• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Bu iddialar gündemi sarsar

Bu iddialar gündemi sarsar
Önce Oğuz Yorulmaz'ın annesi, sonra Ayhan Çarkın, şimdi de Eski MİT'çi Mehmet Eymür... Eymür'ün bu açıklamaları gündeme bomba gibi düşecek.

Önce Oğuz Yorulmaz'ın annesi Nuran Yorulmaz, ardından Ayhan Çarkın... Yakın tarihe projektör tutan isim bu kez Eski Milli İstihbaratçı Mehmet Eymür.

"Susurluk'un üzerine yeterince gidilebilseydi Ergenekon olmazdı. Susurlukçular MİT elemanlarını da öldürdü." Bu iddialar Mehmet Eymür'e ait...

Uğur Dündar'ın sunduğu Arena'ya konuk olan Eymür, Ergenekon ve Deniz Feneri'nde yabancı istihbarat servislerinin parmağı olduğu kanısında. Eymür, bir zmanlar yakın dostu olan Veli Küçük'ün hem MİT hem Genelkurmay hem de Dışişleri tarafından uyarıldığını öne sürüyor.

Eymür ayrıca MİT'de Kontretör Terör Dairesi Başkanı olduğu dönemde Öcalan'a iki kez suikast girişiminde bulunduklarını ve Öcalan'ın bombayla havaya uçmaktan tesadüfen kurtulduğunu açıkladı. Eymür, terörle mücadelede de Barzani'yle ihtiyatlı bir işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

İşte Mehmet Eymür'ün açıklamlarından satır başları;

"Ergenekon ve Deniz Feneri operasyonu dış istihbarat servislerinin işi. Ergenekon'a karşı Deniz Feneri olabilir mi? Başbakan'a kadar uzanan bir konu oldu bu Deniz Feneri. Nerden çıktı? Almanya'dan çıktı. Sanki karşılık yapılıyormuş gibi düşündüm. İyi bir gizli servis neyin neden yapıldığını belli etmeden yapar."

SUSURLUK'A ÖNEM VERİLSEYDİ ERGENEKON OLMAZDI

Susurluğa gerekli önem verilseydi Ergenekon olmazdı diyen Eymür sözlerini şöyle sürdürdü, "Zamanında Susurluk'a gerektiği önem verilseydi hatta ondan da geriye gidelim... O birinci MİT raporu olayından sonra alınsaydı tedbirler herhalde bugünkü manzara çıkmazdı ortaya diye düşünüyorum."

YENİ DALGALARDA SİYASETÇİLER DE OLABİLİR

"Ergenekon'un yeni dalgalarında siyasetçiler de olabilir. Ben, hakiki bir örgütlenmenin bu kadar kısır olabileceğini sanmıyorum." Siyasetçilerin de bu davanın bir parçası olması gerektiğini söyleyen Eymür'ün iddiaları bu kadala da sınırlı değil...

SUSURLUK NEDEN AYDINLATILMADI?

Mehmet Eymür'e göre Susurluk örgütünün aydınlatılmamasının tek bir nedeni var, "Bir organize suç örgütüydü, yani menfaate dayalı... Tabi önemli olan husus o birim içindeki kişilerin hem görevli hem de bu çete içinde yer almaları. Yani hem devlet görevlisi, hem de bu işlerle uğraşan kişiler... Asıl hedef siyaseti ele geçirmek, devletin idaresini ele almak."

YEŞİL YAŞIYOR MU?

"Jitemci Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım yaşıyor mu?" Dündar'ın bu sorusu karşısında Eymür kesin konuşuyor;

"Hayır yaşamıyor... Yeşil bugün yaşıyor olup da ortaya çıksa çok kişinin pisliği çıkacak ortaya. Yeşil uyuşturucu kaçakçılarından aldığı parayı İbrahim Şahin'le paylaştı."

ERGENEKON'DAN HABERDAR MIYDI?

Eymür görevde olduğu dönemde Ergenekon'dan haberdar olmadığını ise şöyle dile getirdi, "Ben Amerikada'yken bir internet sayfasında yazarken Ergenekon'la ilgili bilgiler bulmuştum. Nerden bulduğumu da hatırlamıyorum... Hatta onların örgütlenmelerini falan o zaman gördüm."

ERGENEKON ÇIKAR AMAÇLI BİR SUÇ ÇETESİ

Eymür'e göre Ergenekon terör örgütü değil organize çıkar amaçlı bir suç çetesi. Ergenekon'dan haberi olmayan Eymür, Tuncay Güney'i de tanımadığını açıkladı.

GÖREVİMİZ BİTİNCE KENARA ÇEKİLMELİYİZ

Bir zamanlar en yakın dostu olan Veli Küçük, şimdi Ergenekon davasının baş sanıklarından biri... Eymür Veli Küçük'ün yaptıklarını tasvip etmediğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü, "Tasvip etmedğim bir durumdaydı, çünkü bizim görevimiz bittikten sonra kenara çekilmemiz lazım."

PKK İMRALI'DAN YÖNETİLİYOR

"PKK terör örgütü İmralı'dan yönetiliyor. Terörist başı Öcalan İmralı'dan verdiği talimatlarla örgütün kanlı eylemlerin hayata geçmesini sağlıyor."... Bu idiaların sahibi de Eymür... Eymür'e göre terör örgütünü çökertecek tek bir şey var, o da terör örügütünü parçalayıp lidersiz bırakmak.

"Öcalan İmralı'dan hala emir verebiliyor. PKK'yı yönetiyor. Hatta kendi gazetelerine yazı bile yazdı. Öcalan eğer öldürülmüş olsaydı, PKK bu durumda olamazdı. Liderler öldükten sonra, örgütler karışır. Çünkü liderler çok önemlidir."

"Abdullah Öcalan suikasti için Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım kullanıldı. Yeşil ve ekibinin görevi Öcalan'ı Suriye'de bulup öldürmekti. Ancak suikast planı başarılı olamadı, Öcalan şans eseri kurtuldu..." Bu durumu da Eymür şöyle anlatıyor;

SUİKAST NEDEN BAŞARISIZ OLDU?

"Suikast planını bizim daire planladı. Başarılı olamama sebebi ise, tamamen bir arabanın yanlış yere park etmesi ve o anda kapının önünde başka arabaların olması. Ama bu operasyonun Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasında büyük rolü oldu."

TERÖRLE MÜCADELEDE BARZANİ DESTEĞİ ALINMALI

Eski MİT'çi Eymür'e göre terörle mücadelede Barzani'nin desteğinin alınması gerekiyor "Barzani'nin desteğini almadan terörü bitirmek zor. Ama o denetimli bir destek olması lazım. Barzani öyle çok yabana atılacak bir adam değil. Bizim bölgemizde çok daha etkili PKK'dan..."

Hem Başbakan'a, Hem Cumhurbaşkanı'na bu durumu anlattığını söyleyen Eymür, her defasında geri çevrilmiş... Gerekçe ise "sivri çıkışlara gerek yok."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141