• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 27 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Bu belge gerçekse CHP yanar!

Bu belge gerçekse CHP yanar!
CHP'nin Alman istihbaratı ve partileri tarafından desteklenen Friedrich Ebert Vakfı'ndan 2005'te 85.000 Avro para yardımı aldığı belgelendi.

Eğer resimde yer alan belge sahte değilse, CHP'nin başı çok ağrıyacak. CHP'nin, Alman İstihbaratı ve partileri tarafından desteklenen ve daha önce “Türkiye'nin ulusal birliğini ortadan kaldırmak için faaliyet yürüttüğü” iddialarıyla gündeme gelen Friedrich Ebert Vakfı'ndan 2005'te para yardımı aldığı ortaya çıktı. Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan Ebert'e, Ebert'ten de CHP'ye 85 bin Avro yardım yapılmış.

İşte, Alman Dışişleri Bakanlığı'nın “Alman Devleti Vakfı” olarak bilinen Friedrich Ebert Vakfı'na gönderdiği 03.12.2005 tarihli yazı

Resmi yazıda, “Türk Sosyal Demokrasi Partisi” olarak söz edilen CHP ile ilişkileri genişletmek amacıyla bu partiye finansal yardım yapılacağı, vakıfa CHP'ye aktarılmak üzere 85.000 Avro ödeme yapılacağı bildiriliyor. Ödemenin Bank Für Sozialwirtschaft üzerinden gerçekleştirileceği kaydediliyor. Yazının Türkçe'si şöyle:

“İlişkileri genişletmek ve projelerini desteklemek için Türk sosyal demokrasi partisi CHP'ye finansal yardım yapacaktır. Türk sosyal demokrat partisi olan CHP, Sosyalist Erternasyonal üyesidir. Bu vesileyle de bu projenin tarafımız tarafından teşvik edilmesi iyi bir işbirliğinin ortaklararası desteklenmesidir. Bu konu için 85 bin Avru'luk bir yardım öngörülmüştür. Bu projenin sonuçlanmasıyla ilgili 2006'nın Haziran ayına kadar yazılı şekilde projenin neticelenme sonucunu bize yazılı olarak bildirin. Ödememiz banka üzerinden yapılacaktır.”

BUNA NE DİYECEKSİNİZ?

2003'te CHP ile LDP'nin Alman vakıflarından yardım aldığı iddialarıyla gelen ihbarlar üzerine dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok tarafından bu partiler hakkında soruşturma başlatılmış, soruşturmada iddialar yeterli görülmeyerek, söz konusu partiler hakkında temelli kapatma davası açılmasına gerek olmadığına karar verilmişti.

KAPATILMASINI GEREKTİRİR

Anayasa'nın 69. maddesinin 10. fıkrası yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyruklu olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan siyasi partilerin temelli kapatılacağını öngörüyor.

İŞTE VAKİT GAZETESİ'NİN SÜRMANŞETİNDE YER ALAN HABER

 

DSP'LİLER BİLE ŞU GÖRÜŞTE: EBERT, TÜRKİYE'Yİ PARÇALAMAK İSTİYOR

2001'de iktidardaki DSP'nin İstanbul Milletvekili Erol Al, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları ile Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanlığı'na verdiği soru önergelerinde, aralarında Ebert'in de bulunduğu Türkiye'deki Alman vakıfları hakkında şok iddialarda bulunmuştu.

DSP'li Al, şöyle diyordu: “Alman İstihbaratı ve siyasal partileri tarafından desteklenen Konrad Adenauer Vakfı, Friedrich Ebert Vakfı, Heinrich Böll Vakfı ve Friedrich Naumann Vakfı'nın Türkiye'nin ulusal birliğini ortadan kaldırmak, yeraltı zenginliklerini değerlendirmesini önleyerek ekonomik olarak çökertmek, sivil itaatsizlik çağrıları ile kitlelerde kamu düzeni, devlet otoritesi, aleyhine başkaldırı refleksinin oluşturulması gibi düşmanca etkinliklere önayak olduklarına dönük ciddi iddialar bulunmaktadır.”

HABLEMİTOĞLU'NUN DA HEDEFİNDEYDİ

Suikast sonucu öldürülen gazeteci-yazar Dr. Necip Hablemitoğlu'nun yazdığı “Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası” adlı kitapta da aralarında Ebert'in de bulunduğu Türkiye'deki Alman vakıfları hakkında ağır suçlamalar yer alıyordu.

CHP'YE ÇALIŞAN AİLE: KAPATMA SUÇU

Yıllarca Avrupa'da CHP için çalışmış bir ailenin mensubu olan Araştırmacı Yazar Talip Doğan Karlıbel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve çağırarak, “Bu para ilişkisi CHP'nin kapatılmasını gerektirir” dedi. Karlıbel, DSP İstanbul eski Milletvekili Zafer Güler de dayısının oğlu. CHP'nin Avrupa Kolu olarak faaliyet yürüten Halkçı Devrimci Federasyonu'nun (HDF) 1982'ye kadar Güney Almanya Başkanlığı'nı yapan ve 1980'de HDF kontenjanından CHP'den milletvekili adayı olan Salim Orhan Karlıbel'in oğlu Talip Doğan Karlıbel, “Yargıtay önceki yıllarda 'deliller yetersiz' diyerek bu ilişkinin üstünü örtmüştü. CHP'nin Alman vakıfları ile olan bu ilginç ilişkisinin üzeri daha fazla örtülemez. Kanunsuz ilişki çok açık ortada. Vakit'in ortaya koyduğu bu belge üzerine, CHP hakkında hemen inceleme başlatılmalı ve kapatma davası açılmalıdır. Bu, Anayasa gereğidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcımızı göreve çağırıyorum” dedi.

CHP'NİN ATATÜRKÇÜLÜĞÜ SAHTE

Karlıbel şöyle devam etti: “CHP ve Baykal Oligarşisi nasıl oluyor da bir Alman vakfı ile hem de böyle bir vakıfla proje çalışması adı altında işbirliği yapıyor. Bu, CHP'nin gerçek yüzünü göstermektedir. Ergenekon'un avukatlığını yapan Deniz Baykal bu çalışmalara dahil edilerek, bazı projelerde bu anti Türkiye çalışmalarını desteklemişlerdir. İşin en ilginç tarafı ise Atatürkçülük ve laiklik savunması yapan CHP ile Oligartları, 2001 yılında Atatürk'e ve Kemalizm'e hakaretler içeren açıklamalar yapan Friedrich Ebert Vakfı'yla ne amaçlı işbirliği yapmaktadır. Evet. Bu bir gerçek. 15 Eylül 2001 tarihinde Almanya'nın Lingen kasabasında düzenlenen sempozyumda Friedrich Ebert Vakfı'nın Türkiye Temsilcisi, Atatürk ve Türk Devleti'ne, Türk ulusuna hakaretler yağdırmıştır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141