onun gibi insanlar 20 yıldır Günday'la çalıştıkları için bazen onun yanında olabilirler." diye konuştu. Fevzi Apaydın, Derviş Günday milletvekili seçildikten sonra iki ay boyunca kendisine federasyon olarak her türlü insan ve araba desteği verdiklerini kaydetti. "Seçilirken iki tane kuruluşun başkanıydı. Buradan kopması kolay değildi." diyen Apaydın, birçok TŞOF çalışanının hâlâ Günday'la baba-oğul gibi olduğunu kaydetti. Günday'a özel daire tahsis etmediklerini ancak CHP'li vekilin Zümrüt Apartmanı'na bazen gelip gittiğini anlatan Apaydın, burada Günday'la çeşitli istişareler yaptıklarını vurguladı. Apaydın, ayrıca Günday milletvekili seçilirken bazı arkadaşlarının 'çorbada tuzumuz olsun' diyerek kendisine maddi destek vermiş olabileceklerini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141