• BIST 9506.79
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Beşiktaş'ın Belediye kabusu sürdü

Beşiktaşın Belediye kabusu sürdü
Olimpiyat Stadı'nda çok tartışılacak bir maç oynandı. Karşılıklı atılan goller karşılaşmanın sonucunu belirlerken Beşiktaş'ın iki golü iptal edildi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Atatrük Olimpiyat StadI'nda tribünler boş kaldı. Taraftarlar karşılaşmaya soğuk hava ve yağış nedeniyle ilgi göstermedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ileri uçta Holosko ve Nobre'ye ilk 11'de forma verirken, Bobo'yu yedek soyundurdu.

Takımlar sahaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden gazeteci kazım Kanat için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar saygı duruşu sırasında Kanat'ı alkışlarıyla andılar.

Ve karşılaşma başladı.
Maçın başında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş kalesinde büyük tehlike yarattı. Top ağlara gitti ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

Beşiktaş golü erken buldu. Dakika 4, golün adı Filip Holosko. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Holosko'nun zor pozisyonda orta şut karışımı vuruşunda top uzak direğe çarparak Büyükşehir ağlarına gitti: 0-1.

10. dakikada İstanbul BŞB. savunmasının arkasına atılan topa Nobre hareketlendi. Yan hakemin ofsayt bayrağı havada.

13. dakikada Tjikuzu'nun uzak mesafeden sert ve düzgün vuruşu az farkla dışarı gitti.

19. dakikada savunmanın gönderdiği geri pası kötü kullanan kaleci Rüştü'nün hatasında Adriano topla buluştu. Bu futbolcunun vuruşunda Zapotocny mutlak golü önledi.

22. dakikada Holosko'nun ceza sahasına ortasında Nobre yerde kaldı. Formasından çekildiğini işaret eden Nobre penaltı beklerken, hakem 'devam' kararı verdi.

28. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada Nobre zor pozisyonda kafayı vurdu, kaleci Mehmet Ali parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

34. dakikada Beşiktaş golle burun buruna geldi. Delgado'nun akıl dolu pasında Nobre kaleciyle karşı karşıya kaldı. Mehmet Ali topa yatarak müdahalesini yaptı.

39. dakikada Büyükşehir tehlikeli geldi. Müsait pozisyonda topla buluşan Adriano şut çekmekte gecikince Beşiktaş savunması araya girdi.

Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. 44. dakikada Sivok sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemiyor, Gökhan Zan oyunda.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor gol kaçırmaya devam ediyor. 44. dakikada direk dibinde topla buluşan Efe'nin vuruşu çerçeveyi bulmadı.

Hakem Bülent Yıldırım ilk yarıyı bitiren düdüğünü çaldı.


İkinci yarı Büyükşehir Belediyesporlu futbolcuların vuruşuyla başladı.

Beşiktaş'ta Tello'nun yerine Uğur İnceman oyunda.

50. dakikada Ekrem Dağ'ın ceza sahasına gönderdiği ortaya hareketlenen Nobre rakibine faul yaptı.

56. dakikada İstanbul BŞB. beraberlik golünü attı. Ev sahibi ekip tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serdar Kurtuluş sarı kart görürken, serbest vuruşta topuna başına İbrahim Akın geldi. Bu oyuncunun ceza sahasına gönderdiği ortada arkadan gelen Adriano kafayı buldu ve top beşiktaş fileleriyle buluştu: 1-1.

57. dakikada ağlara giden top gol olarak geçerlilik kazanmadı. Uğur İnceman'ın sert şutunu kaleci Mehmet Ali sektirdi. Dönen topu Nobre ağlara gönderdi ancak hakem Nobre'nin kaleciye faul yaptığını belirtti. Hakeme itiraz eden beşiktaş kalecisi Rüştü sarı kartla cezalandırıldı.

Sakatlanan kaleci Mehmet Ali Tunç karşılaşmaya devam edemiyor. 61. dakikadan itibaren İstanbul BŞB. kalesini Behram koruyacak.

66. dakikada sağ kanatta topla buluşan Serdar Kurtuluş ceza sahasına ortaladı. Rakibine rağmen iyi yükselen Holosko'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

70. dakikada İstanbul BŞB.'deKerim Zengin'in yerine Erman Kılıç oyuna girdi.

Beşiktal sağ kanattan etkili geldi. 73. dakikada Holosko rakibini şık bir çalımla geçtikten sonra kale ağzına çıkardı. Top omboş pozisyondaki Ekrem Dağ'a gelmedi.

Beşiktaş İkinci gole Gökhan Zan'la yaklaştı. Sağ kanattan köşe vuruşunu kullanan Delgado'nun ortasına Gökhan Zan'ın kafa vuruşu üstten auta çıktı.

81. dakikada ceza sahasına gönderilen ortada, Nobre'den önce kaleci Behram topu yumrukladı.

83. dakikada Delgado topu ağlara gönderdi ama hakem faul düdüğünü çaldı. Ceza sahasında Nobre yatarak topa sahip oldu ve müsait durumdaki Delgado'ya çıkardı. Arjantinli oyuncunun gelişine vuruşu ağlara gitti ancak hakem Nobre'nin faul yaptığını düşündü ve Brezilya asıllı futbolcuya sarı kartını gösterdi.

87. dakikada Büyükşehir galibiyet golüne çok yaklaştı. Serbest vuruşu kullanan İbrahim Akın'ın güzel ortasına Serhat'ın kafa vuruşu üst direkten döndü.

89. dakikada kaleci Behram, Delgado'nun etkili serbest vuruşunu kornere çeldi.

Dördüncü hakem 5 dakika uzatma işaret etti.

Ve karşılaşma sona erdi. maçın sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 1 - Beşiktaş: 1.

* * *

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Selçuk Kaya
İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Mehmet Ali, Kerim, Kus, Barbosa, Efe, Ekrem, Mahmut, Tjikuzu, Zeki, İbrahim Akın, Adriano
Beşiktaş: Rüştü, Serdar Kurtuluş, Sivok, Zapotocny, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Cisse, Delgado, Tello, Holosko, Nobre

* * *

MAÇTAN NOTLAR


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan Turkcell Süper Lig maçına taraftarlar ilgi göstermedi.

İstanbul'daki yağışlı hava ve maçın iftar saatine denk gelmesi nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı tribünleri boş kaldı.

80 bin kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı'nda çok az sayıda taraftar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Beşiktaş karşılaşmasını izledi. Siyah-beyazlı taraftarlar, sağanak yağış nedeniyle kale arkasında bulunan taraftarların kapalı tribüne alınmasını istediler.

Bunun üzerine kale arkasındaki taraftarların bir bölümü kapalı tribüne geçerlerken, daha sonra güvenlik güçleri önlem alıp diğerlerinin geçiş yapmasına engel oldu.


BEŞİKTAŞ, YİNE ÇİFT FORVET

Metalist Harkov ve Gaziantepspor karşılaşmalarında takımını çift forvetle sahaya süren teknik direktör Ertuğrul Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında da forveti Nobre ve Holosko'dan oluşturdu. Gaziantepspor ile yapılan lig maçında ilk 11'de forma giyen Bobo, Hakan Arıkan ve İbrahim Toraman yedek soyunurlarken, sakatlığı bulunan Serdar Özkan ise maç kadrosuna alınmadı.

Bu futbolcuların yerine Kaptan Delgado, Ekrem, Rüştü ve Holosko ilk 11'de sahaya çıktılar.


EKREM, İLK KEZ İLK 11'DE

Siyah-beyazlıların sezon başında Gaziantepspor'dan transfer ettiği Ekrem Dağ, Beşiktaş'ta ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Ekrem, Serdar Özkan'ın yerine orta alanın sağında oynarken, Beşiktaş sahaya tek ön liberoyla çıktı ve bu bölgede Cisse oynadı. Serdar Kurtuluş savunmanın sağında, Sivok ve Zapotocny savunmanın göbeğinde, İbrahim Üzülmez ise solunda forma giydiler.


RÜŞTÜ, KALEYİ DEVRALDI

Gaziantepspor maçında dinlendirilen kaleci Rüştü, 1 hafta aradan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılaşmasında kaleyi Hakan Arıkan'dan devraldı.

"Kara Kartallar"da Bobo, İbrahim Toraman ve Hakan Arıkan'ın yanısıra Gökhan Zan, Seriç, Uğur ve Aydın yedek kulübesinde oturdu. Ali Tandoğan, Tuna Üzümcü ve Batuhan Karadeniz ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ise kırmızı kart cezalıları Hasagiç ve Cesario ile sakatlığı bulunan Bebbe kadroda yer almadılar. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde forma giyen Beşiktaş'ın eski futbolcusu İbrahim Akın, maç öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.


PAF LİGİ'NDE BEŞİKTAŞ 4-0 GALİP

PAF Ligi'ndeki maçta Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni 4-0 yendi.

Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı'ndaki karşılaşmada siyah-beyazlıların gollerini Erkan, Ali Kuçik, Necip ve Samet attı.


KAZIM KANAT UNUTULMADI

Geçen hafta içinde yaşamını yitiren spor yazarı Kazım Kanat için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Beşiktaş da bu nedenle sahaya siyah formasıyla çıktı.


Lider Beşiktaş ile İstanbul BŞB. karşılaşması 1-1 eşitlikle devam ediyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141