• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Cep Telefonu İphone 3g

Cep Telefonu İphone 3g
Apple'ın Dünya Çapında Büyük İlgi Gören Multimedyalı Cep Telefonu İphone 3g, Türkiye'de İlk Kez Dün Saat 24.00'te, Bağdat Caddesi Turkcell, Bağdat Caddesi Vodafone Store ve Kanyon Apple Premium Reseller Troy'da Satışa Çıktı.

Apple'ın dünya çapında büyük ilgi gören multimedyalı cep telefonu iPhone 3G, Türkiye'de ilk kez dün saat 24.00'te, Bağdat Caddesi Turkcell, Bağdat Caddesi Vodafone Store ve Kanyon Apple Premium Reseller Troy'da satışa çıktı.


iPhone 3G'ye ilk günden sahip olmak isteyen yüzlerce kişi, satışa saatler kala mağazaların önünde kuyruk oldu. Ancak en büyük ilgiyi, Bağdat Caddesi'ndeki GSM bayi gördü. Operatörün çekilişle 50 kişiye iPhone 3G hediye etmesi, binlerce kişinin mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturmasına neden oldu.


Kullanımı çok kolay

Kanyon Alışveriş Merkezinde toplanan kalabalık da, etkinliklerin ardından satışın başlaması üzerine mağazaya girdi. Yekta Fırtına adlı genç, ilk iPhone'u mağaza yöneticisi Bülent Eryüzlü'den satın aldı. iPhone 3G'yi dünyadaki cep telefonu kullanıcılarına sunan ilk operatör olan Vodafone, tüm dünyada heyecanla karşılanan bu telefonu şimdiye kadar Avustralya, Yeni Zelanda, İtalya, Portekiz, Yunanistan, Hindistan ve Çek Cumhuriyeti'ndeki kullanıcılarla buluşturdu. iPhone hakkında bilgi veren Troy Mağazası'nın Satış Temsilcisi Can Ataşkaya, ise hiç telefon kullanmayan bir insanın bile iPhone'u rahatlıkla kullanabileceğini söyledi. Troy mağazasından ilk iPhone'u 17 yaşındaki Yekta Fırtına satın aldı. İphone'u mağaza yöneticisi Bülent Eryüzlü teslim etti. iPhone 3G İzmir'de de ilk kez Karşıyaka çarşısında saat 24.00 sıralarında teknolojik ürünler satılan bir mağazada satışa çıkarıldı.

Karşıyaka'daki mağaza önünde iPhone meraklıları geceyarısından itibaren toplanmaya başladı. Firma sahibi Gaffar Akkel, "Türkiye'de ilk defa günün ilk dakikalarında merakla beklenen ürünü kullanıcılarla buluşturduk, yasal olarak ilk defa satışa çıktı. İnternet özelliği sayesinde kısa sürede internete bağlanabilecekler, dokunmatik ve yüksek çözünürlüğe sahip ekranı var. 6 mağazamızda pilot ürün olarak satışa çıkarılan ürünü alabilmek için 350 kişi kayıt yaptırdı. Özellikleri sebebiyle Türkiye'de lider ürün pozisyonuna yükseliceğini düşünüyorum" dedi. Ürünün İzmir'deki ilk sahibi olan insan kaynakları müdürü Zeynep Doğan, "Uzun zamandır Türkiye'ye geleceği bilinen birşeydi. Teknolojiyle aramın iyi olması, çalışan bir bayan olmam sebebiyle sürekli ofis dışında bulunmam, iPhone'da internet özelliğinin ve bluetooth'un bulunması sebebiyle faydalı olacağını düşündündüm ve bu ürünü tercih ettim" diye konuştu.

Bedava alınabiliyor

Türkiye'de iPhone satışı yapan her iki operatör de, iPhone'un 8 ve 16 GB hafızalı iki modeli için farklı ses ve data paketlerini satışa çıkardı. Operatörlerden değişen sürelerde aylık belli bir ücreti ödemeyi garanti eden aboneler iPhone'un 8 GB'lik modeline bedava da sahip olabiliyorlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141