• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Böbrek Sağlığı Semineri’ne katılım yoğun oldu…

Böbrek Sağlığı Semineri’ne katılım yoğun oldu…
‘Böbrek Sağlığı için Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri’ projesi kapsamında Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde seminer düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu seminerde böbrek hastalığı konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bilgiler aktarıldı. Ayrıca bele

Fethiye Belediyesi ve Türk Böbrek Vakfı işbirliğiyle Fethiye’de böbrek sağlığı ile ilgili seminer düzenlendi.  Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk’in katıldığı seminerde dinleyiciler arasında Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Hayati Babaoğlu, Dr. Mine Özçakı, ilkokul öğrencileri ve çok sayıda konuk yer aldı.Türk Böbrek Vakfı Proje Sorumlusu Ayşe Onat, seminerde Böbrek hastalıkları ve böbrek sağlığı için dikkat edilmesi gereken önemli bilgileri paylaştı.Belediye sağlık ekiplerince seminer boyunca protein ve glikoz kontrolü için idrar testi yapıldı.

 

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcıseminerde yaptığı konuşmada “Kanuni Sultan Süleyman demiş ki ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’. Atatürk’ümüz de demiş ki ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.’Bugün özellikle sağlam kafa sağlam vücutta bulunur lafını hayata geçirebilmek adına çocuklarımıza ve Saygıdeğer Fethiyelilere sağlıklı bir hayat sunabilmek için böbrek hastalığı ile ilgili konularda bilgi vermek üzere Böbrek Vakfı Başkanımızı ve ekibini Fethiye’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Başkan Saatcı sağlık anlamında yaptığı çalışmaları anlattı…

 

“Belediyecilik bizim neslimizde sadece yol, kaldırım, kanalizasyon, park, bahçe, bisiklet yolu yapmak değil, aynı zamanda şehrimizdebireylerinsağlıklı yaşamasına katkı sağlayabilmek” diyerek yapılan çalışmalardanbahsedenBaşkan Saatcı, “Fethiye Belediyesi olarak sağlık anlamında her Dünya Diyabet Günü’nde kan şekeri ölçümü yapıyoruz. Diş Haftası münasebetiyle ilkokul çağındaki çocuklarımızın diş sağlığı ve alışkanlık edinmeleri için ortalama 15.000-20.000 diş macunu ve diş fırçası dağıtıyoruz. Çünkü bizler belirli alışkanlıkları zor elde eden bir toplumuz. Kanser Haftası münasebetiyle yapmış olduğumuz çalışmalar var. Liselerde madde bağımlılığı konusunda yapmış olduğumuz seminerler var. Kendilerine de teşekkür ediyorum… Fethiye Evi Gönüllüleri’yle ortak projeler yürütüyoruz. Engellilere akülü ve manuel sandalyeler hediye edildi. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda çalışmalar yaptık. Sağlık problemi olan birçok vatandaşımıza destek verdik. Silkar İlköğretim Okulu’nda Down Sendromlu çocuklarımız için özel sınıf oluşturduk. Engelli çocuklarımız için Akıncı İlköğretim Okulu’nda sınıf yaptık. Onun dışında da Toplum Sağlık Merkezi’yle beraber meme kanseri, rahim ağzı kanseri taramaları yapıyoruz. Ayrıca yine Kültür Merkezi’imizde sağlık ile ilgili bilgilendirme seminerleri, Sağlık Meslek Yüksek Okuluyla beraberkonferanslar düzenledik. Antalya Memorial Hastanesi ile tüp bebek ve sağlık konferanslarıgerçekleştirdik. Ortopedi ile ilgili konferanslar ve halk sağlığı konferansları düzenledik. Belki bizi ilgilendirmeyen konularda da Belediye olarak sizlere bu anlamda destek vermeye gayret gösteriyoruz. Bugün seminerde hocamızı dinleyerek ‘biz bunları hep yanlış yapıyormuşuz’ diyeceğiz. Salondan herkesin kafasında belli bilgiler ile çıkacağı düşüncesindeyim. Bu bilgileri bize vermek için İstanbul’dan buraya kadar gelen saygıdeğer Timur Hocama, Hayati Bey’e, DoktorMine Hanıma’a ve Proje Sorumlusu Ayşe Hanım’a teşekkür ediyorum” dedi.

Seminerde konuşmasına ‘Belediye Başkanınıza Sahip çıkın’ diyerek başlayanTürk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk“Sayın Belediye Başkanımız sağlık alanında ekibiyle birlikte çok önemli işler yapıyor. Yaklaşık 15 senedir Belediye Başkanımızın ekibiyle yaptığı işlere gıpta ile bakıyorum. Müthiş bir gelişme. Fethiye benim için bambaşka bir yer. Hakikaten Başkanınıza sahip çıkın. Bunu politika yapmak için değil, hizmet aşığı bir kişi olarak söylüyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Erk, “Sağlıklı böbrekler için bol bol su için. Sevdiğiniz bir sporla ilgilenin. Abur cuburdan uzak durun. Yemeklerin tadına bakmadan tuz eklemeyin” diyerek tavsiyelerde de bulundu.

 

Seminerin gerçekleşmesinde katkı sağladıkları için Başkan Timur Erk tarafından Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’e, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ve Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’ya plaket, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hakan Yurtseven’e ise teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Fethiye Otogar ve İş Merkezi’ni yapan, Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, İşadamı Hayati Babaoğlu ise Başkan Saatcı’ya plaketini verdikten sonra yaptığı konuşmada “Yaklaşık 12 sene önce bir vesileyle Fethiye’ye geldik. Sevgili Başkanımla tanıştık. Hepinizin bildiği gibi şu anda var olan Fethiye Otogarını Başkanımın ve kendisiyle birlikte çalışan belediye yetkililerinin desteğiyle yaparak Fethiye’ye armağan ettik. Çok samimi duygularla bu eserin yapılmasında en büyük emeği olan, en büyük payı olan, bize bugüne kadar siyasi anlam dışında insan olarak gerçekten çok özen gösteren, değer veren Fethiye Belediye Başkanımızı tanıyor olmaktan şahsım adına gerçekten çok gururluyum. Fethiyeli olmak gerçekten bir farlılıktır. Fethiye Türkiye’nin en güzel yerlerinden bir tanesidir. Bu hizmeti de buraya getirme aşamasında gösterdikleri katkı için Sayın Kaymakamımıza, Sayın Milli Eğitim Müdürümüze, Sayın Başkanımıza ve tabii ki Türk Böbrek Vakfı Başkanı ve çalışma arkadaşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

 

Fethiye Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ise “Bu projede yer almamıza vesile oldukları için Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Türk Böbrek Vakfı’na ve katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Seminerin birinci oturumunun tamamlanmasının ardından Başkan Timur Erk ve ekibi, Fethiye Evi Gönüllüleri’nin düzenlediği kermese katılarak yöresel yemekleri tattılar. Yöresel kıyafet ve diğer ev dekorasyonlarından oluşan sergi odalarını da gezen Başkan Erk ve ekibi hatıra fotoğrafı çektirerek, Fethiye Evi Gönüllüleri Kurucusu Nesrin Saatcı’yı çalışmalarından dolayı tebrik ettiler.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141