• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Cemiyetin 30. yılına yakışan etkinlik

Cemiyetin 30. yılına yakışan etkinlik
Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, 8 Yaş Tenis Şenliği ile start aldı
Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, 8 Yaş Tenis Şenliği ile start aldı. Menteşe Kışla mevkiindeki tenis kortlarında geçtiğimiz hafta sonu 2 gün boyunca devam eden şenliğe 72 minik raket katıldı. Etkinlik sonunda sporculara madalya ve katılım belgeleri takdim edildi. 
whatsapp-image-2019-04-15-at-13.09.16.jpeg
Muğla ilinin en köklü basın meslek kuruluşu olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti bu yıl 30. yaşını kutluyor. Cemiyetin 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle Cemiyet Yönetim Kurulu tarafından kamu kurum ve kuruluşların da paydaşlığında biz dizi etkinlik takvimi açıklandı.
Bu etkinliklerden ilki olan 8 Yaş Tenis Şenliği geçtiğimiz hafta sonu başarıyla gerçekleştirildi. Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Muğla Tenis Kulübü işbirliğiyle Kışla mevkiindeki Tenis Kulübü’nde düzenlediği Tenis Şenliğine 72 minik sporcu ile aileleri katıldı. 
Etkinlikte ayrıca, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jan. Kd. Albay Ergün Cebeci, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, Hür Düşünce Platformu Başkan Yardımcısı Devrim Karakuş ile Cemiyet Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. 
whatsapp-image-2019-04-15-at-13.09.21.jpeg
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan şenliğin açış konuşmasını yapan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, 30 yıllık bir cemiyetin son dönemdeki yönetim kurulu olarak, böylesine köklü bir meslek kuruluşunda görev almaktan duydukları gururu dile getirdi. Başkan Akbulut, “Bugüne kadar pek çok etkinlik gerçekleştirdik ama bu yıl daha da farkındalık yaratmak istedik. Çünkü cemiyetimiz 30. yaşını kutluyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı spora özendirmek, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak ve mesleğimize olan ilgiyi bir nebze olsun artırmak amacıyla, bu yılki etkinlikleri sportif etkinliklerden oluşturduk. Gençliğimize önem veriyoruz. Mesleğimizde de genç arkadaşlarımızı destekliyoruz. Bu anlamda da 8 Yaş Tenis Şenliğimizi düzenledik. Böylesine güzel ve emek isteyen spor dalında çok sayıdaki çocuğumuzun ilgisini görmek ve ailelerinin de çocuklarını bu yönde desteklediklerini görmek bizleri çok mutlu etti. Ayrıca tenis sporunda bu kategoride ilimizde ilk kez böylesine geniş katılımlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Böyle bir organizasyonun parçası olmak da, bizi ayrıca gururlandırdı. En büyük dileğimiz, tenis sporuna gönül vermiş minik raketlerin gelecekte başarıdan başarıya koşarak, ülkemizi bu dalda en iyi şekilde temsil etmeleridir” dedi.
whatsapp-image-2019-04-15-at-13.09.25.jpeg
Önümüzdeki Mayıs ayından itibaren satranç turnuvası ve bisiklet yarışı da düzenlediklerini, bu iki önemli organizasyona daha ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Başkan Süleyman Akbulut, “Bizlere çalışmalarımızda ve düzenlediğimiz organizasyonlarda katkı sunan Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Menteşe Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile Muğla Tenis Kulübü’ne teşekkür bir borç bilirim. Etkinliklerimiz bu sözünü ettiklerimle de kalmayacak. Yıl boyu birçok önemli organizasyonu ilimizde gerçekleştireceğiz. Adımıza ve tarihimize layık çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu. 
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman da konuşmasında, “Bizler, gerek kamu kurumları gerekse sivil toplum örgütleri olarak devamlı surette toplumun ileri gitmesi, gençlerimize imkan ve fırsatların tanınmasıyla alakalı hep birlikte çalışmalar yaptığımız zaman daha büyük bir güce ve önemli hedeflere ulaştığımızı hep birlikte görüyoruz. Dolayısıyla çok büyük bir ihtiyacı ve hizmeti yerine getiren, toplumun gerçekleri anlamasına, öğrenmesine ve zaman zaman hayatlarını da tehlikeye atıp, riskleri üzerine alarak görev yapan kardeşlerimizin oluşturduğu Muğla Gazeteciler Cemiyetimizin 30. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum.  Cemiyetimizin 30. yılının anlamlı bir şekilde kutlanması için değerli başkanımız farkındalık çalışmaları oluşturdu. Bu etkinliklerin kurumumuz üzerinden planlanması da bizi ayrıca mutlu etti. Birçok paydaşın bir araya gelmesi toplumumuzun da en büyük ihtiyacı olan birlik ve beraberlik duygularının ortaya çıkması ve sürdürülebilir olması anlamında bu tür etkinlikleri önemsiyoruz ve teşekkür ediyoruz. Çok değerli aileleri de, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sağladıkları imkanlar için kutluyorum. Vatanını ve milletini seven, çalışkan, üretken ve her türlü bağımlılıktan uzak bir gençlik hedefimiz. Bunun için de emek sarf etmemiz, çalışmamız ve hep birlikte eserler ortaya koymamız gerekiyor. Bu amaca hizmet ettiği için Muğla Gazeteciler Cemiyetimizi yürekten kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından müsabakalara geçildi. Şenliğin ikinci günü de devam eden müsabakaların ardından ödül törenine geçildi. Etkinliğe katılan minik sporcular ile organizasyonda görev alan antrenör ve hakemlere madalyaları ve katılım belgeleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla Tenis Kulübü Başkanı Seyhan Heb, Hür Düşünce Platformu Başkan Yardımcısı Devrim Karakuş ve Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.   
Etkinlik, tenis kortunda çekilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.  Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. Yıl etkinlikleri 11 Mayıs’ta Satranç Turnuvası, 12 Mayıs’ta da Kriteryum Yol Bisiklet Yarışıyla devam edecek.        
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141