• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Büyük İhanet Planları

Büyük İhanet Planları
Muğla Üniversitesinde "1915'te Neler Oldu? Gerçekler Nelerdir" konulu konferans veren Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ermeni konusunda yaptığı '1915'teki büyük felaket' açıklamasına sert tepki gösterd

100 bin sayfa yabancı arşivi incelediğini ve içinde soykırım geçen tek kelimeye rastlamadığını kaydeden Prof. Dr. Halaçoğlu "Ermeniler tarihin en büyük ihanetini yaptı. Obama'da önce kendi tarihiyle yüzleşsin” dedi.

Muğla Üniversitesi, Muğla Belediyesi, Cumhuriyet Kadınları Muğla Şubesi ve Muğla Genç İşadamları Derneği'nin (MUGİAD) daveti üzerine Muğla'ya gelen Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu "1915'te Neler Oldu? Gerçekler Nelerdir" konulu konferans verdi. Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Muğla Vali Yardımcısı Rifat Ata, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, davetliler ve 2 bin'in üzerinde öğrenci katıldı. Muğla'ya 4 yıl önce de gelen ünlü tarihçi Prof. Dr. Yusuf Halacoğlu, geçmişi anlatırken günümüze ilişkin değerlendirmeler de yaptı. ABD Başkanı Barack Obaman'nın Ermenilerle ilgili yaptığı konuşmaya sert tepki gösterirken aynı zamanda Obama'nın Türkiye ziyaretini de değerlendirdi. Prof. Dr. Halaçoğlu, PKK'nın asıl hedefinin doğuda bulunan petrol yataklarına el koymak olduğunu belirtirken Türkiye ziyaretine değinirken Ermenilere soykırım yapıldı diye imza toplayan 20 bin kişiye de sert eleştirilerde bulundu. Prof. Dr. Halaçoğlu'nun eleştirililerinden Prof. Dr. Kezban Hatemi'de nasibini aldı.
Türk milletinin ortak sorunu
Sözde Ermeni Soykırımıyla ilgili tüm dünyada yaşayan Türklerin suçlandığını ifade eden Prof. Dr. Halaçoğlu, konuşmasına büyük alkış alarak başladı. Ermeni sorununun dış politikada baskı unsuru yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Halaçoğlu şunları söyledi: "Bu sorun Türkiye milletinin ortak sorunudur. Çünkü tüm Türkleri suçluyorlar. Türkiye'ye dış politikada baskı unsuru oluyor. Avrupa Birliği üyeliğinde ve Kıbrıs sorununda hep önümüze getiriliyor. Ben bilim adamı ve tarihçi sıfatımla, tarafsız bir gözle 1915'te yaşananları belgeleriyle araştırdım. Sadece Osmanlı arşivlerinde değil birçok yabancı kaynakta araştırma yaptım. 100 bin sayfa arşivi taradım ve bir kelime soykırım lafına rastlamadım. Fransızların ve Amerikalıların kendi arşivlerinde Ermenilerin sağ bir şekilde göç ettikleri anlatılıyor. Batı tüm dünyayı paylaşırken Osmanlı İmparatorluğuna dokunamadı. İçten parçalamak için planlar yaptı. Bunun için Osmanlı topraklarında misyoner okulları kurdu. Ermenileri örgütledi. Yunanistan, Fransa ve Amerika Anadolu'da yaşayan Ermenilere on binlerce silah ve milyonlarca mermi gönderdi. Bu cephaneler manastır ve kiliselerde saklanıyordu. Ermeniler 1915'te ayaklanma çıkararak Van ve çevresinde 6 bin Müslüman Türk vatandaşımızı katletti. Hınçak ve Taşnak komiteleri kurarak Anadolu'da büyük bir tehlike oluşturdular. Ermeniler Osmanlı'ya ihanet etti"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141