• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Burhan Şeşen çileden çıktı

Burhan Şeşen çileden çıktı
Oğlunun yaşama şansı giderek azalırken gazetecilerin sorusuna Başhekim'in verdiği yanıt Burhan Şeşen'i çileden çıkardı.

''Grup Gündoğarken''in solisti Burhan Şeşen'in oğlu Serhan Şeşen, Maltepe'de tedavi gördüğü hastaneden ailesinin isteği üzerine Alman Hastanesi'ne nakledildi.

Beyninde oluşan ödem nedeniyle Maltepe'deki Özel Sema Hastanesi'nde ameliyat geçiren ve burada yoğun bakım ünitesinde tutulan Serhan Şeşen'in ailesi, çocuklarını kendi istekleri üzerine ambulansla Alman Hastanesi'ne götürdü.

Özel Sema Hastanesi bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Burhan Şeşen, oğlunun 26 Kasım çarşamba günü yüksek ateş ve boğaz iltihabi nedeniyle annesi Nükhet Şeşen tarafından Sema Hastanesi'ne getirildiğini anlattı.

Tedavisinin ardından evine gelen oğlunun, ertesi gün yüksek ateş ve mide bulantısı belirtileriyle ağır bir şekilde yine Sema Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Şeşen, sağ beyin apsesini göremiyorlar. Tabii omurilik suyu alınması da beyin apsesini tetikliyor. Hem yanlış tanı, hem yanlış tedavi uygulandı. Ne ya''Beyin tomografisi çekmeden belinden su alıyorlar. Tomografi çekmedikleri için de zık ki 26 yaşındaki genci yaşama şansı yüzde 1 olan duruma getirdiler'' dedi.

Burhan Şeşen, Hastane Başhekimi Doç. Dr. İlyas Akdemir'in, oğlu Serhan Şeşen'in durumunu soran gazetecilere, 'Bu olay bu kadar önemli mi?'' şeklinde cevap vermesine de tepki göstererek, ''Çok ayıp, yazıklar olsun. Böyle bir hastanenin bahçesinde bile durmak istemiyoruz'' dedi.

BAŞHEKİM AKDEMİR'İN AÇIKLAMASI

Odasında basın mensuplarını kabul eden Özel Sema Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Akdemir de soruları yanıtladı.

Serhan Şeşen'in üst solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle daha önce başka hastaneye kaldırıldığını ve ayakta tedavi edildiğini, ancak iyileşmemesi üzerine kendi hastanelerine getirildiğini anlatan Akdemir, hastaya üst solunum yolu enfeksiyonu ve menenjit şüphesi teşhisi konulduğunu ve yatırılmasını istediklerini ifade etti.

Ancak ailesinin isteği üzerine yatırılmayarak evine götürülen Serhan Şeşen'in ertesi gün tekrar getirildiğini anlatan Akdemir, hastaya önce menenjit teşhisi konulduğunu, daha sonra tomografi çekilince de beyninde ödem oluştuğunun anlaşıldığını bildirdi.

Doç. Dr. Akdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Beyninde ödem oluşumu ve menenjit, birkaç gün içerisinde olmaz. Bu, 1-1,5 aylık bir sürecin sonucudur. Şeşen bize getirildiğinde, hastalığının en ağır dönemini geçiriyordu. Hemen yoğun bakıma aldık, ameliyat ettik. İddia edildiği gibi bizim hastane olarak hiçbir hatamız yok. 24 saat içerisinde hasta, beyin ameliyatına alınmıştır. Hasta ile ilgilenmeme söz konusu değildir. Serhan Şeşen'in, burun ile beyin arasında olması gereken 'beyin bariyeri' yoktur. Bu nedenle burundaki mikroplar beyne gitmektedir.

Yapılan müdahalelerimizde, tıbbi olarak hata yoktur. Şu an hasta, yoğun bakımda, yoğun antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Atlatabilme olasılığı var.''

Doç. Dr. Akdemir, bir soru üzerine de hastanelerinde 2007 yılında da yine bir hastanın yanlış teşhis sonucu öldüğü iddiasının da doğru olmadığını söyledi.

Başhekimin açıklaması sırasında Burhan Şeşen ile aile üyeleri ve Serhan Şeşen'in arkadaşları da hazır bulundu. Başhekim Akdemir ve hastane görevlileriyle, hasta yakınları arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

Bu arada, aralarında Fatih Erkoç ve Nil Karaibrahimgil'in bulunduğu bazı sanatçılar ile Serhan Şeşen'in arkadaşları da hastaneye gelerek gencin ailesine geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

''Grup Gündoğarken''in asistanlığını yapan Serhan Şeşen'in bazı arkadaşları, yakınları ile annesi Nükhet Şeşen'in gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141