• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

BU MANTIK DARBECİ MANTIĞIDIR

BU MANTIK DARBECİ MANTIĞIDIR
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik Yürüşü'nde, bir grup öğrencinin, program dahilinde olmayan İzmir Marşını söylemesi nedeniyle gerginlik yaşandı.

CHP İlçe Başkanı Çimen, " Burada boğazı  sıkılan ülkemizin geleceğidir, demokrasidir, özgürlüklerdir. Bu mantık cunta mantığıdır. Darbeci mantığıdır. Seksen ihtilali mantığıdır" dedi.

Marmaris İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Gençlik Yürüyüşü'nde,  öğrencilerin İzmir Marşını söylemesi gerginliğe neden oldu. Yürüyüş sırasında, bir grup öğrencinin program dahilinde olmayan İzmir Marşı'nı söylemesi üzerine tartışma yaşandı. Yürüyüş boyunca konvoyun önündeki araçtan, Mehter, Genç Osman ve 15 Marşı çalındı. Öğretmenlerin uyarısında rağmen, öğrencilerin İzmir Marşını söylemesi gerginliğe neden oldu. Olayın ardından, CHP Marmaris İlçe Başkanı Fatma Gebeş Çimen ve partililer, Eğitim-Sen, Velider, DİSK Emekli-Sen, Pir Sultan Abdal Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Haziran Hareketi üyeleri, Saman İskelesi'nde toplanıp, İzmir Marşı ile Gençlik Marşını söyleyerek Atatürk Meydanı'na kadar yürüdüler.

BOĞAZI SIKILAN DEMOKRASİDİR

CHP İlçe Başkanı Çimen, yaşanan gerginlik üzerine Atatürk Meydanı'nda açıklama yaptı. Fatma Gebeş Çimen," Bu hafta gençlik haftasıdır. 19 Mayıs 1919'da başlayan Ulusal kurtuluşumuzun 100. Yılını kutluyoruz. Gençlik haftası çerçevesin de bugün Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yaptığı Gençlik yürüyüşünde 19 Mayıs ruhuna aykırı olaylar yaşanmıştır.  Yürüyüş sırasında Gençlik Marşı ve İzmir Marşını da söylemek isteyen gençler susturulmak istenmiş itiraz edilince üzerlerine yürünmüş, bir öğrencinin boğazı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Ergen tarafından sıkılmıştır. Burada boğazı sıkılan ülkemizin geleceğidir, demokrasidir, özgürlüklerdir. Bu mantık cunta mantığıdır. Darbeci mantığıdır. Seksen ihtilali mantığıdır."

19 Mayıs ruhuna yakışmayan bir olay yaşandığını dile getiren Çimen şöyle konuştu: "Bugün Hasan Tahsin'in İzmir’de düşman işgaline karşı ilk kurşunu attığı gündür. Biz bu yürüyüşler de gençlere asıl bunları hatırlatması gereken eğitimcilerin tahammülsüzlüğünü kabul edemiyoruz. Üstelik 20 Mayıs 1938 tarih ve 3466 sayılı kanunla 19 Mayıs tarihi Gençlik ve Spor Bayramı olarak milli günlerimizin arasına girerken, bu marş da bu büyük bayramın simgesi olarak Türk gençliği ve sporcusunun marşı oldu. Gençlerin kendilerine armağan edilen bu günü ve bu marşları söylemesinden doğal bir şey olamaz. Cumhuriyetin kurucu iradesine aykırı olarak yapılmak istenen baskıların zulmün karşısındayız.  Marmaris TV'de yayınlanan görüntülerden öğrendiğimiz bu durumu protesto ediyoruz. Günün anlamına uygun olmayan marşlar nedeni ile öğrenciler ayrıştırılmış ve bugün ki olaylar yaşanmıştır. Olayın yaşanmasın da ilgisi olanlar hakkında idari işlemin yapılmasını istiyoruz"

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141