• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Bu Yöntem Çene Kemiğinizin Erimesini Engelliyor

Bu Yöntem Çene Kemiğinizin Erimesini Engelliyor
Dünyada yaklaşık 45 yıldır ülkemizde de 25 seneyi aşkın bir süredir implant diş uygulamalarının başarı ile yapıldığını belirten Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük; kişiye sağladığı konfor,

Dünyada yaklaşık 45 yıldır ülkemizde de 25 seneyi aşkın bir süredir implant diş uygulamalarının başarı ile yapıldığını belirten Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük; kişiye sağladığı konfor, estetik görünüm, çene kemiği erimesini durduran bir çözüm olması ve sağladığı diğer avantajlar düşünüldüğünde, implantın eksik diş tedavisinde uygulanan en doğru ve tatmin edici çözüm olduğunu söyledi.  

İmplantın, hem estetik hem fonksiyonel açıdan doğal dişe en yakın tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük İmplant; çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay titanyum diş kökleridir. İnsan sağlığının korunmasında çok önemli faydaları bulunmakla birlikte bunlardan en önemlisi çene kemiğinde erimeyi durdurmasıdır. Şöyle ki; diş köklerimiz, dişlerimiz ile desteklendiğinden eksik dişimizin olduğu durumlarda desteğini yitiren çene kemiğinde erime meydana gelir. Eksik dişimizin yerine gelen implant, çene kemiğimizi destekleyerek kemik erimesine mani olur. İmplant harici yapılan hiçbir protez, diş köklerinin yerini alamaz ve implant yapılmadığı sürece kemik erimesi devam edeceğinden ne protez ne de köprü yapımı erimeyi durdurmayacaktır. Ancak implant tedavisiyle implantın diş kökü vazifesi görmesi sağlanarak  kemik erimesinin önüne geçilir” dedi.

Dental implantlar ilk bakışta pahalı bir tedavi olarak bilinse de, kişiye sağladığı konfor, estetik görünüm, komşu dişlere zarar verilmeden yapılan protezler ve daha birçok sağladığı avantaj düşünüldüğünde implantın en doğru ve tatmin edici çözüm olduğunu söyleyen Özbölük; “İmplantların ömür boyu ağız içinde sorunsuz kaldığı gözlemlenmiştir. Ancak, implantların ömrünün uzunluğunu etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bunların başında hastanın ağız hijyenine ne kadar önem verdiği gelir. Doğru ağız bakımı ile implantlarınız ömür boyu sizin rahatça gülmenizi, konuşmanızı ve yemenizi sağlayacaktır” dedi.

İmplantın güvenli bir tedavi olduğuna değinen Özbölük; “Son yıllarda sıklıkla kullanılan bir tedavi yöntemi olan implant uygulamaları sonrasında birçok hasta aynı gün sosyal hayata dönebilmektedir. İmplant tedavisinin ikinci aşaması implant üstüne yapılacak protezlerdir. Operasyondan sonra implantın çene kemiği ile bütünleşmesi için 2-4 ay kadar beklenmesi gerekmektedir. İmplant üstü protezler, geleneksel protezlere oranla daha iyi çiğneme ve konuşma fonksiyonu sağlarken diğer protezlere oranla çok daha estetik görünüme de sahiptir”dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141