• BIST 9809.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Bırakalım Milli Eğitim Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Yapsın !

Bırakalım Milli Eğitim Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Yapsın !
MHP Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN TBMM Genel Kurulunda Görüşülmekte olan 639 Sıra Sayılı Torba Kanunun 112’nci maddesinin görüşülmesi esnasında Genel Kurula hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasında belediye kanunun 14’ncü maddesinde değişiklik yapılasını öngören teklif ile birlikte belediyelerin ortaöğretim ve yükseköğretim yurdu yapma yetkisinin belediyelere de verileceğini söyleyen Erdoğan bu durumun belediyeler açısından yeni istismar alanları doğuracağını iddia etti.

“Bildiğiniz gibi, ortaöğrenim öğrenci yurtları yapmak ve işletmek, en önde Millî Eğitim Bakanlığının temel görevidir. Ancak, Millî Eğitim Bakanlığı bu konuya gerekli önemi vermediği için veya yurt yapımı için yeterli kaynak ayırmadığı için bu konuda maalesef sıkıntılar olduğu bir gerçektir. Ortaöğrenimdeki yurt sorununu çözmenin yolu, bu işi belediyelere ihale etmek değil, Millî Eğitim Bakanlığına bu konuda yeterli kaynak aktarmak ve aktarılan kaynağın doğru kullanılmasını sağlamaktan geçer.” Diyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

 

“ Yine, yükseköğrenim öğrenci yurdu yapmak ve işletmek de Kredi ve Yurtlar Kurumunun yani Gençlik ve Spor Bakanlığının temel görevidir. Şimdiye kadar bu kurum, iktidarın uyguladığı politikaların gereği olarak, yeterli yatırımı yapmamış ve yeni açılan üniversitelere alınan öğrencilerin hepsine yetecek, o konudaki, o sektördeki sıkıntıyı çözecek kadar yurt yapmamış ve çok ciddi bir yurt açığı oluşmasına sebep olmuştur. Burada tabii ki iktidarın özellikle belli yerlere öğrenci gitmesini sağlamak için bilerek yurt yapmama politikası uyguladığı da herkesin malumlarıdır.

 

TÜRGEV Yine TBMM Gündemindeydi

 

Şimdi gelelim belediyelerin yurt yapması ve işletmesine. Bundan sonra belediyelerin yaptığı yurtları kim işletecek? Bence en önemli soru burada yatmaktadır. Yani, siz topladığınız, havuzlara topladığınız kaynaklarla TÜRGEV'e yeteri kadar yurt yapmayı sağlayamadığınız için, TÜRGEV'e yeni yurtlar yapmak için belediyeleri görevlendirmek için mi böyle bir düzenlemeyi bu maddeye koymaktasınız? Bu yaptığınız yurtları TÜRGEV ya da buna benzer başka vakıflara aktarıp birilerinin eğitim kampına mı çevireceksiniz? Eğer yurtlar belediyeler tarafından işletilecekse bu yurtlar hangi kriterlere göre öğrenci alacak? Dolayısıyla, belediyeler, hangi belediye hangi partinin elindeyse, o partinin gençlik kolları durumuna mı gelecek? Bu, gerçekten herkesin üzerinde düşünmesi gereken bir sorudur.”

 

Bırakalım Milli Eğitim Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Yapsın !

 

Düzenlemenin belediyeler için yeni istismar alanlarına kapı aralayacak bir düzenleme olduğunu söyleyen Erdoğan şunları söyledi:

 

“ Yine, Büyükşehir Kanunu sırasında da çokça tartışıldığı gibi, önümüzdeki dönemde Milli Eğitimin de yerel yönetimlere devredilmesinin altyapısını hazırlamak için mi böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmuştur? Bu soruların cevabının çok iyi tartışılması lazım. Dolayısıyla, eğitimdeki birliğin, dirliğin sağlanması bakımından bu görevin Türkiye'de şu anda belediyelere devredilmesi bize göre çok ciddi sıkıntılara gebedir. Böyle bir sıkıntıya kapı aralamak yerine, bırakınız bu işi şimdiye kadar olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yapsın. Yani, bu saatten sonra belediyelerin eline yeni istismar alanları, belediyelerin eline bundan sonra siyasi olarak kullanılacak yeni birtakım alanlar açmayı uygun görmüyoruz Milliyetçi Hareket Partisi olarak. Bunun geçmişte yaşanan olumsuz örnekleri olduğu gibi, bundan sonra da karşımıza çok ciddi olumsuz örneklerin çıkması muhtemeldir. Bu sebeple, bu önergemize desteklerinizi bekliyoruz ve bu düzenlemenin bu metinden çıkarılmasını sizlerin takdirlerine sunuyoruz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141