• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

BTP: "Terör yeniden niye azdı?"

BTP: Terör yeniden niye azdı?
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, Bursa'daki tarihi sempozyumda, Türkiye'nin iki ciddi sorunun çözüm anahtarının kendilerinde olduğunu söyledi. Prof. Baş, bu anahtarların kendisinin sistemleştirdiği Milli Ekonomi Modeli (MEM) ile Milli Devlet, Sosyal Devle

EKONOMİK KRİZE DE, TERÖRE DE TEK ÇARE MEM

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, Bursa'daki tarihi sempozyumda, Türkiye'nin iki ciddi sorunun çözüm anahtarının kendilerinde olduğunu söyledi. Prof. Baş, bu anahtarların kendisinin sistemleştirdiği Milli Ekonomi Modeli (MEM) ile Milli Devlet, Sosyal Devlet tezleri olduğunu vurguladı.

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Uluslararası Bağımsız Ekonomi Modeli Birliği Teşkilatı tarafından önceki gün Bursa'da düzenlenen tarihi sempozyumda yaptığı konuşmada, ülkemizi de şiddetli şekilde etkisi altına alan küresel ekonomik kriz ve Türkiye'nin başlıca gündemini teşkil eden terör konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu.

“Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli'ne Dayalı Çözümler” ekseninde “Global Krizden ve Terörden Kurtulmanın Çözüm Yolları” başlıklı sempozyumun kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. Baş, yaşadığımız coğrafyanın tarihi bir coğrafya olduğuna işaret ederek, ABD'yi kastederek “Birileri burayı vatan yapmak istiyor” dedi. Avrupa Birliği'nin de bölge üzerinde emelleri olduğuna işaret eden BTP Genel Başkanı, onların düşüncesinin de “Türkiye'nin iki yakası bir araya gelmesin” şeklinde olduğunu belirtti.

Ortak değerlerimiz çok

Bazı insanların da 'verilmeyeni almak için' terörün arkasında olduklarını belirten BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bu konuda şu önemli tespitlerde bulundu:

“Bunun olabilmesi için ortak değerlerimiz olmamalıdır. Oysa bizim kültür, medeniyet ve din beraberliğimiz bulunmaktadır. Bunların tamamından kaynaklanan siyaset birlikteliğimiz var. Örfümüz, geleneğimiz, adetlerimiz birdir. Biri bir dedenin sağ, öbürü ise sol kolundaki oğludur. Bazı güçler meseleyi, Habil ile Kabil meselesine çekerek, bizi birbirimize düşürmek ve düşman etmek istiyor. Türklük ortak şemsiyedir. Bunun altında Lazı da, Çerkezi de, Boşnağı da, Türk'ü de, Kürdü de yer almaktadır. BTP iktidara geldiğinde; batıda, doğuda, ortada, kuzeyde, güneyde bir ve beraber olacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletini kainatın en yüksek noktasına ulaştıracağız.”

Terörün çıkmasında misyonerlerin yeri büyük

Bazı aktörlerin Türkiye'de 'devlet ile milletin çatışmasını' istediğinin altını çizen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, 1980'li yılların başında bölgeye yaptığı bir ziyarette tanıklık ettiği bir olayı şöyle aktardı:

“O yıllarda Şanlıurfa'ya gitmiştim. Hz. İbrahim'in doğduğu mağara mukaddes bir yerdi, ziyarete açıktı. Biz de ziyaret ettik. Orada saçı, tipi vesaire bize benzemeyen bir insan gördüm. Oradaki sordum, bana dediler ki, 'Hocam, bunlar bize İslam'ı öğretiyorlar'. Meğer bunlar burada misyonerlik yapmak için teşkilatlanmışlar. Bir çok defa bunları gördük orada. Siyasileri uyardık ama nafile. Sonuç bugün bölgede yaşadıklarımızdır. Atılan bu tohumlar; milleti bölme, parçalama ve birbirine düşürme tohumlarıdır.”

BTP: "Terör yeniden niye azdı?"

Bundan 10 sene kadar önce terörün kökünün kazındığını dile getiren BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, “5 yıl önce ne olduysa, yine hortladı. İktidarda olanlar, 'aldığımız kararlar doğru' dediler ve bunda ısrar ettiler. Onlar kendilerine güveniyor! Kendilerine ne kadar güvenirlerse, güvensinler; gemi batıyor” dedi.

Türkiye'nin müttefiki kimdir?

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, konuşmasında Türk milletinin müttefikinin özelliklerini de sıraladı. BTP Genel Başkanı, “Bizim müttefikimiz Türk devletini seven, onun hukukuna noktasına kadar saygı duyan, topraklarımızda gözü olmayan devletlerdir” dedi. Bizim topraklarımızda gözü olanların Türkiye'nin müttefiki olamayacağının altını çizen Prof. Dr. Baş, AB konusunda da şunları söyledi: “Bazı siyasiler 'biz AB'nin yanındayız' diyor. Sen AB'nin yanındasın ama AB senin yanında değil” dedi.

'Krizin çıkacağını yıllar önce söyledik'

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, dünyayı etkileyen ekonomik krizin kaçınılmazı olduğunu yıllar önce dile getirdiğini vurguladı.

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, sempozyumdaki konuşmasında, küresel krizi de geniş ölçüde ele aldı. Dünyada yaşanan küresel krizin kendileri için bir sürpriz olmadığını belirten BTP Genel Başkanı, böyle bir sürecin yaşanacağını uzun yıllardan bu yana çeşitli ortamlarda dile getirdiğini aktardı. BTP Genel Başkanı, 2005, 2006, 2007, 2008 yıllarında düzenlenen Uluslararası Milli Ekonomi Modeli Kongreleri'nin sonuç bildirgelerinde böyle bir krizin kaçınılmaz olduğunun altınının çizildiğini vurguladı.

Krizin etkilerini de değerlendiren Prof. Dr. Haydar Baş, yaşanan süreçte ABD'de 60 trilyon dolarlık değere sahip olan New York Borsası'nın 25 trilyon dolar yitirerek, 35 trilyon dolara indiğini söyledi.

ABD'nin geçtiğimiz mayıs ayında tüketiciyi destekleme kararı aldığına dikkatleri çeken Prof. Dr. Baş, bu uygulamanın Milli Ekonomi Modeli'nden alındığına dikkatleri çekerek, “ABD Yönetimi, tüketenlere 600 dolar vatandaşlık maaşı, gençlere de 250 dolar maaş bağladı. Ama bir defaya mahsus yaptı. Biz o zaman, bunun fayda getirmeyeceğini söyledik. ABD Yönetimi bunu en az 3 yıl devam ettirmeliydi” dedi.

Prof. Dr. Haydar Baş, Milli Ekonomi Modeli'nin kapitalizmin çözüm bulamadığı 3 hususa çözüm getirdiğini belirterek, bunları şu şekilde sıraladı:

1– Gelir adil paylaşılmalı.
2– İstihdam sorunu çözülmeli.
3– Sürekli büyüme sağlanmalı.

İşte teröre karşı önlem paketi

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, sempozyumda yaptığı konuşmada, partisinin teröre karşı önlemlerini de şu şekilde sıraladı:

1) “Hepimiz kardeşiz” anlayışını tüm Türkiye'ye hakim kılacağız.
2) Bölge ciddi hizmetler beklemektedir. Hayvancılıktan tarım kesimine kadar tüm Türkiye'de olduğu gibi bölgenin ekonomisini vereceğimiz desteklerle canlandıracağız. çalışmak isteyen herkese iş imkanı tanıyacağız. Bir baba evladına nasıl bakıyorsa, devlet de vatandaşlarına öyle bakacaktır.
3) Gelir adil dağıtılacaktır. Ülkenin batısıyla doğusu arasında fark olmayacaktır. Doğuda yaşayan, 'para illa da batıda kazanılır' demeyecek. Bunu yapabilen adama devlet adamı denir, yapamayana hiç bir şey denmez!

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141