• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

BU SEÇİM DEMOKRASİ MÜCADELESİDİR

BU SEÇİM DEMOKRASİ MÜCADELESİDİR
Fatma Gebeş Çimen, AK Parti’nin olağanüstü itirazı sonucunda YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesini eleştirdi.

İstanbul seçim çalışmalarında göreve hazır olduklarını dile getiren Çimen, “İlçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları, mahalle örgütleri ve tüm gönüllü parti üyeleri ile birlikte İstanbul seçim çalışmalarında görev almaya hazırız.Bu seçim artık bir yerel seçim değil, demokrasi mücadelesidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), AK Parti’nin olağanüstü itirazı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesi nedeniyle açıklama yaptı. Atatürk Meydanı’nda toplanan CHP’liler, YSK’nın kararına tepki gösterdi, ‘Hak, hukuk adalet’ sloganları attı.Grup adına CHP Marmaris İlçe Başkanı Fatma Gebeş Çimen konuşma yaptı.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

YSK’nın hukuki bir dayanağı olmayan nedenlerle seçimi iptal ettiklerini ifade eden CHP Marmaris İlçe Başkanı Fatma Gebeş Çimen Çimen şöyle konuştu: “Bu seçimler umutlarımızın yeniden yeşermesine, yıllardır baskı ve yasa tanımaz tavırları ile ülkenin dengelerini bozanların gidebileceğine olan inancın artmasını sağladı. Halkın bu coşkusu onları endişelendirdi. Seçimi iptal ettirmek için zaten büyük darbeler alan demokrasiyi, hukuku ayaklar altına aldılar. Ve ne yazık ki bunu Yüksek Seçim Kurulu eli ile yaptılar. Ekonomistlerin söz birliği ile yaptığı tüm uyarılara rağmen zaten bozuk olan ekonomik göstergeler bile onların iktidar hırslarını engelleyemedi. Yoksul halk kesimlerinin sıkıntılarının daha da artacak olması umurlarında olmadı. Aynı sandık kurulları ile Cumhurbaşkanlığı ve referandum seçimi yapan YSK, hiçbir hukuki dayanağı olmayan nedenlerle İstanbul’da sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmiş, evlere şenlik bir karar vermiştir. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun çalışanlarına “Siz İstanbul’a hizmet edeceksiniz, adama, vakıflara, cemaatlere hizmet etmeyeceksiniz. İstanbul’a hizmet dönemi başlıyor.” Sözlerinden sonra saldırıların artması ilginçtir. 2002’den beri ülkeyi yöneten anlayış özellikle İstanbul seçimlerinin iptali ile kendi içinde de çatırdamaya başladı. Demokrasi naraları atan iktidar partisi ve tayfası 7 Haziran seçimlerinde mühürsüz oyların kabulünden sonra İstanbul seçimlerini de iptal ettirerek meselenin demokrasi olmadığını, iktidarlarını kaybetme korkusu olduğunu herkese gösterdi. Çıkar üzerine kurulu bir partinin son çırpınışlarını İstanbul seçimlerinin iptali sürecinde tüm yurttaşlarımız izledi. Ellerinde hiçbir delil olmadan bavullarla poz veren, Büyükçekmece’de kanunsuzca girilmedik ev bırakmayan anlayış sandıkta en büyük tokadı vatandaştan yiyecek, 23 Haziran seçimleri de bu iktidarın kaybetmeyi alışkanlık haline getirdiği bir seçim olacak. Sayın Ekrem İmamoğlu ile demokrasi 23 Haziran’da yeniden kazanacak ondan sonra “Her şey çok güzel olacak”

“GÖREV ALMAYA HAZIRIZ”

CHP İlçe Yönetim Kurulu olarak aldıkları karar neticesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarında görev almaya hazır olduklarını belirten Çimen, “31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin pek çok yerine ve Marmaris’e bahar geldi.Parti meclisimiz toplandı. Birkaç gün içinde yapılacak il başkanları toplantısından sonra ortaya çıkacak program çerçevesinde İstanbul’da seçim çalışmalarına destek olunacaktır. CHP Marmaris İlçe Örgütü olarak; ilçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları, mahalle örgütleri ve tüm gönüllü parti üyeleri ile birlikte İstanbul seçim çalışmalarında görev almaya hazırız. Sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapacağımız duyurular ile çalışmalara katılmak isteyenlere çağrıda bulunulacak, özellikle seçim tecrübesi olan arkadaşlarımız ve gönüllülerimizi İstanbul’a götüreceğiz. İstanbul seçiminde oy kullanma hakkı olan Marmarisli hemşehrilerimizin ulaşım masrafını da karşılayacağız. Bu seçim artık bir yerel seçim değil, demokrasi mücadelesidir” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141