• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Camiler ve belirlenen noktalarda hummalı çalışma sürüyor; Fethiye Belediyesi’nden yoğun mesai

Camiler ve belirlenen noktalarda hummalı çalışma sürüyor; Fethiye Belediyesi’nden yoğun mesai
Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında, Fethiye Kaymakamlığı tarafından Cuma Namazı için belirlenen noktalarda

 Fethiye Belediyesi tarafından yıkama ve dezenfekte çalışmaları, camilerin tamamında ise halı yıkama işlemi gerçekleştiriliyor. Fethiye’de Cuma namazı Kaymakamlık tarafından belirlenen cami bahçeleri, spor alanları, sosyal tesisleri ve pazaryerlerinde kılınacak.

Fethiye Belediyesi temizlik ekipleri 41 mahallede bulunan tüm camilerin halılarını temizleme çalışmalarına sürdürürken aynı zamanda Fethiye Kaymakamlığı tarafından Cuma namazı için belirlenen cami bahçeleri, spor alanları, sosyal tesisler ve pazaryerlerinde Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yoğun mesai harcıyor.

Camiler dezenfekte edildi, cami halıları yıkandı
Corona Virüs tedbirleri kapsamında ilk günden bu yana camilerde dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiren ekipler, aynı zamanda Fethiye ilçesinde bulunan tüm camilerin halılarını da yıkama çalışmalarını da sürdürmüştü. Tedbirler kapsamında yaklaşık 1,5 aydan bu yana ekipler tarafından 41 mahallede bulunan 120 caminin 90 tanesinde halılar temizlendi. Bunun haricinde geçtiğimiz günlerde Fethiye Belediyesi tarafından camilerde dezenfekte çalışmaları da yapılmıştı.

Bayrakdar, “Belirlenen noktalar yıkanıp dezenfekte ediliyor”
Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Bayrakdar, Fethiye Kaymakamlığı tarafından Cuma namazı kılınacak yerlerin açıklanmasının ardından bu bölgelerde dezenfekte çalışmalarının hızla başlandığını ifade etti. Uzun zamandan bu yana camilerin dezenfekte edildiğini hatta camilerdeki halıların dahi ekipler tarafından yıkandığını belirten Bayrakdar, birçok bölgede çalışmaları yerinde inceledi. Cuma namazı saatine kadar belirlenen tüm noktalarda dezenfekte çalışmaları için hummalı bir çalışma içerisinde olacaklarını söyleyen Bayrakdar, “16 Mart’tan bu yana Fethiye’nin çeşitli bölgelerinde dezenfekte çalışmaları yapıyoruz. Müftülüğümüzün aldığı karar sonrası Cuma Namazı belirlenen noktalarda kılınacak. Biz de bu kapsamda belirlenen bu bölgelerde dezenfekte ve yıkama çalışması yapıyoruz. Daha önce camilerimizde halı yıkama çalışmasını zaten yapıyorduk. Şimdiye kadar 90 caminin halıları yıkandı. Vatandaşlarımızdan dikkatli ve hassas olmasını diliyor, sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Cuma namazı kılınacak pazaryerleri
Fethiye Kaymakamlığı tarafından açıklanan Cuma Namazı kılınacak pazaryerleri şu şekilde yer aldı; Cumartesi Pazaryeri Alanı, Çalıca Pazaryeri Alanı, Çamköy Mah. Pazaryeri Alanı, Çiftlik Mah. Pazaryeri Alanı, Göcek Mah. Pazaryeri Alanı, Esenköy Mah. Pazaryeri, İnlice Mahallesi Pazaryeri, Ölüdeniz pazaryeri alanı

Sosyal Tesisler ve spor alanları
Cuma namazı kılınacak yerler arasında sosyal tesisler de yerini aldı. Fethiye’de Cuma namazı kılınacak sosyal tesisler ise, Karagedik Mah. Sosyal Tesis Alanı, Çenger Mah. Sosyal Tesis Alanı, Yanıklar Mah. Sosyal Tesis Alanı, İncirköy Mah. Sosyal Tesis Alanı, Kızılbel Mah. Sosyal Tesis Alanı, Eldirek Mah. Köy Meydanı, Yakacık Mah. Sosyal Tesis Alanı, Yeşilüzümlü Mahallesi Köy Meydanı olarak belirlendi. Aynı zamanda Fethiye Şehir Stadyumu, Çaylı Halı Saha Kompleksi, Günlükbaşıspor Futbol Sahası da Cuma namazı kılınacak spor alanları içerisinde yer aldı.

Belirlenen cami bahçeleri

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Cuma Namazı için belirlenen cami bahçeleri de açıklandı. Cuma namazı kılınacak cami bahçeleri şu şekilde yer aldı; “Merkez Yeni Hamidiye Camii Bahçesi, Mustafa Koyuncu Camii Bahçesi, Karaçulha Mah. Keskinler Camii Bahçesi, Karaçulha Mah. Hal Camii Bahçesi, Eldirek Mah. Avdan Mevki Hicret Camii Bahçesi, Esenköy Mah. Gökalan Camii Bahçesi, Çalış Hz. Ali Camii Bahçesi, Kargı Mah. Camii Bahçesi, Gökçeovacık Mah. Gedez Camii Bahçesi, Karacaören Mah. Camii Bahçesi, Söğütlü Mah. Yürek Camii Bahçesi, Nif Mah. Camii Bahçesi, Koru Mah. Yayla Koru Camii Bahçesi, Bozyer Mah. Aşağı Camii Bahçesi, Bozyer Mah. Camii Bahçesi, Bilali Camii Bahçesi, Ertuğrulgazi Cami Bahçesi, Pazaryeri Mah. Kocatepe Cami Bahçesi, Pazaryeri Mah. Hıdırlık Cami Bahçesi, Karaçulha Mah. Fatih Camii Bahçesi, Karaçulha Mah. Osmanefendi Camii Bahçesi, Çamköy Mah. Camii Bahçesi, Çamköy Mah. Sırıtlar Cami Bahçesi, Babataşı Mah. Rıdvan Camii Bahçesi, Kayaköy Mah. Kadıoğlu Cami Bahçesi, Özyer Camii Bahçesi, Faralya Mah. Kabak Cami Bahçesi, Faralya Mah. Camii Bahçesi, Gökben Mah. Camii Bahçesi, Ölüdeniz Mah. Ovacık Cami Bahçesi, Ölüdeniz Mahallesi Zühtü Kökten Camii Bahçesi”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141