• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Buyrun ÇÜRÜK DANIŞMA HATTI

Buyrun ÇÜRÜK DANIŞMA HATTI
GATA'DAKİ 53 KİŞİLİK ÇÜRÜK ÇETESİ'ni deşifre eden konuşma

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden bir grup doktor çürük raporu vermekten yargılanıyor. Yargılama 1. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yapılıyor. Ancak bu dava sıradan bir dava değil. Yargılananlardan Neşe Başer, GATA Komutanı Tümg. Tuncay Çakan'ın akrabası olduğunu iddia ediyor. Başer ilişkilerini kullanarak pek çok kişinin "işini" halletmiş...

ALO BUYRUN, ÇÜRÜK DANIŞMA HATTI!
"Alo buyurun, çürük danışma hattı, darda kalan, zorda kalan, Mehmetçik olmak istemeyenler, doğru yerdesiniz, doğru adrestesiniz, doğru adama geldiniz, en geç 15 gün içinde işiniz bitecektir, ama bana biat etmelisiniz" sözleri Neşe Başer'e ait. Bu sözler 9 Haziran 2007'de saat 18:29'da yapılan bir telefon konuşmasında kaydedildi. Konuşmayı dinleyenler Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimlerdi. Bir istihbarat almışlardı, Edirne'de bazı kişilerin, askerlikten kurtulmak için çürük raporu verdikleri bilgisine ulaşmışlardı. Bu kişiler için başlatılan soruşturma derinleştikçe şaşırtıcı bilgilere ulaşıldı. En şaşkınlık vereni ise Neşe Başer'in fütursuz telefon konuşmaları idi. Başer 14 klasörü tutan telefon konuşmaları içerisinde devirmedik çam, kırılmadık pot bırakmamıştı. Ama bu işin şahikası telefonlarını "Alo çürük hattı" diyerek açmasıydı. Başer aynı zamanda Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) komutanı Tümg. Tuncay Çakan'ın akrabası olduğunu söylüyordu. Davanın kilit ismi Neşe Başer'in bir başka bağlantısı ise Osman ve Volkan Çakar kardeşlerdi. Edirneli iki kardeş hem Başer'in başını yaktı, hem de GATA'da yakın zamanda "ikinci çürük skandalı"nı patlattı.

50 BİN YTL VERDİ
Aktüel dergisinin haberine göre, aralarında tabip albay ve yarbayların da bulunduğu 53 kişi yargılanıyor bu davada. Ancak davanın baş kahramanı Tabip Yarbay Habil Tunç. Tunç ile bağlantıyı kuran isim ise Osman Çakar. Çakar, Tunç ile 1999 yılında tanıştı. Osman Çakar, 1999'da İzmir'de askerliğe başladı. Ancak kısa süre sonra rahatsızlandı. Önce İzmir Mevki Asker Hastanesi'ne, daha sonra da GATA'ya sevk edildi. İzmir Mevki Hastanesi, Çakar'a birer buçuk aylık iki rapor vermişti. Ancak bu raporlar Çakar'ın derdine derman olmamıştı ki, GATA Çamlıca Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu. Burada geçirdiği ameliyat sonrasında ise iki ay daha hava değişimi aldı. Hemen ardından da 28 Mart 2000'de "çürük"e ayrıldı. Ameliyatını yapan ve raporu veren daha sonra sıkı dost olacağı Habil Tunç Yarbay'dı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141