• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Beyaz eti akademisyenler ''aklayacak''

Beyaz eti akademisyenler ''aklayacak''
Son 11 yılda ihracatını 70 kat artıran Türk kanatlı sektörü, beyaz ette hormon kullanıldığı ve kanserojen olduğu söylentilerini çürütmek amacıyla akademisyenlerle tanıtım kampanyası başlattı- Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri

ALİ RIZA KARASU - Son 11 yılda ihracatını 70 kat artıran Türk kanatlı sektörü, beyaz ette hormon kullanıldığı ve kanserojen olduğu söylentilerini çürütmek amacıyla akademisyenlerle tanıtım kampanyası başlattı.

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 ay sürecek kampanyayla sektörde doğru bilinen yanlışlar konusunda tüketicileri aydınlatacaklarını söyledi.

Kampanya ile kanatlı ürünlerinin sağlıklı olduğunun, hastalıklarla kanatlı ürünleri arasında bağ kurulamayacağının vurgulanacağını belirten Kızıltan, beyaz ette hormon kullanıldığı ve kanserojen olduğu söylentilerini çürütmek amacıyla konunun uzmanlarından yardım aldıklarını ifade etti.

Türkiye'nin seçkin üniversitelerinin veterinerlik ve gıda fakültelerinden uzman akademisyenlerle başlattıkları kampanyada, doğru bilinen yanlışlara dikkat çekeceklerini anlatan Kızıltan, kanatlı sektöründe çok fazla bilgi kirliliğinin bulunduğuna işaret etti.

Kızıltan, "Kimileri 'hormon' diyor, kimileri tavukların günde 3 kez yumurtladığını iddia ediyor. İnsanlarımız konunun uzmanı olmayan kişilerin bu tür görüşlerine itibar etmesin. Kampanyamızda bilim insanlarının bilgi ve görüşlerine yer veriyoruz" dedi.

Tüketicilerin bilim insanlarının açıklamalarına itibar etmesi gerektiğini söyleyen Kızıltan, aldığı üründe herhangi bir olumsuz durumla karşılaşanların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Alo 174 hattını aramalarını istedi.

Türk kanatlı sektörünün 55 ülkeye 1 milyar doların üzerinde kanatlı eti ve yumurta ihraç ettiğini kaydeden Kızıltan, sektörün dünya standartlarında modern tesislere sahip olduğunu dile getirdi.

Sektörün son 11 yılda büyük başarılara imza atarak 4 milyar doların üzerinde ciroya ulaştığına dikkati çeken Kızıltan, kampanya kapsamında gazete reklamlarında, alanında uzman bilim insanlarının görüşlerine yer verdiklerini dile getirdi.

Kızıltan, kampanya kapsamında bilim insanlarından bazılarının "Tavuk tüketmek kanser riskini artırır mı? Organik tavuklar neden daha kısa sürede pişiyor?" gibi sorulara cevap verirken, diğerlerinin beyaz et ve yumurtanın içerdiği zengin vitaminlere dikkat çektiğini söyledi.


Muhabir: Ali Riza Karasu
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141