• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Çağan Irmak “Tamam mıyız?” için engelli dostu AVM'de

Çağan Irmak “Tamam mıyız?” için engelli dostu  AVMde
-Engellilerin AVM’de ihtiyaç duyacağı beklentileri karşılamak üzere yola çıkanTaurus AVM, engellileri konu alan “Tamam mıyız?” filmiyle farkındalık yaratacak

-Ankara’da ilk kez sinemaseverlerle buluşacak olan Çağan Irmak, ziyaretçilerle

film izleyip söyleşi yapacak

 


Ankara - Engellilerin bir AVM’de ihtiyaç duyacağı her beklentiye cevap verebilmek için yola çıkan Taurus AVM, ziyaretçilerine dünyaca ünlü yönetmen ve senarist Çağan Irmak eşliğinde engellileri konu alan “Tamam mıyız?” filmini izleme olanağı sunuyor.

Açıldığı günden bu yana gerçekleştirdiği etkinliklerle ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatan Taurus’ta bu haftanın sürprizi ise, dünyaca ünlü yönetmen ve senarist Çağan Irmak ile vizyondaki filmi “Tamam mıyız?”. Taurus AVM, son günlerin en fazla konuşulan filmini ziyaretçilerine, yönetmen ve senaristi Çağan Irmak ile 12 Aralık Perşembe saat 19.15'te Cinemarine salonlarında izletecek.

Taurus  AVM ziyaretçileri, engellilerin yaşamını konu alan “Tamam mıyız?”ın seyri sonrası Çağan Irmak ile söyleşiye katılacak, film afişlerini imzalatıp, birlikte  fotoğraf çektirme imkanı yakalayacaklar.
Film, annesine bağımlı olarak yaşamak zorunda kalan bedensel engelli İhsan ve idealleri doğrultusunda evinden ayrılıp hayat mücadelesi verirken kız arkadaşı tarafından terkedilmiş  Temmuz'un yollarının tesadüfen kesişerek hayatlarının yeniden doğmasını konu alıyor.

Taurus AVM Müdürü Meriç Kaptan, Çağan Irmak’ın Ankara’da ilk defa sinemaseverlerle buluşacağına dikkati çekerek “AVM’miz her yönüyle farklı ve ilklere imza atan bir özelliğe sahip. Çağan Irmak gibi usta ve dünyaca ünlü yönetmen senaristi misafir etmek bize heyecan veriyor” dedi.

Daha yapım aşamasındayken danışmanların yönlendirmesiyle engellilerin sıkıntı yaşamadan alışveriş yapabileceği bir mekan oluşturduklarını anlatan Kaptan, “Taurus AVM’de engellileri konu alan “Tamam mıyız?” filminin gösterimini, ünlü yönetmen ile yapmak bizim için daha da önemli” diye konuştu.

Çağan Irmak eşliğinde “Tamam mıyız?” filmini izlemek isteyen ziyaretçiler aşağıdaki linkten bilet alabilirler.

http://www.mybilet.com/stage/?placeid=1228&date=12.12.2013&eventid=15231&showtimeid=4068&serverid=760§ionid=3924

 

-Engelli dostu Taurus-


Engelli tuvaletlerini geniş tutarak bedensel engellilerin daha rahat hareket edebilmesini sağlayan Taurus AVM, engelli otoparkında ödünç alınan kartla, bariyeri otomatik indirip kaldırmayı sağlayan bir sistemi hayata geçirdi.

AVM'ye gelen engelli ziyaretçilerin asansörü rahat kullanması için Braille alfabesiyle yazılan tuşları daha alçak yerlere yerleştiren Taurus’ta, görme engelli ziyaretçiler için dış cepheden başlayarak kendilerini danışma noktasına ulaştıracak sarı çizgiler döşendi. Taurus AVM’de  görme engelli ziyaretçilerin yön bulması için birine ihtiyaç duymadan AVM içerisinde özgürce hareket etmeleri için özel bir bileklik bulunacak.

Görme engelli ziyaretçiler için renk tanıma cihazları bulunduran Taurus'a gelen görme engelliler, bu cihazlar sayesinde cihazı ilgilendiği ürüne dokundurup ne renk olduğunu öğrenebiliyor. Danışma noktalarından çok kısa süre sonra kimlik karşılığı temin edilebilecek bu cihaz, 150 farklı renk algılama kapasitesine sahip.

Mescide Braille alfabesiyle yazılmış Kur’an-ı Kerim yerleştiren, mimari ve teknik açıdan "ergonomik" yapısı ile daha keyifli alışveriş olanağı sağlayan Taurus, işitme engelliler için de özel dizayn edilmiş ışıklı yangın sistemleri yerleştirdi.

Tüm bu özellikleriyle engelli ziyaretçilerinden tam not aldığı gibi sağlıklı altyapı nedeniyle engelsiz kişilerin de konforunu bozmayan Taurus AVM, Başkent'te "herkesin AVM'si" diye nitelendiriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141