• BIST 9524.59
  • Altın 2490.141
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7434
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Bodrum'daki kadın cinayeti davası

Bodrumdaki kadın cinayeti davası
Bodrum’da, eski eşi Gizem Olgun'u çok sayıda bıçak darbesiyle öldürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Gizem Olgun'un (25) eski eşi tutuklu sanık Mert Toprak ile maktulün yakınları, iş arkadaşları, Bodrum Kadın Dayanışma Grubu üyesi bir grup ile Muğla Barosundan avukatlar ve sanık avukatı katıldı.

Duruşmayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatlarından Burak Murat Bayoğlu da takip etti.

Savunması sorulan sanık Mert Toprak, susma hakkını kullanmak istediğini söyledi.

Cinayetin tanıklarından olan ve olay sırasında zanlıyı etkisiz hale getiren Hakan Bilir, cinayetin yaşandığı işletmenin yanındaki akaryakıt istasyonunun müdürü olduğunu belirtti.

Olayın sabah erken saatlerde meydana geldiğini anlatan Bilir, "Olayı bana personelimiz haber verdi ve yetişmemi istedi. Olay yerine geldiğimde zanlının maktulün boyun kısmına bıçakla vurduğunu gördüm. Gizem'in ölmüş olduğunu söylememe rağmen o bıçak darbelerini vurmaya devam etti." dedi.

Emekli başçavuş olduğunu dile getiren Bilir, "Beylik tabancamı doğrulttum ve 'yeter artık bırak teslim ol' diye bağırdım. Sanık bunun üzerine yere yattı, plastik kelepçeyle ellerini bağladım. Daha sonra da polise teslim ettik." diye konuştu.

Gizem Olgun ile aynı iş yerinde çalışan Ayşe Gebitekin de olay sabahı zanlıyı yerde oturur vaziyette, maktulü de kanlar içinde gördüğünü söyledi. Gebitekin, "Beni iş yerine bırakan eşimden ve çevredekilerden yardım istedim. 'Kadını kesiyorlar' diye bağırdım. Benim çığlığımı duyan görevliler geldiler. Sanığı etkisiz hale getirdiler. Bu kişi iş arkadaşımı sık sık rahatsız ediyordu, kavga ediyorlardı." diye konuştu.

Gebitekin'in eşi Ayhan Gebitekin de eşinin kendisine 'Kızı kesiyorlar çabuk gel' diye bağırdığını, bunun üzerine aracından inerek olay yerine geldiğini anlattı. Gebitekin, "Ben içeriye girdiğimde bıçağı kızın boynuna saplıyordu ama herşey bitmişti. Katil zanlısı ayağa kalktı daha sonra yere yatırarak etkisiz hale getirdik." ifadesini kullandı.

"Kızımı canavarca, 34 bıçak darbesiyle öldürmüş"

Maktulün babası Cenap Olgun da sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Olgun şöyle konuştu: "Kendisi kızımı canavarca, benim saydığım 34 bıçak darbesiyle öldürmüş. Liseden beri tanıştığı kızımla sonradan öğrendiğimiz kadarıyla tecavüz ederek kızımı hamile bıraktığı için evlendirmek zorunda kalmıştık. Bunları kabul ederek kendisine her şeyimizi açtık. Tüm masraflarını ben karşıladım. Kendisine ben yardımcı oldum ve evlendirdim ama sonra problemler nedeniyle boşandılar. Kızımı sürekli tehdit ediyordu. Polise savcılığa başvurduk. Sonra da böyle bir olay yaşandı."

Mahkeme heyeti, sanık Mert Toprak'ın tutukluluk halinin devamına, delillerin toplanması ve bazı tanıkların dinlenmesine karar vererek, duruşmayı 7 Eylül 2017'ye erteledi.

Mahkeme çıkışında, Bodrum Kadın Dayanışma Platformu üyesi bir grup, kadın cinayetlerine tepki gösterdi. 

Platform Başkanı Figan Erozan, grup adına yaptığı açıklamada, cinayet zanlısı Toprak'ın eşinden anlaşmalı olarak boşandığını ancak buna rağmen eşini öldürdüğünü söyledi. 

Olgun'un acı bir şekilde öldürüldüğünü belirten Erozan, bu işin peşini bırakmayacaklarını, sonuna kadar takip edeceklerini dile getirdi. 

Maktulün babası Cenap Olgun da kızının araba alma hayalleri kurarken katledildiğini belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti. 

Olayın geçmişi

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi'ndeki bir mobilya mağazasında çalışan Gizem Olgun, boşandığı eşi tarafından 9 Mart'ta bıçaklanarak öldürülmüştü.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141