• BIST 9645.02
  • Altın 2418.721
  • Dolar 32.554
  • Euro 34.802
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Boş tenekenin sesi çok çıkar

Boş tenekenin sesi çok çıkar
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı'nın toplantısında, 'Boş tenekenin sesi çok çıkar' dedi. Peki Topbaş'ın hedefinde kimler vardı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, duygusu olmayan insanların gözlerinin yaşarmayacağını belirterek, "Boş tenekenin sesi çok çıkar" dedi.Topbaş, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir gün davet edip, projelerini soracağını söyledi.

AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı'nın Şelale Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantısına katılan Başkan Kadir Topbaş, partililerin sevgi gösterileri ile karşılandı.

Ardından partililere seslenen Topbaş, "Dünyada artık şehirlerin yarıştığı bir dönemde yarışıyoruz. Ülke yarışları bir yerde kaldı, artık şehirler yarışıyor. Napolyon'un, "dünya tek kent olsa İstanbul baş şehir olurdu" dediği kentte yaşıyoruz. Bu kenti farklı yerlere taşımak hepimizin görevi. İstanbul 50 yıl içinde 12 milyon göç aldı. Her birimiz değişik tarih ve zamanlarda Anadolu'nun değişik yerlerinden göç ederek geldik ve yerleştik. O gelişlerimiz sırasında önümüzde birileri olup bu şehri bir yerlere getirselerdi, biz bugün farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Bu bir kader olmamalı, böyle devam etmemesi gerekiyor" diye konuştu.

Topbaş, 5 yıl içinde sadece Gaziosmanpaşa ilçesine 711 trilyon'luk yatırım yaptıklarını ifade ederek, "Geçmişte maaşını ödeyemeyen bir belediye vardı. Ödeyemediği için de çöp yığınlarından geçilmeyen bir belediye vardı. Turistler çöp yığınlarını çekiyordu, kireç tozları atılarak dezenfekte edilmeye çalışıyordu. Sular akmıyordu, su taşımaktan bel fıtığı olduğunuz dönemleri hatırlayınız. Bunlar unutulmadı, daha dünün hadiseleri. Gelirken hayaller sattı, inandırdılar insanları. "Su ve süt bedava" dediler,garibim inandı. Dürüst insanı aldatmak kolaydır, herkesi kendi gibi bilir yalan, dolan bilmez ki. Ne söylense inanır halkımızın bu saflığından yararlanarak iktidar oldular" dedi.

Sandığa milletin iradesinin yansıyacağını anlatan Topbaş, "Geçmişlerine bakacaksınız, güvenilirliklerine bakacaksınız, bugüne kadar bu şehre ne vermişler dikili ağaçları var mı bakacaksınız. Hayallere itibar etmeyeceksiniz. Bakıyoruz ki bazı siyasi partilerin adayları farklı kulvarlara çekmeye çalışıyorlar. Proje açmak yerine çamur atalım ki izi kalır diye çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu başkanlık yapmak istiyor, ben davet edeceğim bir tatil günü oturtacağım koltuğa söyle bakalım ne yapacaksın diyeceğim, ne yapacakmış görelim. Bizim derdimiz hizmet. Farklı bir İstanbul'u, farklı bir Türkiye'yi ortaya çıkarmak dünyayla yarışmak yavrularımızın geleceği için çalışıyoruz. Bizim geriye bakmaya zamanımız yok, biz koşuyoruz. Arkadan laf atacaklar, konuşacaklar, söyleyecekler, koşarken geri bakarsanız düşersiniz" şeklinde konuştu.

Başkan Topbaş, siyasetin kalite ve seviyesinin düştüğünü belirten Topbaş, "Maalesef biz burada seçimi Ak Parti ve medya arasında bir seçim geçiriyoruz. Böyle bir seçim olur mu? Sizin işiniz yok mu?Bu seçim medyayla Ak Parti arasında geçmemeli, niçin araya giriyorsunuz? Sabrediyoruz belki geçer,bırakırlar diyoruz bizim ailemizden çocuğumuza kadar hepsini arıyorlar. Tren raydan çıkar hamdolsun biz yoldan çıkmayız. Onlar kendileri gibi zannediyorlar bizi kişi karşısındakini kendi gibi zanneder. Hamdolsun mahcubiyet duyacak bir şey yapmadık. Alın terimizle kazandık, alın terimizle yedik. Vatana millete hizmet ettik, onurla gururla" dedi.

Bir gazeteye de yaptıkları haberlerden dolayı yüklenen Topbaş, "Allah fırsat vermesin bunlara, bir şeyimizi bulsalar üzerimize gelecekler. Doyumsuzlar bunlar. İstiyorlar yeni yönetim getirelim hortumu yeniden takalım" diye konuştu.

Topbaş, konuşmasını şöyle tamamladı;

"Duygusu olmayan insanlar, yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz ki. Duygu insandan gittiğinde her şey beklenir. Duygusu olmayan insan olur mu? Bu millet birlikte ağlar, acıları birlikte paylaşır, sevinçleri birlikte yaşar. Bu milleti tanımayan, bilmeyenler duygusuzlukla beraber olurlar, yandaşlarıyla birlikte olacaklar boş tenekenin sesi çok çıkar."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141