• BIST 9530.85
  • Altın 2478.447
  • Dolar 32.4855
  • Euro 34.588
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 30 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

BTP Genel Başkanı Baş

BTP Genel Başkanı Baş
“Türk milleti hiçbir yere muhtaç olmamalıdır” diye konuşan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bunun için tek çıkar yol, “İlla Milli Ekonomi Modeli, illa Bağımsız Türkiye Partisi demektir” dedi.

İlla MEM illa BTP

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “30 yıllık emeğimin ürünü olan Milli Ekonomi Modeli tezimi dünyanın ve yüce Türk milletinin huzurunda ortaya koydum. Bu Türk milletinin tezidir. Türk milletinin kaderi bu tezdedir. Bu model olmadan Türkiye bir yere gidemez. Hiçbir yere muhtaç olmamak istiyorsanız, 'İlla Milli Ekonomi Modeli, illa Bağımsız Türkiye Partisi' diyorum. Biz Türkiye'de ayaklarımız üzerinde duramadığımız müddetçe terör belası bizim başımızı boş bırakmaz. Bizi yok etmeye çalışacaklar. Vatanı korumak, canımız pahasına korumak istiyorsak, 'Bu topraklar bizimdir, bizim olacak' diyorsanız, bunun tek yolu BTP'dir” şeklinde konuştu.

Milletimiz vergiyi unutacak

Gelir dağılımında adalet temin edilmedikçe, toplumsal huzur ve barışın sağlanmasının mümkün olmadığını belirten BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, ortaya koyduğumuz “Sosyal Devlet - Milli Devlet” tezimizde ayrıntılarıyla açıklamış olduğumuz sosyal projelerimizle, gelir dağılımında adaleti sağlayacağız” dedi. Tüketim eksenli analizle oluşturdukları Milli Ekonomi Modeli'nde “Vergisiz bir Türkiye” projesi geliştirdiklerini belirten BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş “BTP iktidarında, yıllık 100 bin TL altında gelir olandan vergi alınmayacaktır. Dolayısıyla bu miktar, tüketimi harekete geçirmek üzere piyasaya aktarılmış olacaktır. Böylece dar gelirli kesimin gelir düzeyi istenilen seviyeye yükseleceği gibi, alım gücünün artması, üretici ve esnaf için ihtiyaç duyulan pazarın da oluşmasını sağlayacaktır” dedi.

Kaynaklarımız kıyamete kadar yeter

BTP olarak ortaya koydukları projelere kaynak olarak, tüketici kesimini güçlendiren özel vergi sistemini, devletin üretim ve emeğin karşılığı olarak para basması anlamına gelen senyoraj gelirini devreye koyması ve 3 katrilyon dolarlık yer altı madenlerinin devlet-millet ortaklığıyla işletilmesini gösteren BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, iki çarpıcı örnekle, bu kaynakların nasıl yabancılara yok pahasına satıldığını ifade etti. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Biz Çayeli bakır işletmesinin sahip olduğu madeni çıkarıp işlediğimiz zaman en az 500 milyar dolar kıymete sahip oluyor. Sevgili arkadaşlar, bu kadar servet kaç paraya ihale edildi biliyor musunuz? Sadece 49 milyon dolara. 500 milyar nerede, 49 milyon dolar nerede.... Tam on binde biri fiyatına bu serveti feda ettik. Ve bor. Dünya bor medeni rezervlerinin yüzde 70'i Türkiye'de. Bor madeninin yüzde 30'u dünyanın bütün ülkelerinde, yüzde 70'i Türkiye'de. Bor ile Türkiye kıyamet sabahına kadar bakılır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141