• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Berksan: “7 yıl sonra zirvedeyim”

Berksan: “7 yıl sonra zirvedeyim”
“Çilek” adlı şarkısıyla adını duyuran Berksan, yeni albümü “Bay Bay”la iddialı olduğunu söyledi.”10 yıllık kariyer planımın içinde sadece müzik var” diyen genç şarkıcı şunları söyledi:

“7 yıl sonra zirvede olacağım, bundan eminim. Çünkü ben şarkılarımı biriktirerek gidiyorum. Kalpleri kırarak, yaşanmayan aşklarla haber olarak değil. Ne verirsen onu alırsın.”

Konser ve klip çalışmaları dışında çok fazla magazin basınında görünmeyen Berksan, “Ben şarkılarımı biriktirerek gidiyorum, kalpleri kırarak değil. Bu camiada birilerinin ayağını kaydırıp rahat uyuyanlar var” diyor.

Öncelikle “Bay Bay” adlı albümünüzden bahseder misiniz?



Yaklaşık iki yıl boyunca repertuvar ve stüdyo çalışmaları sürdü. Stüdyo çalışmaları sırasında bir de film çekimiyle uğraşmam, büyük bir koşuşturmaca yaşamama yol açtı. Bir hayli yoruldum ama sonunda ortaya buna değen bir albüm çıktı.

Albümle aynı adı taşıyan “ Bay Bay “ isimli şarkısıyla çıkış yapan Berksan ; albümde 4 ayrı aranjörle çalıştı. Albümün ilk klip şarkısı Türkiye'de ilk defa 50 ulusal radyo dj'nin seçimiyle “Bay Bay” a Mustafa Uslu tarafından çekildi.

"Bay Bay", "Susma", "Neden"; "Yabancı"; " Pardon"; "Yalancı Yaz" adlı şarkıların aranjeleri albümün prodüktörlüğünü de üstlenen Mehmethan'a , ''Yağlı Boya", "İzin Ver" adlı şarkılar Ozan Çolakoğlu "Kıvır", "Ucuz" , "Şehirde Ayrılık Var" isimli şarkıların aranjeleri ise Mustafa Ceceli'ye ait. "Otomatik" isimli şarkının aranjesi Berksan'ın kardeşi Turaç Berkay Özer'e ait.



Geçtiğimiz yıl “Öpüşelim mi” adlı bir single çıkarmıştınız. Albüm öncesi single'ın nedeni “Ben hálá varım, ortalardan kaybolmadım” demek istemeniz miydi?

Hayır… Özel sebepler taşıyan bir single'dı bu. Normalde ben müziğe “Bu yaz bir single yapayım, konserlere bu şarkıyla çıkayım” zihniyetiyle yaklaşan bir adam değilim. Bu şirketler arasında özel bir şeydi.

Albümdeki 12 şarkı da size ait. Çalışmaya “Tam anlamıyla beni yansıtıyor” diyebilir misiniz?

Evet. Bu kesinlikle bana özel bir albüm…2 yıllık repertuar ve 8 aylık stüdyo çalışmasının sonucu olan “Bay Bay” albümünde toplam 12 şarkı bulunuyor. Albümün tüm söz ve müzikleri Berksan'a ait. 6 hareketli, 6 slow şarkıdan oluşan albümün çalışmaları Sarı Ev'de yapıldı.

”Bay Bay” ve ''Yağlı Boya''gibi hareketli şarkılarınızın sözlerine sanki Nazan Öncel tarzı hakim gibi…

Bunu sıkça duydum, öyle bir ruh olduğu söyleniyor. Bu herhalde popüler müziğin benim iki yıllık çalışmam sırasında geldiği noktadan kaynaklanıyor. Sonuçta ben de aynı müzikleri dinleyip eğlenen biriyim. Dolayısıyla aynı heyecanı, aynı hazzı duyuyorum.

Benzerlik neden kaynaklanıyor?

Nazan Öncel'in çok farklı bir tarzı var. Benim de hareketli şarkılarıma genel olarak bakarsanız şunu görürsünüz; kullanılmamış kelimeleri, sempati toplayacak sözleri bulmaya itina gösteririm. Son albümde daha çok yakaladım bunu…

Bulunduğunuz noktadan memnun musunuz?

Evet, müziğim beni gitmek istediğim yere götürüyor. 10 yıllık kariyer planımda sadece müzik var.

Peki, 10 yılın sonunda ne olmasını hedefliyorsunuz?

7 yıl sonra zirvede olacağım, bundan eminim. Çünkü şarkılarımı biriktirerek gidiyorum. Kalpleri kırarak, yaşanmayan aşklarla haber olarak değil. Ne verirsen onu alırsın. Ben ne verdiğimi biliyorum, beklentim de belli. İşime saygı gösteriyorum, karşılığında da saygı görmek istiyorum.
 
 
Beni yönetmelerine izin vermeyeceğim

Magazin camiasından yaşanan polemikler yüzünden mi uzak kalmayı tercih ediyorsunuz? Konserlerinizin, kliplerinizin dışında çok fazla göremiyoruz sizi…

Gerçekten kurgulanmış bir hayatım yok. Samimi bir şekilde yaşıyorum. Ekranda ya da röportaj verirken de evdeki adamım… Beni yönetmelerine izin vermem. Birbirinin röportajını okuyarak, aynı röportajı kendisi düşünmüş gibi verenler var. Komik bir durum ortaya çıkıyor tabii… Kendi fikri olmayan bir zümrede, fikirlerimizi savunup kendimizi ifade etmeye çalışan insanlarız.
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141