• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Bir müjde de Bakan Ersoy’dan

Bir müjde de Bakan Ersoy’dan
Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş’ın gayretli çalışmaları sonucunda müjdeler gelmeye devam ediyor.

İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilçemizdeki programında Kayabaş’ın tüm projelerinin arkasında olduğunu bildirmişti. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 250 milyon TL tutarındaki körfez temizliği, TOKİ ve bisiklet yollarının müjdesini vermişti.

 

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meydanı’ndaki buluşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu modern belediye ve kaymakamlık hizmet binasının sözünü vermişti. Son olarak ilçemize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ihalesinde sıkıntı çıktığı için tamamlanamayan dünyada emsali olmayan denize en yakın Telmessos Antik Tiyatrosu’nun restorasyonunun programa alınacağının müjdesini verdi.

 

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ilk olarak Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri’nde turizmciler ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Bakan Ersoy; AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti geçmiş dönem Milletvekili Hasan Özyer,AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş’ın da yer aldığı toplantıda sektör temsilcilerinin görüşlerini ve sorunlarını dinledi. Toplantının ardından Fethiyespor Başkanı Mustafa Ferizcan, Bakan Ersoy’a isminin yazılı olduğu 48 numaralı formayı hediye etti.

 

ANTİK TİYATRODA İNCELEMELERDE BULUNDU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy daha sonra kordon boyundan kalabalık bir heyetle Telmessos Antik Tiyatrosu’na hareket etti. Burada çalışmalar hakkında Fethiye Müze Müdürü Emel Özkan’dan bilgi alan Bakan Ersoy, restorasyonun programa alınacağının müjdesini verdi.

 

KÜLTÜR VE SANAT TURİZMİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, “Turizm gelirlerini konaklama dışında da turistin harcama yapması adına özellikle turizm bölgelerinde farklı aktiviteleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Fethiye’de özellikle antik tiyatroyu ziyaret ettik. İhalesinde bir sıkıntı çıktığı için restorasyon yarıda kalmıştı. Önümüzdeki yıl 12 aylık restorasyon sürecinden antik tiyatroyu değerlendireceğiz. Bizim açımızdan buranın iki önemi var. Antik tiyatronun turizme kazandırılması Fethiye ve Türkiye için büyük önem taşıyor. Fethiye’nin tam merkezinde ve denize sıfır konumundaki tek antik tiyatro… Restorasyonu tamamlandıktan sonra 500 kişilik bir yer haline gelecek. Burayı kültür ve sanat merkezi olarak kullanacağız. Turizm sezonunu uzatmak ve daha kaliteli bir turist istiyorsak kültür ve sanatla bütünleşmiş bir turizm yapmamız gerekiyor. Böylelikle burada organize edilecek aktivitelerle Kültür Bakanlığımız ve özel sektörün gerçekleştireceği programlarla insanların tesislerden çıkıp şehir merkezine gelmeleri, şehir merkezinde aktiviteleri izledikten sonra tekrar şehir merkezine de turizmden gelir kazandırmaları açısından önemli. Projeyi hassasiyetle destekliyoruz. Önümüzdeki yıl restorasyon programı içine Fethiye’deki antik tiyatroyu katacağız” dedi.

 

ERSOY, “TURİZM BÖLGELERİ BENİ GÖRMEYE ALIŞSIN”

Konuşmasını sürdüren Ersoy, “Turizm bölgeleri beni görmeye alışsın. Benim çok sık gezmem gerekiyor ki zaten benim işim bu. Bakanlık olarak turizm yerlerini yerinde gezip görmem ve tespit etmem gerekiyor. Benim bakanlığımda ilgili sorunlar çok çabuk çözülecek konular. Onların hepsini hemen gündeme alacağız ve Nisan ayında hızlı bir şekilde karara bağlayıp uygulamaya geçeceğiz. Gerekli kaynakları da aktarıp hızlı bir şekilde çözülecek sorunlar. Bakanlıklarla ilgili konularda projeleri hazırlasınlar, bizlerle paylaşsınlar. Biz kendi bakış açısıyla gerekli düzenleme ve düzeltmeleri yaptıktan sonra ilgili bakan arkadaşlarımızın da katıldığı ilgili bir toplantı düzenleyeceğiz. Birikmiş bir sorunu kalmayacak. Kanunlara, nizama, yönetmeliklere uygun olanların hepsini halledeceğiz. Olmayanların da neden olamadığını turizm sektörü temsilcilerine anlatacağız. Fethiye’nin çok aşılamayacak bir sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.

 

TURİZM SEZONUNDA YÜZDE 15 ARTIŞ BEKLENİYOR

Turizm sezonun 12 aya çıkarılmasına yönelik diğer Bakanların sözünü verdiği tüm projelerin arkasında olduğunu kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019 turizm sezonunda yüzde 15’lik bir artışın beklendiğini ifade etti. Bakan Ersoy, “Yazlık bölgelerde şu anlık bir sıkıntı görünmüyor. Yıl ortalaması Türkiye ortalaması diye bakarsanız benim öngörüm; kişi sayısında yüzde 15’lik artış beklentisi devam ediyor. Erken rezervasyonlar çok daha yüksek. Biliyorsunuz erken rezervasyonlar yüzde 50’nin üzerindeydi ilk etapta. Ama yıl ortalamasında Türkiye genelinde yüzde 15 artış olacağına inanıyorum. Özellikle yazlık bölgelerde bu oran daha yüksek olabilir. Bunun yanında uçak seferleri ile ilgili olarak geçen yılın sonunda Türk Hava Yolları bir protokol imzaladık. Nisan ayı itibariyle hayata geçiyor. İlk etapta 67 sefer haftalıktı ama şimdi biz onu 72’ye çıkarttık. Antalya, Bodrum, Dalaman, İzmir havalimanlarına Türkiye’ye en çok yolcu tedariği veren ülkelerden; İngiltere’den, Almanya’dan, Rusya’dan ve körfez ülkelerinden uçuşlara tarifi seferlere Nisan ayı itibariyle Türk Hava Yolları başlıyor” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141