• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bülent Arınç gözyaşlarını tutamadı

Bülent Arınç gözyaşlarını tutamadı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AK Parti'ye yönelik hain ve sinsi planların olduğunu söyledi.

Arınç, "Şimdi Ergenekon denen bir şey var. Bunun iddianamesinin her satırında AK Parti'ye karşı darbe teşebbüsleri, hainane planlar ve suikast düşünceleri var. Bizi bunlardan Allah korudu ve Rabbim bunların hakkından geldi." dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığınca Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda partililere hitap eden Arınç, ülkede mafyalaşmayı yok ettiklerini vurgulayarak, 6,5 yıllık iktidar sürecinde tek faili meçhul cinayetin Necip Hablemitoğlu olduğunu hatırlattı ve onu da kısa sürede çözeceklerini savundu. Arınç, "5,5 yıllık iktidarımızda 50'ye yakın çeteyi çökerttik, hepsinin hakkından geldik, hepsini yargının önüne koyduk." dedi.

Demokratikleşmede en büyük adımların AK Parti döneminde atıldığına dikkat çeken TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yaşananlara da değindi. Bu süreçte yaşanan haksızlıkları ve AK Parti üzerinde oynanan hain planları dile getiren Arınç, Türkiye'de artık herkesin korkulardan kurtulmaya başladığını söyledi. Arınç, şöyle devam etti: "Biz gelene kadar Türkiye faili meçhuller diyarıydı. Kim nerede, nereye gitti, kimin hesabı nerede görüldü? Hiç belli değildi. Dosyalar hazırlanır, o dosyaların üzeri örtülür ve kimse bir daha bunu konuşmazdı. 5,5 yıllık iktidarımızda 50'ye yakın çeteyi çökerttik, hepsinin hakkından geldik, hepsini yargının önüne koyduk. Şimdi AK Parti iktidarı 6,5 seneyi geçti. Tek bir faili meçhul kaldı, o da Necip Hablemitoğlu cinayeti. Onun dışında ne kadar olay olduysa, ya aynı gün ya bir gün sonra failler yakalandı. Yargının önüne konuldu. Şimdi bakın Allah bize ne kadar güç vermiş ki, Rabbim ne kadar inayet ediyor ki, millet ne güzel destekte bulunuyor ki, Ergenekon denen bir şey var ve onun iddianamesinin her satırında AK Parti'ye karşı darbe teşebbüsleri, suikast düşünceleri var. Allah bizi korudu, rabbim bunların hakkından geldi. Bizim başımıza gelenlerin rüzgarı, başkalarının başına gelseydi yerlerinde yeller eserdi, ama biz dimdik durduk, alnımız açık başımız dik durduk ve milletimiz bizi kucakladı."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsviçre'nin Davos kentindeki yaşadığı süreci de anlatan Bülent Arınç, zalimlere karşı hakikati söylemenin en büyük şeref olduğunu söyledi. Davos'taki toplantıda Erdoğan'ın tavrını anlatırken bir ara duygulanan ve gözyaşı döken Arınç, şöyle devam etti: "Zulüm söz konusu olduğunda, haksızlık söz konusu olduğunda, dökülen çocuk kanı ve masum insanların kanı söz konusu olduğunda Başbakan'ın nasıl kükrediğini gördünüz. O gece hiç uyuyamadım Sabahın 3'ünde bütün İstanbul onu karşılamak için yollara döküldü. Bu inançla emin olun ki sadece Türkiye değil, bütün İslam dünyası, Batı dünyası (Bizim söyleyemediğimiz gerçekleri tek başına söyleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıdır. Ona selam olsun) dediler. Gazze'de Cuma namazını Türk bayraklarının altında kıldılar."

Bülent Arınç, AK Parti'den aday gösterilmeyince farklı partilere geçen belediye başkanlarını da eleştirdi. Aday gösterilmediği için AKP'den ayrılanları bencillikle suçlayan Arınç, "Aday gösterilince AK Parti'yi alkışlayacaksın. Seçilmeyince yuhalayacaksın. Böyle nankörlük, böyle yanlış olmaz. Yerel seçimler öncesi 57 belediyenin 21 tanesinde başkan adayımız değişti. Bu değişim, başkanlar kötü olduğu için değil ama biz her şeyi düşünerek adaylarımızı seçmeye çalışıyoruz. Fakat kimse bulunduğu yeri tapulu malı saymasın. Daima ben olacağım dersen bu bencillik olur. Seçilince AK Parti'yi alkışlayalım, seçilmeyince yuhalayalım böyle nankörlük, böyle yanlış olur mu?" diye konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141