• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Büyükşehirden Bodrum’da Görkemli Temel atma Töreni

Büyükşehirden Bodrum’da Görkemli Temel atma Töreni
-Büyükşehirden Bodrum’a Dev Alt Yapı YatırımıMuğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum tarihinin en büyük alt yapı yatırım hamlesini başlattı. Büyükşehir Belediyesi tarafındandüzenlenen temel atma töreni ile alt yapı çalışmalarının ilk etabı olan 160 kilometrel

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum tarihinin en büyük alt yapı yatırımlarının startını verdi. Akyarlar Mahallesinde düzenlenen Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Gümüşlük, Bahçelievler, Geriş/Erdemil ve Koyunbaba mahallelerini kapsayacak olan 160 kilometrelik kanalizasyon hatlarının temel atma töreni ile ilk kazma vuruldu. 120 Milyon TL yatırımla hayata geçirilecek “Bodrum Kanalizasyon Hattı Temel Atma Törenine” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, İlçe Başkanı Halil Karaaslan, Milletvekili Burak Erbay, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Aras, “Osman Başkan Personeline Bodrum için yürümeyin, koşun talimatı verdi”

Açılışta konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçimden önce verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini ve bunda en büyük payın Büyükşehir Belediyesi ile olan ortak çalışmanın olduğunu vurguladı. Aras, “Başkan Osman Gürün Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına Bodrum için yürümeyin koşun talimatı verdi. Bu kapsamda sağolsunlar daire başkanları ve diğer birim amirleri bizim ricalarımızı emir olarak algılayıp anında yerine getiriyorlar ve bu şekilde Bodrum’da çok güzel bir hava yarattık. Büyükşehir belediyemizle ve kurumlarla iletişim kanallarımız sürekli açık. Böylelikle Bodrum’a ve Bodrumluya gerekli hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bugünde burada Bodrum’un yaklaşık yüzde 30 nüfusuna hizmet verecek ve atıksu sorununu ortadan kaldıracak çok büyük bir hizmetin temel atma törenini yapıyoruz. Şuan devam eden Turgutreis Yaşam Merkezi, Otogar ve Bitez’de ki hat çalışmaları gibi büyük yatırımlar devam ediyor. Önümüzdeki süreçte de Büyükşehir belediyemizin çok kapsamlı ve büyük projeleri hayata geçecek. Bu nedenle emeği geçen Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Osman Gürün Bodrumlulara seslendi; “Söz Verdik Yapıyoruz. Bundan Sonra Temel Atma Töreni ve açılışlarda Bol Bol Bir Araya Geleceğiz”

Temel atma töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, Bodrum’a 2019-2024 yılları içerisinde 57 farklı projede 322 milyon liralık alt yapı yatırımı yaparak Bodrum tarihinin en büyük hizmet ataklarından birini başlattıklarını vurguladı. Başkan Gürün, “Bugün bu projelerin en önemlilerinden olan “Bodrum Kanalizasyon Hattı” temel atma töreni ile beraberiz. İlk 5 yılımız ilimizin genelinde nerede içme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisi ve yağmur suyu hatları ile ilgili sorunların olduğunun tespitini yapmak ve bunların çözümü için uygulanacak olan projelerin hazırlanması, finansmanının sağlanması ile ilgili çalışmaları yaptık. Şuan geldiğimiz nokta bu plan ve programın sonucunda ortaya çıkmıştır. Modern ve şehir içi trafiğini rahatlatacak olan Bodrum otogar projemizi Mayıs ayına yetiştirmeye çalışıyoruz, Turgutreis Yaşam Merkezi projemiz şuan hızlı bir şekilde ilerliyor ve onu da bu yazın sonuna kış ortasına doğru açmayı planlıyoruz. Bir önceki dönemde Bodrum ile ilgili sorunların farkında olduğumuzu ve bunları çözümü için gerekli çalışmaları yaptığımızı belirtmiş zaman içerisinde bunları ilmek ilmek çözeceğimizin sözünü vermiştik. Şuan sözlerimizi gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte bol bol temel atma töreni ve açılışlarda bir araya geleceğiz” diye konuştu.

“Muğla’nın 5 Milyar TL’lik Alt Yapı Yatırımına İhtiyaç Var”

Yaptıkları tespitlerde Muğla’nın yaklaşık 5 Milyar liralık alt yapı yatırımına ihtiyacı olduğunu söyleyen Dr. Osman Gürün, bunun 1 Milyar liralık kısmının finansmanını sağladıklarını 2024’e kadar bu finansman kaynağının tümünün İl genelinde yapılacak alt yapı projelerine harcanacağını belirtti. Başkan Gürün, “Yatağan’da atıksu arıtma tesisimizi hizmete aldık, Fethiye’de Ölüdeniz arıtma tesisini hizmete sunarak bölgenin atıksu problemini çözdük. Ula’da kanlizasyon çalışmalarımız tamamlandı geçici kabul bekleniyor. Kavaklıdere’de de kanalizasyon hat çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İlimiz genelinde yaptığımız bu yatırımlar tüm hızıyla sürecek. Fethiye’de yaptığımız tesisi Bakanlığımız ile birlikte yaptık. Bunun gibi ortak çalışmaların ve iş birliklerinin artması ve Muğlamıza yeni yatırımların hayata geçirilmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz.Buna örnek olarak Muğla’da 13 ilçe başkanı 7 milletvekili ve tüm siyasi kuruluşların il başkanlarıyla birlikte güzel bir toplantı yaptık. Burada Muğlamızın sorunlarını konuşup tartıştık, fikir alışverişinde bulunduk. Bu nedenle hepsine tek tek teşekkür ederim. Hep birlikte şehrimizin geleceği için çalışmalı daha güzel yarınları birlikte kucaklamalıyız” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141