• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Bodrum Cup, tüm hızıyla devam ediyor

Bodrum Cup, tüm hızıyla devam ediyor
1989’dan bu yana düzenlenen, bu sene 26.’sı 20 Ekim'de start alan ve 25 Ekim'e kadar sürecek olan, Bodrum Cup Yarışçıları’nda mücadele ve organizasyon kapsamındaki etkinlikler, tüm hızıyla devam ediyor.

The Bodrum Cup Uluslararası  Ahşap Yatlar Yelken Yarışı’nın dördüncü günü olan 24 Ekim Cuma akşamı Palmarina Bodrum, değerli yarışmacıları ve yarışmanın diğer seçkin konuklarını Yüzen Şehir’de düzenleyeceği organizasyon ile ağırlayacak.

 

Palmarina Bodrum Yönetimi, konuya ilişkin olarak;  ‘Denizcilik kültürü ve mirasını gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmayı ilke edinerek, ülkemizde yelken yarışlarının gelişmesi ve sürekliliğine destek olmaktan ötürü büyük memnuniyet duyuyoruz.  Geçtiğimiz günlerde Extreme Sailing 2014 6. Ayak İstanbul yarışlarına da evsahipliği yaparak destek verdik. Denizcilik kültürünü sahiplenmeye ve yelken sporlarını desteklemeye devam edeceğiz’ açıklamasında bulundu.

 

The Bodrum Cup; 26. Yılında Bodrum’da organize edilen kortej yürüyüşü ve kampana çanının çalınması ile 21 Ekim sabahı start almıştı. Afyon`un Dinar İlçesi Belediye Bandosu`nun çaldığı 10. Yıl Marşı ile başlayan ve pop şarkıları ile devam eden yürüyüş, halk oyunları gösterileri ile oldukça renkli görüntülere sahne olan organizasyonda, kortej yürüyüşüne Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras, Başkan Yardımcısı Süleyman Uysal, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, yarışmaya katılan yatların personeli, denizcilerle birlikte yaklaşık 1500 kişi katılmıştı. Yaklaşık 150 gulet ve 1500 kişi ile Ege Denizi`ne yelken açarak barış ve dostluk mesajları verilen yarışmanın startında  Sadun Boro ve Tanıl Tuncel gibi denizcilik dünyasındaki çok değerli isimler gözlerden kaçmadı.

 

Era Bodrum Yelken Kulübü sponsorluğunda gerçekleşen Bodrum Cup yarışları bu sene 26. Yıl anısına tüm yatçıları buluşturmak adına, IRC , Cruiser XL , Cruiser ve Katamaran sınıfları olarak ayrı bir sınıf açmıştı. İlk etap olan Bodrum-Bodrum etabı sonrası ertesi gün Bodrum’dan –Kalymnos’a yelken açılarak 2.etap; üçüncü etap olara da Kalymnos’tan çıkan teknelerin Leros’a giderek, dördüncü gün de Leros’tan start alınarak Yalıkavak’a kadar yarışması bekleniyor. Yarışan tekneler ve diğer seçkin konuklar, yarışların dördüncü günü Palmarina Bodrum tarafından Palmarina Bodrum’da organize edilecek kokteyl ile bir araya gelerek, günü coşkulu bir şekilde kutlayarak sonlandıracaklar. 5. ve son gün de  Yalıkavak Palmarina-Bodrum etabıyla yarış tamamlandıktan sonra ödül töreni yüzen şehir üzerinde kurulu sahnede gerçekleştirilecek.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141