• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Bıçak sadece Capson’u yaralamadı

Bıçak sadece Capson’u yaralamadı
MARTAB çalışanları, İskoç turistin bıçaklanması olayını kınadı

Marmaris, Köyceğiz ve Datça Turizm Altyapı Birliği (MARTAB) çalışanları, İskoç turist Callum Eric Peter Copson’ın bıçaklanması olayını kınadı.  MARTAB, çalışanları yayımladıkları yazılı açıklamada, doğurabileceği sonuçlara dikkat çekerek, olayın kişisel bir saldırı olarak nitelendirilmemesi, sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması, benzeri olayların önüne geçmek amacıyla da ağır yaptırımlar konulması gerektiği vurgulandı.

 

‘MARTAB çalışanları’ imzalı açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı: “2008 yılından itibaren bölgemizin tanıtılmasına, hizmet kalitesinin yükseltilmesine ve bölgemizde yaşanan turizm odaklı sorunları belirleyip çözüm yollarını bulamaya yönelik çalışmalarda önemli ölçüde katkı sağlayan MARTAB çalışanları olarak, bölgemiz halkının ve esnafının en önemli geçim kaynağı olan turizm sektörünü artan şekilde daha kaliteli bir hale getirmeyi amaç ediniyoruz.

BİR DAHA YAŞANMAMASI İÇİN İŞBİRLİĞİNE DAVET

Bunun yanı sıra, belediyelerin, turizm dernek ve birliklerinin, seyahat acentelerinin var gücüyle bölgemizi tanıtmak amacıyla gece gündüz demeden çalıştığına tanıklık ediyoruz. Fakat yıllardır sektördeki büyük sıkıntıların arasında olan, bilinçli esnaf ve denetimlerin eksikliğinden kaynaklandığına inandığımız bir takım problemler yaşanmaktadır. Dünyanın ve ülkemizin en önemli tatil merkezleri arasında yer alan bölgemizde bu tarz problemlerin bir daha yaşanmaması için ilgili kurumların bir takım yasal düzenlemeler oluşturması gerektiğinin kanaatindeyiz.  Ayrıca meslek örgütlerini de bundan sonra bu tür olayların yaşanmasının önüne geçmek amacıyla gerekli tüm çalışmaları başlatmaları için devletimizin ilgili kurumlarıyla işbirliğine davet ediyoruz.

PERSONEL YAPISI KURALLARA BAĞLANMALI

Yıllar önce Marmaris'in de içinde bulunduğu çeşitli bölgeler  ‘turizm alanı, SİT, ÖÇK’  gibi bölgenin doğal yapısını korumaya yönelik ve doğru olduğuna inandığımız yasalarla koruma altına alınmıştır. Bu sayede, turizm alanlarındaki doğal çevre her türlü zorlamaya karşın korunarak günümüze taşınmış ve bugün ülkemizin en değerli doğal mirasları haline gelmiştir.

Ancak, turizm alanları ilan edilirken ne yazık ki turizmin insani boyutu unutulmuş ve bu bölgelerdeki ticari yaşamın hangi şartlarda kimler tarafından yürütüleceğine yönelik herhangi bir düzenleme yapılmamıştır. ‘Turizm alanı’ ilan edilmiş olan bölgelerimizde nasıl ki bir takım mimari-fiziki uygulamalar Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulları, Özel Çevre Koruma Kurulu Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay gerektiriyorsa ticari işletmelerin de kimler tarafından nasıl oluşturulacağı, personel yapısı özel bir takım kurallara bağlanmalıdır. Ülkemizde yaşadığımız ve gözlemlediğimiz olaylar, kuralların da tek başına yetmediğini, özellikle turizm bölgelerindeki işletmelerin son derece sıkı denetlenmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.

AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANMALI

Dünya'nın incisi Marmaris’imizde İskoç turist Callum Eric Peter Copson’a yapılan bıçaklama olayını birlik çalışanları olarak şiddetle kınıyor, ülkemizin ve bölgemizin adını sarsan bu olayın sorumlularına büyük yaptırımlar uygulanmasını umuyoruz.  Bu çirkin saldırı kişisel bir saldırı ve adi bir olay gibi düşünülmemelidir. Ülkemizin Kültür ve Turizm Bakanlığı, otelcileri, acenteleri, turizm birlikleri, belediyeleri, valilikleri turizm bölgelerimizin tanıtımı için her türlü çalışmayı yaparken, bir işyeri sahibinin küçücük ticari bir anlaşmazlık nedeniyle ülkemizin adına bu kadar ciddi boyutta zarar vermesine en ağır yasal yaptırımlar uygulanmalıdır.  Hatta SİT alanında en küçük bir tadilatı nedeniyle vatandaşın ağır ceza mahkemesinde yargılandığı ülkemizde, bu tür suçların da aynı kapsamda değerlendirilmesi gerektiği inancındayız.”

NE OLMUŞTU?

Satın aldığı çantayı değiştirmek için gittiği iş yerinde yaşanan tartışma sonucu dükkan sahibinin 15 yaşındaki oğlu M.K.E. tarafından bıçaklanan Callum Peter Capson, ağır yaralanmıştı. Capson, kaldırıldığı Özel Ahu Hastanesi’nde gördüğü tedavi sonucu 6 gün sonra hayati tehlikeyi atlattık.  Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Olayın yargı süreci halen devam ediyor..

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141