• BIST 9524.59
  • Altın 2491.184
  • Dolar 32.4967
  • Euro 34.7424
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Cenk Saat: “Hiçbir şeye kolay ulaşmak bana göre değil”

Cenk Saat: “Hiçbir şeye kolay ulaşmak bana göre değil”
Gazetemiz için genç yetenek Cenk Saat’la röportaj gerçekleştirdik. Keyifle okumanız dileğiyle.

Cenk Saat kimdir? Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben 21 yaşında aslen Çorum’luyum şuan için eğitim ve öğretim hayatım nedeniyle Sinop/ayancıkta ikamet etmekteyim. Ortaokul ve liseyi çorumda bitirdim. Şuan ise Sinop/Ayancıkta Ayancık MYO Ünüversitesi 1.sınıf lojistik bölümünü öğrencisiyim. Burada hem okumaktayım hem de kendi işimi yaparak paramız kazanmaktayım. Öğrenciliğimin yanında meslek olarak organizatörlük, moda ve stil danışmanlığı, dans eğitmenliği yapmaktayım. Ayrıca resim, iç mimarlık ve dekorasyon, dans, sağlık, yemek ve psikoloji alanlarında eğitim alıp kendimi  geliştirdim.

Özel üniversite yerine neden normal bir üniversite okumayı tercih ettiniz?
Özel üniversite ilk bakışta çok cazip geliyor hiçbir emek vermeden paranla okuyacaksın, kulağa çok hoş geliyor gerçekten de ama ben her zaman zoru seçmişimdir ve mücadele etmeyi seven bir insanın. Hiçbir şeye kolay ulaşmak bana göre değil, kendi çabalarımla
bir yere gelmek ve o şeye ulaşmak beni daha çok mutlu ediyor. Okumak isteseydim okurdum imkanım da var ama ben geçmişimi asla unutmadım ve bugün burada bu üniversitedeyim.

1003876_10202183052608814_1464413486_n.jpg
PEKİ NEDEN AYANCIK?
Açık konuşmak gerekirse çocukluğumu pek yaşayamadım ama gençliğimi çok güzel ve doğru şekilde yaşadım ne istediysem elde ettim ve gerek çevrem olsu, gerek hızlı yaşantım olsun gerekse arkadaş çevrem olsun bunaltı beni. yaşım küçük olmama rağmen çok şey görüp yaşadım ve tecrübe edindim. Beyinen yoruldum o yüzden ayancığı tercih ettim.


AYANCIĞI TERCİH ETMENİZİN NEDENİ NEDİR?
Ayancık tam bir emekli yeri, yani tam bir kafa dinlemek için güzel bir yerleşim yeri, sesiz, sakin, küçük, çok şirin bir yer biraz köyü anımsatıyor,insanları yardım sever, güler yüzlü, güvenilir ve herkes birbirini tanır bu yüzden tercihim ayancık. Tercihimin bir nedeni de orman ve denizin iç içe olup  huzur vermesi oldu.

1619614_10203097968961151_1851033988_n.jpg
OKUL HAYATINIZ NASIL GİTMEKTE?
Okul hayatım şuan için çok iyi, gerek arkadaşlarım olsun gerek dersime giren eğitim görevlileri ve prof. Hocalar olsun başta okulum olmak üzere herkesten çok memnunum kaliteli bir eğitim alıyorum her yönden. Okuduğum bölüm benim için çok avantajlı zor olmasına rağmen seviyorum okuduğum bölümü, okumak isteyen herkese öneririm bu bölümü  iş imkanı bu bölümde oldukça fazla ve meslek yönünden açık bir bölüm lojistik.


PEKİ ANLIYORUM, BİRAZDA İŞ HAYATINIZDAN BAHSEDERMİSİNİZ?
Tabi ki de, Organizatör olarak şuan üzerinde çalıştığım güzel bir proje var, mayıs ayı gibi gerçekleştirmeyi düşündüğüm ek olarak ise stil danışmanlığına devam etmekteyim genellikle ünlülerin ve solistlerin sahne kostümleriyle ilgileniyor o alanda olabildiğince geliştiriyorum kendimi.

578867_4315495816634_2042039875_n.jpg


YUKARIDA BİR PROJEDEN BAHSETTİNİZ BUNUN HAKKINDA BİLGİ VERMEK İSTERMİSİNİ?
Kesin bir şey kesinleşmeden bir açıklama yapmam doğru olmaz projenin içeriğinden ama şunu söyleye bilirim gerçekten güzel bir proje bu proje sayesinde az da olsa birçok insan mutlu olacak ve hayallerine bir adım daha atmış olacaklar, bu projeye destek veren sanat camiasından tanınan simalarda var sağ olsunlar bunların başında modacı Emir Kesan,  güzel sunucu ve yeni albümü çıkan Aslı Kökçe geliyor.  Bu proje ile beklide bir çok ünlü bir araya gelme fırsatı bulacak.

1461161_10202183047688691_1011251741_n.jpg
CENK BEY, SOSYAL YAŞANTINIZDA VE BOŞ ZAMANLARINZDA NELER YAPIYORSUNUZ?
Şimdi herkesin kullandığı klasikleşmiş kitap okuyorum cümlesini söyleyemem, okumuyorum yani fırsat bulamıyorum o kadar yoğunum ki anlatamam. okuduğum okulun tiyatro kulübünde rolüm var ayrı olarak oyuncu kostümlerini tasarlayıp dikiyorum ve dans kareografisi hazırlayıp dans çalışması yaptırıyorum, fırsatını buldukça yaşam koçumla sohbet edip kahve içiyor ve vaktim oldukça arkadaşlarımla vakit geçirmeye çalışıyorum, fotoğraf çekimi yapıyorum, resim çiziyorum, tasarım yapıyorum, çok boş vaktim olduğu söylenemez elimden geldiği kadar zaman öldürmemeye çalışıp farklı alanlarda kendimi geliştirme yoluna gidiyorum.


HER İNSANIN OLDUĞU GİBİ SİZİNDE SEVDİĞİNİZ YÖNLERİNİZ VE SEVMEDİĞİNİZ YÖNLERİNİZ İLLAKİ VARDIR, BUNLARDAN BİRAZ BAHSEDERMİSİNİZ?
Şimdi Temel Bey o kadar çok var ki hangisini söylesem bilemiyorum… Şöyle ifade edeyim ben hümanistim o yüzden bundan yakınmam çok oluyor… İnsanları düşünmekten onların dert ve sıkıntılarına çözüm aramaktan kendimi unutuyorum ve bunun değerini bilmeyen insanlar çıktığında ise kendime çok kızıyorum. Alış veriş hastasıyım ben ihtiyacım olmadığı halde gereksiz çok para harcarım ve sonradan pişman olurum. Bir şeye takıp onun koleksiyonunu oluştururum bir aralar saat koleksiyonum vardı, şuanda ise ayakkabı bu hastalığım yüzünden birçok magazin gazetesinde olay oldum bu yönümü hiç sevmiyorum. Sevdiğim yönüm ise ön yargı yok denilecek kadar az bende ve asla kin tutmam ne olursa olsun sadece nefret oluşur oda derecelidir zaten az veya çok. Sevdiğim bir yönümde açık ve dobra olmam ne kadar sivri dilli deseler de bu durumuma gayet memnunum ben.

1604476_10203138868463613_1559868486_n.jpg
HOBİLERİNİZ, FOBİLERİNİZ NELERDİR?
Hobilerim; dans etmek, müzik dinlemek,resim çizmek, kıyafet tasarlamak, sahilde oturup denizi izleyip ve dinlemek, alış veriş yapmak, fotoğraf çekinmek, değişik tarz arayışına girmek gerek giyim gerek saç, yemek yapmak vs vs.
Fobilerim; yükseklik,yüksek ses,dağınıklık gibi


PEKİ SON KEZ NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
Son kez şunu söylemek istiyorum ön yargıdan uzak durmak gerekiyor ve bir insanı tanımadan hakkında bilgi sahibi olmadan o kişiyi eleştirmemiz ve hakkında yorum yapmamız doğru olmaz. Ben bu durumla çok karşılaşıyorum o yüzden söylemek istedim. Birde Temel Bey beni çok iyi ifade eden bir alıntı yazı var son kez size onu okuyum;
Ne hesabını veremeyeceğim bir günüm oldu ne de vicdanımı lekeleyen bir geçmişim... Ne hissettiysem onu söyledim, onu yaşadım... Yaşadığım bir tek andan bile pişmanlık duymadım... Asla keşkelerim olmadı... Hiçbir zaman kendimle vicdan mahkemesi yapmak zorunda kalmadım... Karşıma bazen gerçek yüzler , bazen sahteler çıktı ama olsun ...ben yine sadece hislerimle yaşadım.. Asla sevmediğim birine seni seviyorum demedim, ya da asla birini severken karşılığını beklemedim... Dostluğuma değer biçmedim, sevgime ise hiçbir zaman sınır çizmedim... Sevdiysem sonuna kadar gittim, bitirdiysem öldürse de hasreti geriye dönmedim... Bazen çok kırıldım, bazen belki de kırdım... Ama hata insana mahsustur dedim..Affettim , af diledim.. Kimileri birden fazla kırdılar kalbimi ama ben onları yinede affettim.. Onlar belki beni saflıkla yargıladılar. Belki de içten içe sinsice güldüler... Ama asıl unuttukları şuydu... Ben aldanmadım... Aldanan her zaman kendileri oldular ama bunu anlayamadılar... Bir insan kaybının ne olduğu bilemedikleri için... Kaybetmek onlar için bir alışkanlık haline geldiği için...... Oysa ben hiç insan kaybetmedim... Sadece zamanı geldiğinde vazgeçmeyi bildim o kadar...

 

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141