• BIST 9728.3
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 32 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

'BUYUR GEL SİYASET YAPALIM'

BUYUR GEL SİYASET YAPALIM
CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'a Çağrı Yaptı:

Acar Ünlü: "Eğitim demek çocuk demek. Çocuklarda ülkemizin geleceği demek. Mili Eğitim maalesef siyaset yapıyor. Siz şimdi Ensar Vakfı’nın Kutlu Doğum Haftası programında başınızı örtüp, sahneye çıkıp ilahi söylerseniz siyaset yapıyorsunuz demektir. Siz böyle bir yazıyla okullarda yeni yıl uyarısı yapıyorsanız siyaset yapıyorsunuz demektir. Milli Eğitim devlet kurumudur, siyaset yapmamalıdır. Siyaset bizim işimiz. Çok istiyorsa buyursun gelsin hep birlikte yapalım. Bizim için sıkıntı yok"

 

Geçtiğimiz gün CHP Marmaris ilçe Örgütü’nde basın toplantısı düzenleyen CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, Marmaris kamuoyunda geniş yankı uyandıran siyasi kavgayı, “Ben bu kısır çekişmede sonu olmayan gel git polemiklerin içinde bulunmayı sevmiyorum. Bu yüzden ben bu kavgayı bitiriyorum” diyerek son noktayı koydu.

Benim bölgesel hiçbir siyasi aktörle ilgili herhangi bir kelime sarf ettiğimi duydunuz mu? Etmedim. Ben siyaseti kişilerin üstüne değil, kişilerin kullandığı işgal ettiği makamlar üstüne, genel merkezleri üstüne genel siyasetleri üstüne kurarım. Çünkü ben burada zaten iktidarım. Burada iktidarın ilçe başkanı var. O yüzden ben siyasetimi kişiler üstüne kurmam. Maalesef yapılan açıklamalara baktığımızda AKP İlçe Başkanı bizimle ilgili bir şeyler söyleyerek siyaset yapmaya çalışıyor. Bu çok doğru bir yaklaşım değil bunu biz başlatmadık. Şunu dedi bunu dedi laflarını ve gidip gelmeleri çok sevmem. Kişilerle ilgili de açıklama yapmayı çok doğru bulmam. Bunu eğer kavga dersek bunu ben başlatmadım. Çıktılar benim sosyal medyadaki paylaşımlarımla ilgili son derece basit bir üslupla açıklamada bulundum. Bende bununla ilgili ilçe başkanı sıfatıyla yaptığı açıklamalara ilçe başkanı olarak cevap verdim. Bu laf olayını ben başlatmadım. Ama ben bitireyim. Son söz bende madem ben bitiriyorum. Benim böyle işlerle işim olmaz. Kişisel siyasetle hiç işim olmaz. AKP’nin yaptıklarıyla ilgili. Geçen yaptığım açıklamamda anayasayla ilgili bunlarla ilgili konuşurum ben. Yoksa bu tartışmalar güzel şeyler değil. Bunlar bizi bir yere götürmez. İnsanlar zaten gergin. Ve insanları daha fazla germeye kimsenin hakkı yok.

Birlikte oturup çözüm üretme konusunda da açıklamalarda bulunan Ünlü, “ Biz zaten valiliğin düzenlediği ortak toplantılarda her zaman yer alıyoruz. Marmaris ile ilgili bir şeyler yapacaksanız çıkarsınız yaparsınız. Sizin çözeceğiniz bir sorun yok mu? Var. İlla başvuruda bulunmak mı gerekiyor. Biz belirli periyotlarla bir araya zaten geliyoruz. Üst akılla çağrıda bulunuyormuş havası çok doğru değil.

Taşlıca bölgesindeki su sorununun MUSKİ’nin tasavvufunda olan bir konu olduğunu değinen Ünlü, “ zaten MUSKİ bu konuda çabaları var. Biliyorum. Biz üstümüze düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Herksin üstüne düşmesi lazım. Dediğim gibi ben bu kısır çekişmede sonu olmayan gel git polemiklerinin içinde bulunmayı sevmiyorum. Benim açıklamalarım gayet netti. Ben bana yapılan saldırıya en yumuşak nazik biçimde cevap verdim” dedi.

 

Milli Eğitim’in çok hassas bir konu olduğunu belirten CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, “ Eğitim demek çocuk demek. Çocuklarda ülkemizin geleceği demek. Mili Eğitim maalesef siyaset yapıyor. Siz şimdi Ensar Vakfı’nın Kutlu Doğum Haftası programında başınızı örtüp, sahneye çıkıp ilahi söylerseniz siyaset yapıyorsunuz demektir. Siz böyle bir yazıyla okullarda yeni yıl uyarısı yapıyorsanız siyaset yapıyorsunuz demektir. Milli Eğitim devlet kurumudur, siyaset yapmamalıdır. Siyaset bizim işimiz. Çok istiyorsa buyursun gelsin hep birlikte yapalım. Bizim için sıkıntı yok.

“ŞİFAHİ DEĞİL YAZILI TALEPLE BUNU YAPIN”

Bunu çok talihsiz olarak değerlendiriyorum. Kendisi ne diyor şifahi taleple diyor. Şifahi taleple bir Mili Eğitim Müdürü bütün okullara bildiri gönderiyor. Biz bunu sosyal medya da paylaştık. Paylaşımımızın altında yüzün üstünde yorum var. Bizde şifahi yok bizde belgeli. Yazılı talep var. Bizde kendisini bunu yazılı talep doğrultusunda bunu yapın diyoruz. Halk kendi yaşamını müdahale istemiyor. Kutlamayacaksan kutlama. Biz kutlayınca bir şey mi oluyor?  Şimdi yılbaşı kutlanmasın diye tavsiyede bulunuyor. Peki bu zamana kadar Milli Eğitim yılbaşı kutlamamış mı? Niye bugün bu gündeme geliyor. Düşündürücü bir olay. 31 Aralıkta kutlanan yılbaşını Noel ile ilişkilendirmek doğru bir şey değil. Marmaris’te binlerce yaşayan yabancı vatandaş var. Onların inanışına bu şekilde müdahale etmek doğru mudur?

 

MARMARİS’İ NOEL TURİZMİNİN MERKEZİ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Öğretmen olmak çağdaş olmak demektir. Çocukları geleceğe hazırlayacak bu arkadaşlar. Bu yaklaşım çağdaş bir yaklaşım mıdır? Çocuklar geleceğe 2017’ye bu ayrımcılıkla mı hazırlanır? Ben çok doğru bulmuyorum. Biz bu bölgede turizm yapıyoruz. Burası turizm bölgesi. Biz ileriki dönemlerde Marmaris’te Noel turizminin merkezi haline gelecek bir altyapı çalışmasını yapıyoruz. Böyle zihniyetle mi yapacağız bunu? Yılbaşı yasaklayarak mı turizme, eğitime katkı sağlayacağız. Neresinden bakarsanız bakın çok talihsiz, gereksiz, anlamsız.

MİLLİ EĞİTİM ASLİ GÖREVİNE BAKSIN

Bu ülkede yıllardan beri yeni yıl kutlanıyor. Şimdi kutlanmasın diye okullar uyarılıyor. Manevi değerlere zarar. Bu zamana kadar yılbaşı kutlandı diye kime ne zarar gelmiş. Çocuklara taciz, tecavüz edilirken manevi değerler aklınıza gelmedi mi? Çektirdiniz fotoğrafları o binanın önünde o zaman aklınıza gelmedimi o değerler.

Marmaris’te eğitimde nelerden bahsediliyor. Demokrasi Marşı zil oldu.Etek meselesi hepimizin gündemine girdi. Şimdide bu yılbaşı kutlaması. Marmaris’teki eğitim sorunu bunlar mı? Bunları yaptınız eğitimde başarı bir sıra yükseldi mi?  Ben istedim oldu. Yok öyle. PİSA ne diyor 70 ülkede 50’cisin diyor. Böyle olunca 49’amı çıktık. Milli Eğitim asli görevine baksın.

 

ÇOCUKLAR GECE KARANLIĞINDASERVİSE BİNİYOR

Hepimiz bu saatlerle ilgili sıkıntıyı yaşarken Ben Orhaniye’den Turgut’tan, Taşlıca’dan Marmaris’e gelen çocukları görüyorum. Onlar Marmaris’teki çocuklarla aynı saatte okula gelebilmek için çok daha erken kalkıyorlar. Onlar için bir yerlere bir başvuru yapmaya düşünüyor mu? Bizim sorunumuz yılbaşı mı? Çocuklar gece karanlığında servise biniyor.

ÖNCE VELİLERE HESAP VERSİN

Milli Eğitim önce yaptıkları başarılardan bahsetsin. Bizim eğitim kalitemiz nerede. Türkiye’de sıralamamız nedir?  Muğla Bölgesinde kaçıncıyız. Bunlarla ilgili ben şuana kadar bir açıklama hatırlamıyorum. Milli Eğitim’in görevi sadece Atatürk Meydanı’nda resmi tören düzenlemek mi?  Biz çalışmalarını anlatsın velilere hesap versin. Veliler bununla ilgili bilgi istemeli. Marmaris olarak TEOG başarımız nedir? Bunlar açıklansın.

Bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Biz artık isyandan suçlamadan kurtulmamız gerekiyor. Bu yapılan faaliyetlerin bir amacı var. Bizim artık birlik olmamız lazım. Gün bir olma günü, birlik olma günü. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141