• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 29 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

BÜLENT YİĞİT'TEN 'BENCE YORUMLAR'

BÜLENT YİĞİTTEN BENCE YORUMLAR
Sanatçı Bülent Yiğit'in yeni albümü 'Bence Yorumlar', HatemTutkus aranjörlüğü ve Fa Müzik yapımcılığıyla piyasaya çıktı
Sanatçı Bülent Yiğit'in yeni albümü 'Bence Yorumlar', HatemTutkus aranjörlüğü ve Fa Müzik yapımcılığıyla piyasaya çıktı. 
Sanatçı Bülent Yiğit'in 'Bence Yorumlar', isimli albümün aranjörlüğünü HatemTutkus, yapımcılığını ise Fa Müzik üstlendi. Projeye birbirinden değerli müzisyenler ile dev kadro eşlik etti. 15 parçanın yer aldığı albümde bir eserin sözleri Seda Akay'a, müziği ise GaroMafyan'a ait. 2 şarkının da söz ve müziği ise Bülent Yiğit imzası taşıyor. 2 şarkı da kardeşi İbrahim Halil'e aittir. Albümün fotoğraf çekimleri Almanya'da Kemal Kekava tarafından gerçekleştirildi. Başarılı sanatçı ilk klibi için kendi bestesi olan 'Yürü Be Dünya' adlı eserini seçerek yine Kemal Kekava yönetmenliğinde çekimleri Almanya'da gerçekleştirilmiştir.
whatsapp-image-2018-11-09-at-12.03.44.jpeg
Urfa'da İlköğretim yıllarından beridir müzikle uğraştığını söyleyen Fantezi müziğinin önemli seslerinden Bülent Yiğit, "20 yıldır müziğin içindeyim. 15 yılını amatör olarak ve son 5 yıldır profesyonel olarak müzikle uğraştım. Daha önce 2 tane albüm ve bir tane single yaptım. Bu albüme baktığımız zaman geçmişe göre profesyonel olarak yaptığım albüm. Birikimlerimi üst üste koyup, hayat kültürünü, sosyal alandaki gelişmeleri ve müzik alanımdaki gelişmeleri bir araya getirip yaptığım albümdür" dedi.
 
UZUN SÜREDEN SONRA YENİ ALBÜM
Uzun bir aradan sonra neden bir albüm çıkardığını açıklayan Sanatçı Yiğit, "Benim 'Sabaha Kadar' isimli albümünden sonra Ankara'da uzun bir sahne hayatım oldu. İstanbul'a geldim yine devam etti. İstanbul'da aldığım müzik birikimi, sahnelerde daha aktif olmama ve profesyonel işler yapmama sebep oldu. Birçok canlı performans yaptım. Dinleyicilerim, önemli konserler yapmamı istediler. Bu zaman içinde bir sonraki albümü yapmayı unuttum gibi oldu. Talepler yoğunlaşınca bu albümü yapmaya karar verdik. İlk konserimizi JollyJoker'de yaptık. Arkasından Ankara, Bursa ve İstanbul'da konserlerimiz var. Başarılı canlı performans sahnemiz var, bunu izleyenler bilir. Yoğun talepler var, yeni albümle beraber konserlerimiz devam edecek'' diye konuştu. Yiğit, albümün ilk konserinin 15 kişilik orkestra ile muhteşem geçtiğini iletti.
"Yürü Be Dünya" isimli parçasına klibi neden yurtdışında çektiğine değinen sanatçı Yiğit, "Yurtdışında bir şeyler yapıp ve Avrupa'yı gezip görmek istiyordum. Şarkımız dünyayı anlatan bir şarkı oldu. Dünyaya sitem eden bir parça oldu. Bu nedenle burada değil de Almanya ve Hollanda'da her tarafı dolaşıp, dünyayı gezerek klip çektik. Daha güzel şeyler yakalayacağımı umduğum için Avrupa'ya gittim'' şeklinde konuştu.
whatsapp-image-2018-11-09-at-12.03.45-(1).jpeg
ALBÜM 15 PARÇADAN OLUŞUYOR
Sanatçı Bülent Yiğit albümünün biri remixparça olmak üzere toplamda 15 parçanın yer aldığının altını çizdi. Sanatçı Yiğit, "Sevgili HatemTutkus, prodüktörüm Filiz hanım ve Arif beyin, bu albümde çok emekleri var. Repertuar aşamasında bana 2,5 yıl yardımcı oldular. Onlar müzik piyasasının en iyilerinden. 15 şarkılık albümün onlarla beraber çıkarttık ve halka sunduk. Albümde bana ait iki tane şarkı var. Bunlar 'Yürü Be Dünya' ve 'Doğum Günü' isimli parçalar. Sevgili Garo Mafyan ve Seda Akay'ın yazdıkları güzel eserler var. Bunun dışında birçok sanatçı arkadaşımın şarkıları da yer alıyor. Son zamanlarda sanatçı arkadaşlarımızın müzik piyasasında sarsıldığı süreçte, 10 şarkılık albümlerini 2 ve 3 parçaya düşürmeye başladılar. Bu süreçte 1 ve 2 şarkının insanları tatmin etmediğini gördük. Vatandaş arabasına bir CD takıyor ve şarkılar hemen bitiyor. Sürekli başa dönüyor ve sıkılıyorlar. Biz öyle bir albüm yapalım ki insanlar albümü arabada ve evde dinlediklerinde işleri bitsin ama albüm bitmesin istedik. Keyif alsınlar ve verdiklerinin karşılığını alsınlar istedik. Bu konuda başarılı olduk Sanatçı Yiğit esprili bir şekilde bir dahaki albümü 30 şarkılık yapacağını söyledi.
Sanatçı Yiğit, yeni çekeceği klip hakkında şu bilgileri verdi:
"Sevgili Garo Mafyan ve Seda Akay'ın çok güzel şarkısına klip çekeceğiz. Fas'a yaklaşık 20 gün sonra gitmeyi düşünüyoruz. Yönetmenimizin yazdığı kompozisyon biraz oraya uyarlı. Yeni klip 'Beyaz Sevdam' adlı parça için çekilecek. Diğer dört klibimizi burada çekeceğiz. Dünyadaki sıkıntıların uç boyuta ulaştığı bu süreçte insanların biraz daha fazla müzik dinlemelerini istiyorum."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141