• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

BTP:Projesi olan tek parti

BTP:Projesi olan tek parti
BTP Genel Başkanı, Çanakkale'de terör konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Haydar Baş, “Bu mesele Kürt kardeşlerimizin meselesi değil. O topraklarda gözü olanlar oradaki arkadaşları bizden çalmaya çalışıyor” dedi.

VATANDAŞLARIMIZI ÇALMAK İSTİYORLAR


BTP Genel Başkanı, Çanakkale'de terör konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Haydar Baş, “Bu mesele Kürt kardeşlerimizin meselesi değil. O topraklarda gözü olanlar oradaki arkadaşları bizden çalmaya çalışıyor” dedi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesi, anlamlı bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Beldenin meydanına boydan boya sandalyeler yerleştirildi. Her kesimden ve her görüşten belde sakinleri kimi oturarak, kimi ayakta yerlerini aldı.Konuk, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ve kurmaylarıydı.

Yurt turunu sürdüren BTP Genel Başkanı, Çanakkalelilere önce buraya gelme nedenini izah etti. “Sizi tanımak ve meselelerinizi öğrenmek, gerekiyorsa onlara çözüm bulmak için buradayım” diyen Prof. Dr. Baş, siyaset sahnesine de şahsi tercihiyle değil, ülke şartları dolayısıyla bir vazife ve bir mecburiyet olarak çıktığını anlattı.

Prof. Dr. Baş, şunları söyledi: “Benim dışımda hiç bir siyasi parti genel başkanının görüşü dünyaya mal olmuş değildir. Öyle dünyanın ilim çevrelerinde tartışılan iktisadi görüşleri bulunmamaktadır. Bunu çok iyi görmeniz gerekiyor. Mesela CHP Genel Başkanı, maalesef bu konularda söyleyecek bir şeyi bulunmuyor. Mesela MHP, onun da iktisadi konularda söyleyecek bir cümlesi yok. AKP'yi zaten görüyorsunuz. Onun için bunların sizlerin meselelerine çare üretmeleri asla ve kat'a mümkün değildir.“

Sorulara tek tek cevap verdi

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, belde sakinlerinin soru ve isteklerine tek tek cevap verdi tüm yurdun yanı sıra bu bölge için planladığı projeleri anlattı. Evinde otururken ev işleri yaparak, bir takım değerler üretmek isteyen milyonlarca bayan olduğunu dile getiren Prof. Dr. Baş, ”Bunlardan bazıları mesela bilgisayar dersi almak istiyorlar. Bizim belediyemiz döneminde kurs açıp, bunları onlara öğreteceğim” dedi.

BTP:Projesi olan tek parti

BTP Genel Başkanı, Türkiye'de şu anda planı, programı ve projesi olan tek partinin BTP olduğunu vurgulayarak, parti programı haline getirilen Milli Ekonomi Modeli'nin (MEM) artık tüm dünyada uygulanmaya başlandığını anlattı. Prof. Dr. Baş, şunları söyledi:

“Rusya 2005'ten itibaren MEM'i uygulamaya soktu. Lisiçkin diye akademi profesörü aynı zamanda bizim MEM Derneği'nin 2. Başkanı'dır. Bizim tezimizi Rusya'nın İktisat Kurumu'nda tam 4 saat anlattı. O tarihlerde Devlet Başkanı Putin'e raporlar gidiyor. Lisiçkin de de o tarihlerde Putin'in danışmanı. Rusya'nın 3 yıllık kalkınma modeline Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli dahil edildi.”

'Biz tek bir milletiz'

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, konuşmasında son dönemde iyice artan terör olaylarına da değindi, “Biz tek bir milletiz” diyerek birlik ve beraberlik mesajları vererek, şunları söyledi:

“Bu mesele bizim Güneydoğulu Kürt kardeşlerimizin meselesi değil. Burasını bizim elimizden almak isteyenlerin meselesidir. Oradaki arkadaşları bizden çalmaya çalışıyorlar. Ben Güneldoğulu arkadaşıma buradan sesleniyorum: sen benim kardeşimsin, seninle benim dinimiz bir, medeniyetimiz bir, kültürümüz ve siyasetimiz bir. Hepsi beraberdir. Senin onlarla ortak olduğun bir şeyin yoktur.”

Çare vatandaşlık maaşı

BTP Genel Başkanı, terörle mücadelede son noktayı devleti küçültmek değil, vatandaşa her yönden sahip çıkan sosyal devlet modelindeki vatandaşlık maaşıyla koydu. Prof. Baş, “Eğer bu olursa terörün de krizin de kökü kazılır” diye konuştu.

BTP'nin Umurbey çıkartması vatandaşların sevgi ve destek gösterileriyle son buldu. Vatandaşlar, “İş aş, Haydar Baş' şeklinde sloganlar attılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141